Skanios Dienos

Kulinarijos ir gyvenimo būdo tinklaraštis

  • Apie
  • Kontaktai
  • Receptai
  • Dirbkime kartu

2014-02-03

Dviejų apelsinų pyragas

apelsinų pyragas

Ne apelsininis pyragas, o tikras apelsinų pyragas, kadangi recepte naudojama ne tik sultys ar šiek tiek žievelės, o visi cieli apelsinai. Iškepęs kvepia skaniai, jaučiasi vaisiai. Tinka kasdieniams pyragams be progos. Arba šeštadieniniam šeimos desertui. Mes suvalgėme su arbata, kai už lango dar spaudė šaltis. Sako jau atšils.

DVIEJŲ APELSINŲ PYRAGAS

Receptas: Italian Food Forever

1 pyragui:

  • 2 besėkliai apelsinai,
  • 1/3 stiklinės alyvuogių aliejaus,
  • 260 g miltų,
  • 1 1/2 a. š. kepimo miltelių,
  • 1/2 a. š. sodos,
  • žiupsnelis druskos,
  • 4 dideli kiaušiniai,
  • 230 g cukraus,
  • cukraus pudros pateikimui.

Gaminimas:

1. Nupjaukite apelsinų galus. Neluptus supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite į maisto trintuvą/kombainą. Sumalkite iki vientisos masės. Supilkite aliejų ir dar kartą išsukite iki, kol viskas susimaišys.

2. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Atskirame inde išplakite kiaušinius su cukrumi iki purumo.

3. Į kiaušinių plakinį šaukštu ar mentele įmaišykite miltus ir trintus apelsinus. Stenkitės nepermaišyti, kad kiaušiniai išlaikytų savo purumo.

4. Supilkite paruoštą tešlą į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 180 ‘C ~45 – 50 min., kol patikrinus mediniu smeigtuku – jis liks neaplipęs.

5. Patiekite atvėsintą ir apibarstyta cukraus pudra.

Pastabos:

  • Galite naudoti ne tik apelsinus, bet taip pat kitus citrusinius vaisius – citrinas, laimus, mandarinus…
  • Pirktinius apelsinus labai kruopščiai nuplaukite, kadangi recepte naudojami vaisiai su visa odele.

———————————————————————————————

Pasidalinkite su draugais:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Email
  • Twitter
  • Print

Filed Under: KEPINIAI IR DESERTAI, Pyragai, RECEPTAI

« Obuolinis suktinis | suktinis obuolinis
S’mores »

Comments

  1. Indre says

    2014-02-04 at 09:24

    Atrodo totalus gėris. Man šiek tiek priminė, vienos draugės receptą, kur į varškės įdarą eina visa citrina. Kartą išėjo tas pyragas su svogūnų aromatą – bendrabutyje kažkas buvo kombainą pasiskolinęs ir po svogūnų tarkavimo prastai išplovė… Upsy 😀

    Atsakyti
  2. Vilma says

    2014-02-04 at 10:04

    Tobulai! Aš esu kepusi „vieno apelsino pudingą” – dar dabar nostalgija apima prisiminus 🙂 Kepsiu!

    Atsakyti
  3. Giedre says

    2014-02-08 at 15:03

    Labai skanu:)isbandziau:)

    Atsakyti
  4. Laima says

    2014-04-17 at 14:35

    Sveiki, turiu klausimą – ar sodos nereikia nugesinti?

    Atsakyti
    • marrti says

      2014-04-17 at 14:43

      Laima, sodos nugesinti nereikia.

      Atsakyti
  5. Laura says

    2014-09-02 at 02:38

    išbandžiau. labai patiko, puikus receptas!

    Atsakyti
    • Marta S.D. says

      2014-09-30 at 19:51

      Puiku! Džiaugiuosi, jog pavyko 🙂

      Atsakyti
  6. Jurgita says

    2016-10-15 at 12:04

    Sveiki, o vietoj alyvuogių aliejaus ką galėčiau naudoti?

    Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Sveiki!

marta

Esu įsimylėjusi skanų maistą, gamtą ir keliones. Skanios dienos, tai mano gyvenimo būdo tinklaraštis, kuriame dalinuose receptais, idėjomis ir įvairiomis istorijomis.

Paieška

Mano knyga!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Rekomenduoju

Vynuogių salotos su riešutais

Vynuogių salotos su riešutais

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

❤

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Populiariausi šiuo metu

Bananų duona
Traškūs senoviniai vafliai
Blynai ir greitai pagaminama tešla
Garstyčių ir medaus salotų padažas

Jums taip pat gali patikti

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Rawnola – nekepta granola

Rawnola – nekepta granola

Apelsininis keksas

Apelsininis keksas

Klasikinis humusas

Klasikinis humusas

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

loading Cancel
Post was not sent - check your email addresses!
Email check failed, please try again
Sorry, your blog cannot share posts by email.