Skanios Dienos

Kulinarijos ir gyvenimo būdo tinklaraštis

  • Apie
  • Kontaktai
  • Receptai
  • Dirbkime kartu

2014-09-08

Aviečių ir mango saulėtekis. Atsisveikinam su vasara

 

DSC_060028

Vasara, kaip ir visuomet, prabėgo greičiau nei kas galėjo tikėtis. Bet pažiūrėjus atgal šypsausi – tikrai daug nuveikta, pamatyta, pajausta, pabendrauta. Planuose ir mintyse buvo daugiau minčių, kurios liko neįgyvendintos, tačiau vasarų dar bus, o rudeniui sudarytas ir kitas idėjų planas, kuriam reiks nemažai pastangų. Visų pirmą reikia grįžti į darbingą ritmą bei sporto salę, kad ateinantis metas būtų produktyvus ir duotų saldžių vaisių. Ir žinoma imtis mažesnių bei didesnių planų. Mažesnieji –  draugų išvykos, vakarienės, kelionės Lietuvoje, gimtadieniai ir kiti džiaugsmą teikiantys ritualai. Didesnieji… et kas žino kur galiausiai pavyks vieną rytą atsibusti.

26

Šią vasarą pats geriausias ir nuostabiausias buvo rugpjūtis. Rugpjūčius aš mėgstu, jie nuostabūs kiekvienais metais. Į mano gyvenime atnešantys pačius geriausius dalykus: išvykas, gimtadienį, žvaigždėtą dangų, svirpiančias naktis, o kažkada ir didesnę meilę. Rugpjūčio mėnuo apipina mano dienas magija, kuri stipriausiai pasireiškia kaime. Ūkanotais vakarais ir rasotais rytais. O vėliau krenta obuoliai ir norisi grįžt į virtuvę – gera po ilgos ir kaitrios vasaros gerti arbatą.

36

41

Jei žvelgiate į nuotraukas ir svarstote, kokį veiksmą matote, tai vienas iš būtinų vasaros atributų – triukšmingas, spalvingas, iki ryto buvimas Pamusy. Šį kart didesnis nei visuomet. Ir labai vykęs.

43

Kadangi vasara buvo spalvinga, patirtys ryškios – jai iki galo išlydėti – trintų vaisių kokteilis. Aviečių ir mango saulėtekis. Geriausi vakarai ne tuomet, kai palydima saulė, o tuomet, kai ji ir sutinkama.

av

AVIEČIŲ IR MANGO SAULĖTEKIS

2 didelės arba 4 vidutinės porcijos:
(Stiklinė – 220 ml)

  • 1 1/2 stiklinės aviečių,
  • 1 stiklinė pieno,
  • 3 a. š. skysto medaus (Medaus Kalno),
  • 2 gerai prinokę mangai,
  • 1 stiklinė apelsinų sulčių (100 proc.).

Paruošimas:

1. Avietes, pieną ir medų sudėkite į elektrinį (kokteilių) trintuvą. Viską gerai išplakite. Supilkite masę tolygiai į paruoštas stiklines.

2. Mangus ir apelsinų sultis sudėkite į trintuvą ir išplakite iki vientisos masės. Gautą masę atsargiai supilkite į stiklines ant aviečių sluoksnio. Jei norite sluoksniuoto gėrimo – pilkite per šaukštą.

av2

————————————————————————————————————–

Šiuo metu labai „ant repeat”.

Pasidalinkite su draugais:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Email
  • Twitter
  • Print

Filed Under: GĖRIMAI, RECEPTAI, Šaltieji gėrimai

« Feministiniai pusryčiai no.2 | Geriausi pusryčiai tik su martiniu
Kvepia rudeniu | Obuolių keksiukai su riešutais ir karamele »

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Sveiki!

marta

Esu įsimylėjusi skanų maistą, gamtą ir keliones. Skanios dienos, tai mano gyvenimo būdo tinklaraštis, kuriame dalinuose receptais, idėjomis ir įvairiomis istorijomis.

Paieška

Mano knyga!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Rekomenduoju

Vynuogių salotos su riešutais

Vynuogių salotos su riešutais

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

❤

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Populiariausi šiuo metu

Bananų duona
Traškūs senoviniai vafliai
Blynai ir greitai pagaminama tešla
Garstyčių ir medaus salotų padažas

Jums taip pat gali patikti

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Rawnola – nekepta granola

Rawnola – nekepta granola

Apelsininis keksas

Apelsininis keksas

Klasikinis humusas

Klasikinis humusas

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

loading Cancel
Post was not sent - check your email addresses!
Email check failed, please try again
Sorry, your blog cannot share posts by email.