Skanios Dienos

Kulinarijos ir gyvenimo būdo tinklaraštis

  • Apie
  • Kontaktai
  • Receptai
  • Dirbkime kartu

2014-04-06

Apelsininė panna cotta su mėlynėmis

Neseniai persikraustėm. Iš vieno Vilniaus krašto teko viską persivežti ir perkraustyti į kitą kraštą. Jei ankščiau mačiau televizijos bokštą kairėje, dabar matau dešinėje, autobusai važiuoja nežinomais maršrutais, o pirmos mintys buvo, kur aš papuoliau, po velniais. O gi tiesiai į Lazdynus. 

Pirmoms mintims nusėdus ir pagaliau užgesinus atmetimo reakciją, kurios buvo per akis, kiekvieną dieną perstūmus po vieną daiktą į kitą vietą, užsėjus palanges salotomis, bazilikais, pipirnėmis ir kitomis gėrybėmis, išgėrus rytinės kavos bei pamerkusi žaliuojančio krūmo šakelių, kurias radau namo kieme, pagaliau tai įgavo namų nuotaikos. Nors P dažniausiai ir nepastebi smulkmenų, bet man visada reikia viską padaryti pagal save, kad net vonios kilimėlis gulėtų tinkamoje vietoje, o kiekvienas prieskonių indelius rastų savo kampą. Kad būtų taip jauku, jog norėtųsi savaitgaliais kepti blynus, o kambariai kvepėtų pavasariu. 

Apsidairant aplink naujas apylinkes, labai gerą vietą aptikom. Šalia, vos už keturių namų, Karoliniškių valstybinis kraštovaizdžio draustinis, su atodanga ir vaizdų į Vilnių. Toliau daug miško takelių, daug žalumos, žibuoklių, kalnelių ir erdvės. Viena gražiausių Vilniaus vietų, kurias esu kada atradusi. O šalia namų, užlipus nemažai laiptelių, vakare galima suptis, negirdėti miesto šurmulio ir matyti sostinės žiburius. Jei gyvenčiau netoliese ant kalno esančiam daugiaaukščiame name, viršutiniame aukšte, Lazdynai man patiktų, vaizdas nebūtų prastesnis nei iš Konstitucijos prospekto dangoraižių. Bet dabar tenka įsikurti pirmame aukšte ir vėl būti be elektrinės viryklės. Tačiau stay positive ir kaip Paulius sako – viskas čia gerai. Bet jei ir toliau man bus įkvėpimas gaminti, tuomet bakalauro neparašysiu, sako jis. Bet… žinau, viską spėsiu laiku.

Kai viryklės nėra, belieka imtis nekeptų desertų, o vienas greičiausių ir skaniausių – panna cotta. Jei naudosite neriebią grietinėlę, pasukas, cukrų keisite medumi ir naudosite daug uogų, turėsite netgi maistingą ir sveiką desertą. Taip taip, ir sveikas, ir skanus. 

APELSININĖ PANNA COTTA SU MĖLYNĖMIS

6 – 7 porcijos:

  • 250 ml grietinėlės,
  • 500 ml pasukų,
  • 4 a. š. želatinos (naudoju stambią),
  • 4 v. š. cukraus,
  • pusės apelsino nutarkuota žievelė,
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto arba cukraus su natūralia vanile.

Mėlynių žėlei:

  • 200 ml trintų mėlynių su cukrumi,
  • pusės apelsino sulčių,
  • 1 a. š. želatinos.

Gaminimas:

1. Želatina užpilkite šaltu vandeniu, tiek kad apsemtų ir palikite išbrinkti.

2. Nedideliame puode užkaiskite grietinėlę, į ją suberkite cukrų, smulkiai tarkuotą apelsino žievelę ir supilkite vanilės ekstraktą. Kaitinkite, kol negalėsite piršto išlaikyti grietinėlėje, užvirti nereikia.

3. Išbrinkusią želatiną pakaitinkite kol ištirps ir supilkite į grietinėlę.

4. Į šiek tiek praaušusią grietinėlę supilkite pasukas ir gerai išmaišykite. Supilstykite viską į 6 – 7 stiklines ir padėkite į šaldytuvą sustingti.

5. Mėlynių žėlei skirtą želatiną taip pat užpilkite šaltu vandeniu ir palikite išbrinkti.

6. Trintas mėlynes sumaišykite su apelsinų sultimis. Išbrinkusią želatiną pakaitinkite ir sumaišykite su mėlynėmis. 

7. Mėlynių želė užpilkite ant sustingusių pasukų ir palikite sustingti. 

Pastabos:

  • Apelsiną pakeisti galite citrina ar laimo vaisiumi. 
  • Šis paprastas desertas atrodys tuo geriau, kuo gražesnę stiklinę ar taurę pasirinksite. 

——————————————————————————————————————————

 

 

Pasidalinkite su draugais:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Email
  • Twitter
  • Print

Filed Under: Desertai induose, KEPINIAI IR DESERTAI, RECEPTAI

« S’mores
Panna cotta su šeivamedžio žiedų sirupu ir raudonomis uogomis »

Comments

  1. Gabrielė says

    2014-04-06 at 21:35

    Kaip gražiai ir pavasariškai viskas patiekta 🙂 Sveikinu persikrausčius, linkiu, kad kasdien namai taptų vis jaukesni ir savesni.
    Tikriausiai norėjai parašyti, kad orkaitės nėra, o ne viryklės 🙂

    Atsakyti
    • marrti says

      2014-04-06 at 21:44

      Ačiū už palinkėjimą 🙂 o pastaba teisinga, apie orkaitę kalbą. Sudėtinga kepti be termometro ir aiškios temperatūros įmantresnius kepinius. Tik iš nuojautos.

      Atsakyti
  2. skaniojialyvuoge says

    2014-04-06 at 21:40

    skaniai skamba 🙂 klausimelis tik ar nenusedo tarkiai ant dugno ?

    Atsakyti
    • marrti says

      2014-04-06 at 21:43

      Nenusėdo. Viskas buvo gerai, svarbiausia nepilti į karštą grietinėlę, o jau į atvėsusią. 🙂

      Atsakyti
      • skaniojialyvuoge says

        2014-04-06 at 21:46

        dekui, nes pamenu kazkada beriau cinamona, tai taip ir liko visas ant dugno guleti 🙂

        Atsakyti
  3. Živilė says

    2014-04-07 at 17:12

    Labai gražus įrašas:) Toks šiltai pavasariškas

    Atsakyti
    • marrti says

      2014-04-07 at 18:59

      Ačiū, Živile. Pavasariu reikia džiaugtis 🙂

      Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Sveiki!

marta

Esu įsimylėjusi skanų maistą, gamtą ir keliones. Skanios dienos, tai mano gyvenimo būdo tinklaraštis, kuriame dalinuose receptais, idėjomis ir įvairiomis istorijomis.

Paieška

Mano knyga!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Rekomenduoju

Vynuogių salotos su riešutais

Vynuogių salotos su riešutais

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

❤

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Populiariausi šiuo metu

Bananų duona
Traškūs senoviniai vafliai
Blynai ir greitai pagaminama tešla
Garstyčių ir medaus salotų padažas

Jums taip pat gali patikti

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Rawnola – nekepta granola

Rawnola – nekepta granola

Apelsininis keksas

Apelsininis keksas

Klasikinis humusas

Klasikinis humusas

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

loading Cancel
Post was not sent - check your email addresses!
Email check failed, please try again
Sorry, your blog cannot share posts by email.