Skanios Dienos

Kulinarijos ir gyvenimo būdo tinklaraštis

  • Apie
  • Kontaktai
  • Receptai
  • Dirbkime kartu

2014-09-28

Kvepia rudeniu | Obuolių keksiukai su riešutais ir karamele

6

Kai lauke taip vėsu, įjungti orkaitę apsimoka ne tik dėl saldaus rezultato, bet ir dėl šiltos virtuvės, kurioje bent tuomet nesijaučiu sustirusi ir šaltomis kojomis, kurios mane lydės visą rudens/žiemos sezoną. Antras didelis džiaugsmas, mėgautis arbata ir draugija, kuri džiaugiasi galutiniais rezultatais. Sakau jums, jei kelias į vyrų širdį ne per skrandį, tai bent jau į dureles širdies pabelsti gerai. 

Vėsesniais, ilgėjančiais vakarais daugiau namūdinės veiklos. Didžiuojuosi savo įdirbiu vėl skaityti. Rekomenduoju  Žydronės Lukšytės knygą  „Pietų Amerika. Metai su kuprine Naujojo pasaulio keliais” , kuri įkvėps bet kurį spirganti keliauti. Bent jau man suteikė dar daugiau noro ir paskatų stengtis, kuo greičiau pasiekti savus tikslus ir ruoštis nuveikti/pamatyti kažką didelio. 

Šiuo metu skaitau Hayden Herrera „Frida: Fridos Kahlo autobiografija„. Nemažai apie ją vis pamatydavau, išgirsdavau iš aplinkos, tad nusprendžiau, jog reikia iki galo išsiaiškinti apie šią charizmatišką menininkę meksikietę. Maištinga, revoliucionierė, talentinga moteris gyvenusi XX a. pirmoje pusėje. Tikriausiai jos išskirtinė išvaizda mane galutinai paspyrė tą knygą perskaityti – tankūs antakiai ir ryškus meksikietiškas stilius. 

Vakarais tiek namie, tiek ne, gera ir vieną/kitą filmą pažiūrėti. Abi dalis: „Sin City” ir  „Sin City: A Dame To Kill For”. Lietuviškas kinas auditorijai pristatė „Lošėją” – su lietuviams būdingais scenų užtęsimais, bet įdomiu siužetu. Lengvesniam moteriškam vakarui – „Vicky Cristina Barcelona”. 

Jei ne skaityti ir filmus žiūrėti, tuomet rekomenduoju karts nuo karto įsijungti Creative Live – įdomūs online kursai.

Ruduo geras metas sužiūrėti ir suskaityti viską, kam nebuvo laiko vasarą. 

1

Keksiukai iškepti pagal pyrago receptą. Galite paruoštą tešlą kepti kekso formoje maždaug 1 val 20 min. arba kepti atskirus keksiukus. Viduje jie tikrai be galo minkšti, o viršus traškus. Karamelė sudeda visus paskutinius taškus, kurie jiems reikalingi. Keksiukuose naudojamas tik cinamonas, tačiau galite įmaišyti ir kitų prieskonių, kaip muskatas, juodieji pipirai, kardamonas… Taip pat rinkausi lazdyno riešutus, nes graikiškus nelabai mylime – jūs galite rinktis būtent juos.

3

4

OBUOLIŲ KEKSIUKAI SU RIEŠUTAIS IR KARAMELE

Receptas: BBC Good Food 

12 – 16 vienetų:

  • 175 g minkšto sviesto,
  • 175 g cukraus,
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus (su natūralia vanile),
  • 225 g miltų,
  • 2 a. š. kepimo miltelių,
  • 1/2 a. š. cinamono,
  • 4 v. š. grietinės,
  • 2 dideli obuoliai,
  • saujelė lazdyno riešutų,
  • 100 g minkštų karamelinių saldainių (irisų),
  • 4 v. š. grietinėlės.

Gaminimas:

1. Sviestą, cukrų ir vanilę išsukite elektriniu plaktuvu iki purumo. Gerai įplakite po vieną kiaušinį. 

2. Į sviesto masę įplakite miltus, grietinę ir cinamoną.

3. Nulupkite obuolius, pašalinkite jų sėklas ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Kubelius šaukštu įmaišykite į tešlą. 

4. Tešlą sudėkite į keksiukų formeles, ant viršaus šiek tiek užbarstykite skaldytų lazdyno riešutų. Kepkite 160’C apie 40 min. arba kol viršus bus gražios rudos spalvos, o patikrinus mediniu smeigtuku – jis liks sausas. 

5. Kol keksiukai kepa, į nedidelį puodą sudėkite karamelinius saldainius ir grietinėlę. Kaitinkite ant ugnies ir maišykite, kol masė taps vientisa. Tuomet palikite atvėsti, kol taps šiek tiek standesnė ir klampesnė. 

6. Iškepusius keksiukus atvėsinkite. Ant viršaus užpilkite po vieną/du šaukštelius paruošos karamelės ir užbarstykite dar šiek tiek skaldytų lazdyno riešutų. 

5

———————————————————————————————————-

Dviese rudenį šilčiau.

Pasidalinkite su draugais:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Email
  • Twitter
  • Print

Filed Under: Keksai ir keksiukai, KEPINIAI IR DESERTAI, RECEPTAI

« Aviečių ir mango saulėtekis. Atsisveikinam su vasara
Jogurtiniai putėsiai | Vaikų šventėms »

Comments

  1. Draugė iš užu sienio. says

    2014-09-28 at 19:31

    Kaip norėčiauuuuuuuuuuuuuuuu….

    Atsakyti
    • Marta S.D. says

      2014-09-30 at 19:51

      Manau nieko neprarandi, kad neturi progos paragauti 😀

      Atsakyti
  2. Gabrielė says

    2014-09-28 at 20:28

    Keksiukų nuotraukos tikrai labai kvepia rudeniu. Norėčiau dabar prie geros knygos ir puodelio arbatos…

    Atsakyti
    • Marta S.D. says

      2014-09-30 at 19:50

      Manau kiekvieno namuose jau ima kvepėti vienu ar kitu rudeniniu maistu 🙂

      Atsakyti
  3. Gintarė says

    2014-09-30 at 19:34

    Kiek reikia kiaušinių?

    Atsakyti
    • Marta S.D. says

      2014-09-30 at 19:50

      Ačiū už klausimą – matau, jog praleidau sąraše. Reikia 2 kiaušinių 🙂

      Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Sveiki!

marta

Esu įsimylėjusi skanų maistą, gamtą ir keliones. Skanios dienos, tai mano gyvenimo būdo tinklaraštis, kuriame dalinuose receptais, idėjomis ir įvairiomis istorijomis.

Paieška

Mano knyga!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Rekomenduoju

Vynuogių salotos su riešutais

Vynuogių salotos su riešutais

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

❤

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Populiariausi šiuo metu

Bananų duona
Traškūs senoviniai vafliai
Blynai ir greitai pagaminama tešla
Garstyčių ir medaus salotų padažas

Jums taip pat gali patikti

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Rawnola – nekepta granola

Rawnola – nekepta granola

Apelsininis keksas

Apelsininis keksas

Klasikinis humusas

Klasikinis humusas

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

loading Cancel
Post was not sent - check your email addresses!
Email check failed, please try again
Sorry, your blog cannot share posts by email.