Dažniausiai savaitgaliai atkeliauja taip greit, kad kiekvieną kartą tikiuosi, jog jie taip greit nepšoliuos pro šalį, kaip atkeliavę. Be galo džiaugiuosi jais dėl to, jog tuomet galime visą dieną (ar net porą) skirti naujų vietų atradimui, vaikščiojimui, bendravimui ir bendram atsipalaidavimui, kurio iš ties pritrūksta savaitės bėgyje. Ir aš visiškai nesiskundžiu, nereiktų susidaryti klaidingos nuomonės, jog gyvenu tik savaitgaliais. Tiesiog jų metų išpildau iki galo viską, ką noriu nuveikti per savaitę. Bei galiu ramiai fotografuoti gamtą, kurioje jaučiuosi be galo gerai.
Visi fantastiški kadrai iš žaliuojančios aplinkos man taip patinka, kad net savo nuotraukas atsispausdinus pakabinčiau ant sienos, jei turėčiau tam užtektinai vietos. Jose atsispindi tai, kokiomis akimis aš matau gamtą ir kokios nuostabios smulkmenos egzistuoja aplink mus.
Kadangi su birželiu pasibeldė ir šiluma – ledai keliauja į trasą. Su laiku tampu vis išrankesnė kokybiškiems produktams, o ypač desertams, tad kai nėra laiko keliauti į senamiestį suvalgyti iš ties skanių ledų, geriausias pasirinkimas – jų pasigaminti patiems. Ledai ant pagaliuko yra vienas lengviausių saldėsių, kuriuos galite pasidaryti namuose. Praktiškai nei plakti, nei kepti nieko nereikia. Nei temperatūros ar laiko stebėti. Tad jei manote, kad ledai namuose – sunkus uždavinys, galiu pažadėti, jog tai tik iliuzija.
Prieš prasidedant šviežių uogų sezonai būtina atsikratyti tomis, kurios nuo praeitos vasaros tūno šaldiklyje. Mes vis dar turime aviečių, žemuogių, braškių, galbūt giliau paieškojus ir kokių mėlynių ar serbentų atrastume. Šias puikias uogas galite sudėti į vaisių kokteilius, želė, šaldytus desertus, arba LEDUS!
Jei turite uogas, jums tereiks jogurto, kefyro, grietinėlės, kreminio sūrio ar kažko pagal jūsų fantazija. Kad ir avižų pieno. Reiktų rinktis tai, kas jums skaniausia, ką jūs labiausiai mėgstate. Ledų formeles galite įsigyti internetu, savas pirkau IKEA, o neseniai mačiau jų ir Rimi lentynose. Smagiausia tai, jog jos jums nebūtinos, bet patogumo daug suteikia. Jei neturite formelių, ledus galite pilstyti į nedideles stiklines, o jiems šiek tiek sustingus įkišti po medinį pagaliuką ar šaukštelį. Galutinai sustingus ledai bus tokios formos, kokioje šaldėte – pailgi, apvalūs, kvadratiniai. Manau puikiai pasitarnautų silikoninės keksiukų formelės.
Štai tokie paprasti tie reikalai su ledais.
GRAIKIŠKO JOGURTO IR ŽEMUOGIŲ LEDAI
Įrankiai:
- elektrinis trintuvas,
- ledų formelės (galima keisti į stiklines, keksiukų formeles, tuščius jogurto indelius ir t.t.).
6 porcijos:
- 300 ml graikiško jogurto,
- 200 ml šaldytų uogų su cukrumi,
- 2 a. š. skysto medaus (Medaus Kalno),
- 1/2 a. š. vanilės esencijos.
Gaminimas:
1. Uogas atšildykite. Jei jos nėra trintos prieš šaldant, sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės.
2. Graikišką jogurtą sumaišykite su medumi ir vanilės esencija.
3. Į indelius sluoksniuodami supilstykite uogas ir jogurtą. Supilsčius šaukšteliu ar pagaliuku šiek tiek pamaišykite (apsukite vieną kitą ratą), kad sluoksniai šiek tiek susimaišytų.
4. Paruoštus ledus dėkite į šaldiklį per naktį arba bent 6 – 8 valandoms. Prieš ragaudami ledus, juos šiek tiek palaikykite šiltose rankose arba vos keliom sekundėm pakiškite po šilto vandens srove. Tai atlikus ledai gražiau ir greičiau išsiims iš indelio.
- Šiam receptui galite naudoti uogas ir vaisius, kuriuos turite. Puikiai tiktų ir šviežios, šiek tiek sutrintos uogos.
- Jei naudojate ne ledų formeles, nepamirškite įsigyti ledų pagaliukų arba naudokite šaukštelius, kuriuos turėsite įkišti, kai ledai šiek tiek sustings. Kai ledai šiek tiek sustingę – pagaliukas/šaukštelis laikysis, kaip įbestas.
Parašykite komentarą