Ne apelsininis pyragas, o tikras apelsinų pyragas, kadangi recepte naudojama ne tik sultys ar šiek tiek žievelės, o visi cieli apelsinai. Iškepęs kvepia skaniai, jaučiasi vaisiai. Tinka kasdieniams pyragams be progos. Arba šeštadieniniam šeimos desertui. Mes suvalgėme su arbata, kai už lango dar spaudė šaltis. Sako jau atšils.
DVIEJŲ APELSINŲ PYRAGAS
Receptas: Italian Food Forever
1 pyragui:
- 2 besėkliai apelsinai,
- 1/3 stiklinės alyvuogių aliejaus,
- 260 g miltų,
- 1 1/2 a. š. kepimo miltelių,
- 1/2 a. š. sodos,
- žiupsnelis druskos,
- 4 dideli kiaušiniai,
- 230 g cukraus,
- cukraus pudros pateikimui.
Gaminimas:
1. Nupjaukite apelsinų galus. Neluptus supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite į maisto trintuvą/kombainą. Sumalkite iki vientisos masės. Supilkite aliejų ir dar kartą išsukite iki, kol viskas susimaišys.
2. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Atskirame inde išplakite kiaušinius su cukrumi iki purumo.
3. Į kiaušinių plakinį šaukštu ar mentele įmaišykite miltus ir trintus apelsinus. Stenkitės nepermaišyti, kad kiaušiniai išlaikytų savo purumo.
4. Supilkite paruoštą tešlą į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 180 ‘C ~45 – 50 min., kol patikrinus mediniu smeigtuku – jis liks neaplipęs.
5. Patiekite atvėsintą ir apibarstyta cukraus pudra.
Pastabos:
- Galite naudoti ne tik apelsinus, bet taip pat kitus citrusinius vaisius – citrinas, laimus, mandarinus…
- Pirktinius apelsinus labai kruopščiai nuplaukite, kadangi recepte naudojami vaisiai su visa odele.
———————————————————————————————
Indre says
Atrodo totalus gėris. Man šiek tiek priminė, vienos draugės receptą, kur į varškės įdarą eina visa citrina. Kartą išėjo tas pyragas su svogūnų aromatą – bendrabutyje kažkas buvo kombainą pasiskolinęs ir po svogūnų tarkavimo prastai išplovė… Upsy 😀
Vilma says
Tobulai! Aš esu kepusi „vieno apelsino pudingą” – dar dabar nostalgija apima prisiminus 🙂 Kepsiu!
Giedre says
Labai skanu:)isbandziau:)
Laima says
Sveiki, turiu klausimą – ar sodos nereikia nugesinti?
marrti says
Laima, sodos nugesinti nereikia.
Laura says
išbandžiau. labai patiko, puikus receptas!
Marta S.D. says
Puiku! Džiaugiuosi, jog pavyko 🙂
Jurgita says
Sveiki, o vietoj alyvuogių aliejaus ką galėčiau naudoti?