Šios savaitės supratimų sąrašas:
- Mano skonis visada užkliūna tik už brangių batų.
- Kai nežinai ko nori – niekaip neišsirenki, kai žinai ko nori – niekaip nerandi (apie tuos pačius batus).
- Neturiu ką apsirengti.
- Rūbai neverti tiek, kiek jie kainuoja, bet tu vis viena jų nori ir vis viena nusiperki (ką apsirengti turi savaitei, gal porą).
- Lietuvoje jau kasdienybė pamatyti rytietį ir išgirsti kinų kalbą.
- Oze esantis korėjiečių restoranas neišpildo savo pažadų ir nepriverčia pasijusti karališkai (anaiptol).
- Aš viską atidėlioju, mėgstu kaupti ne tik daiktus, bet ir nepadarytus darbus (žadu taisytis).
- Nemėgstu senų spintų, kurios užima per daug vietos ir kambarys sumažėja trečdaliu, bet jos dar labiau nemėgsta mano kambariokė (pakeisti ją gaila – kainuotų. Gal kas dovanojat vidutinę, ‘padorią’ spintą?).
- Esu priklausoma nuo foodblog’ų (kas?kur?ką?kaip?kodėl?).
- Laukiu naujo „namų šeimininkių” sezono (dabar kažko vis trūksta pirmadienio vakarais 22.00).
- Galiu rekomenduoti spektaklį Jaunimo teatre „Pagalvinis” (ne per daug konservatyviems piliečiams).
- Pradėjau vaikščioti/vaikštinėti/tipenti neskubant. Visur suspėsiu, o lauke taip gera.
- Žmonės gatvėse vis labiau šypsosi.
Švelnaus skonio pyragas, su maloniu citrusiniu kvapu. Jo skonį puikiai išbaigia citrusinis sirupas (be sirupo jis ne toks skanus, tad nepatingėkite jį pasigaminti).
26 cm skersmens pyragas:
- 160 g sviesto,
- 280 g trapių sausainių (pvz., „Selga”),
- 130 g cukraus pudros,
- 4 v. š. miltų,
- 1 kg varškės (pusriebės),
- 3 kiaušiniai,
- 200 ml grietinėlės*,
- 1 citrinos nutarkuotos žievelės,
- 1 apelsino nutarkuotos žievelės,
- 1/2 a. š. vanilės ekstrakto , 1 1/2 a. š. vanilinio cukraus arba 1/2 vanilės ankšties (rinkitės tai ką turite).
~ 5 porcijų sirupas:
- 1 v. š. brendžio/romo/likerio,
- 1 apelsino sultys,
- 1 citrinos sultys,
- 7 a. š. cukraus.
1. Smulkiai sumalti sausainius, ištirpdyti sviestą ir juos kartu išmaišyti/paminkyti iki vientisos masės. Paruošta sausainių mase padengti kepimo formos dugną, išklotą kepimo popieriumi. Kepti sausainių pagrindą 180’C 10 min. Iškepus išimt iš orkaitės ir atvėsinti.
2. Varškę su 100 ml grietinėlės gerai/kruopščiai/kol neliks varškės grūdelių pertrinti elektriniu trintuvu. Į pertrintą varškę sudėti miltus sumaišytus su cukraus pudra. Viską gerai išmaišyti.
3. Įdėti į masę kiaušinius, supilti likusią grietinėlę ir plakti kol masė taps vientisa. Tuomet įdėti vanilę, apelsino ir citrinos žieveles, dar kartą gerai išplakti.
4. Masę užpilti ant iškepto pagrindo (formos kraštus prieš tai patepti sviestu). Tolygiai paskirstyti. Kepti 200’C ~45min. kol viršus įgaus gražų rudą atspalvį.
5. Iškepusi pyragą atvėsinti. Palikti mažiausiai 3 val atvėsti kambario temperatūroje arba šaldytuve (jei norite, kad pyragas būtu standesnis). Geriausiai jį palikti ‘subręsti’ per naktį.
SIRUPAS
1. Sumaišyti sultis, brendį ir cukrų. Kaitinti masę tol, kol ims tirštėti, pradės įgauti sirupo tirštumą.
2. Dar šiltu sirupu aplieti pyrago gabalėlius ir patiekti.
*Kitą kartą naudočiau 400ml grietinėlės. Manau skonis būtų dar švelnesnis ir malonesnis.
Skanaus !
***
„Life is uncertain. Eat dessert first.”
Ernestine Ulmer
Indre says
Dėl namų šeimininkių – tai juk visokios linkomanijos siūlo jau seniai 7 sezoną 😉
O pyragas atrodo tobulai. Mmm to sirupo manau ir vieno šiltą arbatą norėčiau
marrti says
Jei atsisiųsiu tą sezoną, mano pirmadieniai nebus tokie malonūs 😀 (kvailoka, žinau.)
Danas says
..cheese cake! Super desertas………..