Skanios Dienos

Kulinarijos ir gyvenimo būdo tinklaraštis

  • Apie
  • Kontaktai
  • Receptai
  • Dirbkime kartu

2015-06-11

Arbūzų limonadas

DSC_0028-4

Vasaros šilumai jau nesitraukiant – gera atsigaivinti šaltais gėrimais. Limonadas – vienas iš variantų. Ne tas iš parduotuvės su saldikliais, dirbtiniais sirupais ir neoninėmis spalvomis, o šviežias, naminis ir sveikas. Toks, kurį galima drąsiai gerti, duoti vaikams, nustebinti draugus ir būti šiek tiek trendy.

Pagaminus sulaukiau vieno pasikartojančio klausimo – ar gazuotas? Tad noriu patikslinti, jog limonadas gaminamas tiek iš gazuoto, tiek negazuoto vandens. Nuo XVIII a., kuomet buvo išrastas būdas, kaip vandenį prisotinti dujomis – jame karaliauja burbuliukai. O vėliau, ieškant pigesnių komponentų, pradėta dėti dirbtinius skonius ir spalvas. Vienas pirmųjų dirbtinių komponentų buvo – citrinos rūgštis. XIX a. limonadas tapo populiariausiu vaisiniu gėrimu. Pavadinimo kilmė labai aiški ir paprasta – Limonade (Lemon added (lt. pridėta citrina)).

Šiuo metu parduotuvių lentynos pilnos įvairiausių spalvų ir skonių limonadų. Tačiau tikiuosi, kad vis dėl susigundysit paeksperimentuoti ir pasigaminti natūralaus kvapnaus gėrimo. Kaži ar dar populiaru gaminti gėrimus/gaivas iš miltelių? Pamenu vaikystėje tokius pirkdavo. Patikinu, kad daug geriau ir madingiau pasiimti stiklainį kompoto iš kaimo ir pagardinti jį citrina. Galit ir į kokį madingą IKEA butelį supilti.

DSC_0013-3

ARBŪZŲ LIMONADAS

Įrankiai:

  • Elektrinė kokteilinė/smulkintuvas ar trintuvas,
  • Gabalėlis merlės arba sietelis.

Limonadui (4 – 6 asmenims):

  • 2 kg arbūzo (maždaug ketvirtis vaisiaus),
  • 2 a. š. skysto medaus (Medaus Kalno),
  • 1 1/2 laimo vaisiaus (jei mėgstate rūgščiau – galima daugiau).

Gaminimas:

1. Arbūzo minkštimą išskobti, išrinkti sėklas ir elektriniu trintuvu sutrinti iki vientisos masės.

2. Sutrintą arbūzą sudėti į medžiagos koštuvą arba sietelį. Išspausti visas sultis.

3. Iš laimo vaisių išspausti sultis į atskirą dubenėlį. Sudėti į jas medų ir gerai išmaišyti, kol medus pilnai ištirps.

4. Sumaišyti abejas sultis tarpusavyje ir supilti į paruoštą indą (pvz., ąsotį). Gautą gėrimą galima skiesti šaltu vandeniu, įmesti ledo kubelių. Jei mėgstate burbuliukas – įpilkite šiek gero mineralio vandens (2 dalys limonado : 1 dalis mineralinio).


Vasaros nuotaika smelkiasi į drabužius ir odą.

Pasidalinkite su draugais:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Email
  • Twitter
  • Print

Filed Under: GĖRIMAI, RECEPTAI, Šaltieji gėrimai

« Graikiško jogurto ir žemuogių ledai
Vaniliniai braškiniai ledai »

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Sveiki!

marta

Esu įsimylėjusi skanų maistą, gamtą ir keliones. Skanios dienos, tai mano gyvenimo būdo tinklaraštis, kuriame dalinuose receptais, idėjomis ir įvairiomis istorijomis.

Paieška

Mano knyga!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Rekomenduoju

Vynuogių salotos su riešutais

Vynuogių salotos su riešutais

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

❤

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Populiariausi šiuo metu

Bananų duona
Traškūs senoviniai vafliai
Blynai ir greitai pagaminama tešla
Orkaitėje kepti burokėliai

Jums taip pat gali patikti

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Rawnola – nekepta granola

Rawnola – nekepta granola

Apelsininis keksas

Apelsininis keksas

Klasikinis humusas

Klasikinis humusas

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

loading Cancel
Post was not sent - check your email addresses!
Email check failed, please try again
Sorry, your blog cannot share posts by email.