Skanios Dienos

Kulinarijos ir gyvenimo būdo tinklaraštis

  • Apie
  • Kontaktai
  • Receptai
  • Dirbkime kartu

2014-03-23

S’mores

smoresKai prieš porą metų vykome į Ameriką, vienas iš mano must to do dalykų buvo zefyrai ant laužo ir šie saldieji džiaugsmai – s’mores. Tikriausiai daugelis matėte ne viename amerikietiškame filme stovyklautojus, kurie sėdėdami aplink laužą pasakoja baisias istorijas, bijo lokių bei kepa zefyrus. O ne veltui, nes ši tradicija atkeliavo iš pačių mergaičių skaučių. Šiuo metu s’mores vienas tradicinių iškylautojų saldėsių, paplitusių Amerikoje ir Kanadoje. Tradiciškai jiems naudojami zefyrai, kurių JAV prekybcentri galite nusipirkti nuo mažų iki extra didelių, Hershey šokoladas ir graham krekeriai. O tai, jog jie tarsi nacionalinis tų kraštų patiekalas, jei galima taip vadinti, parodo tai, jog rugpjūčio 10  nacionalinė šio saldėsio diena.

Grįžtant į Lietuvą, parsivežiau šokolado ir zefyrų, sausainius teko rinkti iš to ką radau parduotuvės lentynoje ir nors šiek tiek galėjo priminti reikiamų krekerių skonį. Ir nors neturėjom laužo tuomet, bet miestietiškai ant dujinės viryklės savo bute kuo smagiausiai su draugais vakare susmalyžiavom. Tačiau rekomenduoju rinktis laužą, jo kvapą ir gamtą. 

Kalbant apie reikiamus produktus parduotuvėje, tai Lietuvoje radau pirkti tik zefyrų. Šiuos pirkau saldėsiu parduotuvėje „Majai”, bet manau rastumėte ne tik ten. Šokoladą rinkitės pienišką ir kuo plonesnę plytelę, kadangi jis turės lydytis nuo kepto zefyro. Sausainius pirkite trapesnius, sviestinius arba be cukraus. Nors skonis šiek tiek skirsis nuo tradicinių amerikietiškų produktų, bet nebus prastesnis. O jei turėsite dar daugiau azarto, tai galite viską atsisiųsti internetu iš kokios nors užsienio parduotuvės.

O jei dar labiau priartėtume prie amerikietiškų s’mores variacijų, tuomet keptume jų pyragus, gamintume tokio skonio ledus, kokteilius ir sausainius, lipdytume kelių aukštų konstrukcijas ir dėtume juos į kavą. Apie kalorijas negalvokite ir net neskaičiuokite, jų tikrai užtektinai daug, jog dviejų tokių gardėsiu užtektų apsisaldinti širdį ir pilvą, merginos išsitepliotų skruostus, o vyrai ūsus.

smoresS’MORES

Draugų kompanijai:

  • pakuotės BBQ zefyrų,
  • 1 plytelės pieniško šokolado (kiek galima plonesnių plytelių)
  • 1 – 2 pakuočių sviestinių sausainių / sausainių be cukraus arba rūpesnių miltų sausainių.

Gaminimas:

1. Ant iešmelių arba medinių pagaliukų užmaukite zefyrą. Kepkite virš laužo/žarijų, kol gražiai apskrus. Svarbiausia tai, jog viduje zefyras kuo labiau įkaistų ir išsilydytų, tad neskubėkite jo per daug apskrudinti.

2. Ant sausainio uždėkite viena šokolado gabalėlį, ant jo dėkite zefyrą su iešmeliu, ant viršaus dėkite kitą sausainį ir juo prilaikydami zefyrą ištraukite iešmelį.

3. Imkite rankomis už sausainių ir smaližiaukite. Prieš kąsdami, galite palaukti kelias sekundes, jog šokoladas kuo labiau išsilydytų. 

smores

smores

smores

smores

smores

Pavasaris atėjo, laikas į lauką, į kaimą, į mišką. 

Saldaus,
Marta

smores

———————————————————————————————————————————————-

Saulėti garsai pavasario pradžiai!

Pasidalinkite su draugais:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Email
  • Twitter
  • Print

Filed Under: IŠKILOJE, KEPINIAI IR DESERTAI, Kiti desertai, RECEPTAI

« Dviejų apelsinų pyragas
Apelsininė panna cotta su mėlynėmis »

Comments

  1. Ieva Marija says

    2014-03-24 at 08:38

    OOO niekada neragavau s’mores, bet labai labai norėčiau, atrodo žavingai 🙂

    Atsakyti
    • marrti says

      2014-03-26 at 16:43

      Jie ir žavingi, ir labai skanūs 🙂

      Atsakyti
  2. Gabrielė says

    2014-03-25 at 17:53

    Nuostabiai skaniai atrodo! Aš galvoju, kad tokį skanėstą reiks per Jonines išmėginti! :))) O kokius sausainius naudojai??

    Atsakyti
    • marrti says

      2014-03-26 at 16:45

      Joninėms turėtų būti super 🙂 sausainius pirkau Rimi, tos rūšies buvo sviestiniai ir be cukraus, pailgame, mėlynu raštu dekoruotame pakelyje. Nepamenu pavadinimo, bet kai eisiu apsipirkti, užmesiu akį ir pasidalinsiu.

      Atsakyti
  3. Migle says

    2014-03-26 at 18:48

    Aš irgi s’mores pirmą kartą Amerikoje paragavau. Gardu ir saldu be galo, tačiau, namie niekada ranka taip ir nepakilo jų dar kartą pasidaryti. Kažkaip man atrodo, jog tai – ne tiek desertas, kiek tam tikras stovyklavimo atributas (nors mes tuo met laužą kūrėm paplūdimy)

    Atsakyti
    • marrti says

      2014-03-26 at 21:52

      Kad stovyklavimo atributas – tai tikrai. Ir taip pat labai nelietuviškas. Tačiau išbandyti visada verta, net jei Amerikos krantų niekada ir nepasieki 🙂

      Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Sveiki!

marta

Esu įsimylėjusi skanų maistą, gamtą ir keliones. Skanios dienos, tai mano gyvenimo būdo tinklaraštis, kuriame dalinuose receptais, idėjomis ir įvairiomis istorijomis.

Paieška

Mano knyga!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Rekomenduoju

Vynuogių salotos su riešutais

Vynuogių salotos su riešutais

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

❤

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Populiariausi šiuo metu

Šeivamedžio žiedų sirupas
Bananų duona
Traškūs senoviniai vafliai
Nekeptas šokoladinis maskarponės pyragas

Jums taip pat gali patikti

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Rawnola – nekepta granola

Rawnola – nekepta granola

Apelsininis keksas

Apelsininis keksas

Klasikinis humusas

Klasikinis humusas

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Copyright © 2025 · Divine theme by Restored 316

loading Cancel
Post was not sent - check your email addresses!
Email check failed, please try again
Sorry, your blog cannot share posts by email.