Kažkada vienam vaikų temas gvildenančiam portalui ruošiau receptą – jogurtinius putėsius. Šis receptas tinka vaikams tuo, jog ne tik natūralūs, bet gali ir turėti vieną kitą ar daugiau vitaminų. Jiems pagaminti ir skonį suteikti naudojamos sultys, tad jei turite namuose spaustų, bus iš vis fantastiška. Galite naudoti naminius kompotus, kaip slyvų, vyšnių, aronijų… ar imtis eksperimentų su arbata ir kava. Nors šonams papuošti naudojau spalvotus pabarstukus, kurie nuteikia šventiškai, galite rinktis kitas natūralesnes alternatyvas, kaip kokoso drožles, riešutus, aguonas ar netgi rudąjį cukrų.
Jei ruošiate tokius putėsius vaikų gimtadieniui (o ruošti verta dar ir dėl to, kad jie labai nebrangūs), galite padaryti kelis spalvingus sluoksnius su kitų sulčių želėmis, taip sukuriant daugiau žaismingumo. Desertui paįvairinti, įmaišykite sveikų uogų, jomis taip pat galite papuošti stiklinės kraštelius ar šiltuoju sezonu suverti ant smilgų.
JOGURTINIAI PUTĖSIAI
9 porcijos:
- 300 ml natūralaus jogurto (3,5 % riebumo),
- 350 ml spanguolių sulčių,
- 4 a. š. želatinos,
- 2 a. š. medaus,
- spalvingi pabarstukai.
Gaminimas:
1. Želatiną palikite išbrinkti metaliniame dubenėlyje užpylus sultimis. Po kelių minučių sultis, su išbrinkusia želatina, pakaitinkite ant ugnies ir maišykite, kol ji visiškai ištirps. Į sultis įmaišykite medų.
2. Viską palikite atvėsti iki kambario temperatūros ir pastatykite į šaldytuvą šiek tiek sustingti. Želė neturi pilnai sustingti, o likti minkštų drebučių masės, pajudinus virpėti.
3. Paruoškite stiklinių kraštus – jums reikės dubenėlio su sultimis bei lėkštelės su pabarstukais. Imkite taurę, jos kraštus (maždaug 0,5 cm) pamerkite į sultis, o tuomet į pabarstukus. Palikite šonus nudžiūti.
4. Į gilesnį dubenį supikite jogurtą bei sudėkite sulčių žėlę. Viską gerai išplakite elektriniu plaktuvu iki purios, vientisos masės. Tam nepagailėkite 5 – 10 min., savo laiko, kadangi kuo ilgiau plaksite, tuo putėsiai bus puresni, o plakama masė padidės kelis kartus. Šiam desertui galite naudoti ir mažesnį riebumą turintį jogurtą, tačiau tada putėsių masė bus mažesnė, kadangi toks jogurtas išsiplaka ne taip gerai.
5. Išplaktą masę supilstykite į paruoštas stiklines ir palikite valandėlei sustingti šaldytuve.
Patarimai:
- Jei pavėlavote iš šaldytuvo išimti žėlę, ją galite atšildyti ant silpnos ugnies ir vėl palikti sustingti – tik šį kartą būkit atidesni.
- Tokius pačius putėsius galite pasigaminti ir iš pirktinės želė (miltelių ir vandens), o ne sulčių. Visa gaminimo eiga lieka ta pati.
- Šį desertą galite pasigaminti sekmadienio vakare ir turėti kelioms šiokiadienio dienoms vakarienės desertui.
——————————————————————————————————————————-
Parašykite komentarą