Vasaros savaitgaliai bėga kaip pamišę, o sąrašas „nuveikti per 2014 m.”, palyginti, labai lėtai pildosi. Reiktų arba sulėtinti savaitgalius arba pagreitinti organizuotumą.
Turėti tokį sąrašą yra labai gerai – visuomet prieš akis gali matyti ir prisiminti tai, kam neužtenka laiko darbo dienos bėgyje. Mūsų variantas buvo toks – vienas punktas mano, kitas jo, vienas mano, kitas jo… Ir tokiame sąraše atsiranda tokie maži dalykai, kaip aplankyti devintą fortą, pabadauti vieną dieną, draugų vakarienė iki didesnių dalykų, kaip dviejų savaičių atostogos, stovyklavimas, dviračiai. Toks to do sąrašas leidžia matyti asmeninius tikslus ir be galo padeda tomis akimirkomis, kai pritrūksti fantazijos – ką čia nuveikus. Tuomet tiesiog bedi pirštu į sąrašą ir išpildai vieną iš punktų.
Susikuri tarsi asmeninį įsipareigojimą sau ir gali pasverti kiek įdomaus ir smagaus tikrai spėjai nuveikti. Nes vis dėl to darbas žmones ne tik įtraukia, bet ir sugadina. Kartais apsidarau ir matau, kad kai kurie nežino ką daryti su savo laisvu laiku. Dirbti dirbti visai susivinioti. O susitikimai su žmonėmis, su kuriais gali kalbėti tik apie darbą, veda iš kantrybės. Pakalbėkim apie knygą kurią skaitei ar filmą, kurį matei. Neskaitei, nemaitei? Oh well.
Salsoms nykštys į viršų. Tai vienas iš tų variantų, kai užkandžiai ant stalo (ypač dabar vykstant futbolo čempionatui), gali būti sveiki ir skanūs. Tortilijų traškučiai gal ir nepasižymi pačiu didžiausiu sveikumu, bet tikrai geresni nei bulvių traškučiais su turbo skoniais.
Salsos ruošiamos iš įvairių daržovių ir vaisių, jas smulkiai sukapojant ir sumaišant su sultimis, pavyzdžiui, laimų. Tai populiarus padažo tipas Meksikoje, kuris naudojamas kaip pagardas šalia traškučių ar kitų patiekalų. Populiariausios salsos pomidorų pagrindu, tačiau jų sudėtis gali būti pati įvairiausia: paprika, kalendra, svogūnai, česnakai, ridikėlių, ananasais, kukurūzais ir net braškėmis.
Šioje salsoje su braškėmis ir mangais puikiai dera vaisių saldumas, pipirų aštrumas, laimo rūgštis ir žinoma – kalendra (arba petražolė jei pastarosios neturite). O kad dar geriau pajaustumėt dvasią – nepamirškite Coronos su laimu.
BRAŠKIŲ IR MANGO SALSA
Receptas: Dam Delicious
Vidutinis dubenėlis arba 4 draugams:
- 1 puodelis smulkiai supjaustytų braškių,
- 1 puodelis smulkiai supjaustytų mangų,
- 1/2 puodelio smulkiai supjaustyto raudonojo svogūno,
- 6 griežinėlių marinuoto jalapeno,
- 2 v. š. kapotų petražolių,
- 2 a. š. medaus,
- 1 žalioji citrina (laimas),
- pakelio tortilijų traškučių.
Gaminimas:
1. Visus išvardintus produktus sudėkite į dubenį ir gerai išmaišykite. Tai darykite kitame inde nei pateiksite.
2. Patiekite iš karto su sūdytais tortilijų traškučiais.
Patarimai:
- Šio užkandžio nepalikite ilgam stovėti, kadangi braškės praras formą.
- Jei nerandate kalendros, galite ją pakeisti petražolėmis.
- Vietoj marinuoto jalapeno rinkitės šviežią, jei tokį turite.
- Naudokite tik žaliąją citriną, nes ji turi būtiną prieskonį salsai.
- Šią salsą galite išbandyti ne tik su traškučiais, bet taip pat su grill vištiena.
Skamba skaniai… reiketu pabandyti…
Ir yra skanu 😉
Marta – LIUKS!
Asta, super!