Mano receptų sąraše patiekalų, kuriuos pakartotinai gaminčiau, ne tiek jau daug. Ir visai ne todėl, jog jie būtų neskanūs ar nevykę. Tiesiog manyje gyvena didelis noras gaminti vis kažką kitą, sukurti tai, ko dar nebandžiau, juk tiek begalės neišmėgintų derinių ir receptų laukia savo eilės, savo laiko arba kol juos atrasiu, o galbūt sukursiu. Tai tarsi neišbaigiamas kūrybos procesas, kuriame kupina erdvės improvizacijai, žaidimams ir naujiems atradimams. Be galo, be krašto. Be jokių suvaržymų ar griežtų taisyklių. Laisvė.
Nuo tada kai perskaičiau apie baltą šokoladą, vis laukiau akimirkos kada galėsiu jį išmėgini. Išmėginau ir žinot – tai fantastiškai skanu!
Vienas iš nedaugelio skanumynų, kuris tikrai bus gaminamas pakartotinai.
4 nedideli puodeliai:
- 450 ml pieno,
- 100g balto šokolado,
- 1/2 a. š. cinamono,
- 1/3 a. š. tirpios kavos
- 1 a. š. vanilinio cukraus ir keleto lašų vanilės kvapo /arba šaukštelis vanilės ekstrakto.
1. Pieną užkaisti ant ugnies. Sudėti į jį sulaužytą šokoladą, cinamoną, vanilę (kokią naudosite) ir tirpią kavą.
2. Maišant kaitinti kol šokoladas visiškai ištirps ir susimaišys su pienu (užvirti nereikia).
3. Išpilstyti į norimus puodelius ir patiekti.
♥ Rekomenduojama vartoti su pasisėdėjimu ir plepėjimu pavasario saulės atokaitoje.
Saldaus gurkšnio.
***
„Tai, ko moterys iš tikrųjų trokšta, galima rasti kažkur tarp pokalbio ir šokolado.”
Mel Gibson
Renata says
Gibson’o frazė geniali, o jei tas pokalbis dar prie puodelio su tokiu karštu šokoladu… Užsisvajojau 🙂
Danas says
…sveikintinos naujoves!
Šokoladas says
Atrodo pasakiškai! Seilės tysta bežiūrint. O jau nuotraukų kūrybingumas… 🙂
Ačiū už dar vieną nuostabų receptą!