Skanios Dienos

Kulinarijos ir gyvenimo būdo tinklaraštis

  • Apie
  • Kontaktai
  • Receptai
  • Dirbkime kartu

2014-06-28

Mini pavlovos su balzamiko braškėmis ir bazilikais

3

Po daugelio kartų receptų vartymo, pirmą kartą išbandžiau pavlovą – morengo pyragaitį, su plakta grietinėle ir uogomis. Variacijų gali būti kokių tik norite – su maskarpone, citrininiu kremu, kreminiu sūriu, džemu, vaisiais, gėlėmis ir t.t. Įdomiausia tai, kas šis pavadinimas suteiktas Rusijos baleto šokėjos Anos Pavlovos garbei, o pačio deserto gimtine laikoma Naujoji Zelandija. Teigiama, kad jis buvo sukurtas 1926 metais, kuomet Ana aplankė šalį pasaulinio turo metu.

Originaliuose receptuose minima, jog į pavlovą dedama krakmolo, tam kad morengas viduje liktų minkštas. Kadangi šio pas mane nėra, turbūt tai pusiau pavlova, arba paprastesnė variacija. Bet aišku tiek – tai tikrai vienas iš tų desertų, kuris paruošiamas nesudėtingai, o kokybiški ir švieži pagardai viską tobulai užbaigia.

4

MINI PAVLOVOS SU BALZAMIKO BRAŠKĖMIS IR BAZILIKAIS

Receptas: Baking a Moment

6 porcijos:

  • 4 kiaušinių baltymai,
  • 200 g cukraus.

Balzamiko braškės:

  • 2 stiklinės ketvirčiais supjaustytų braškių,
  • 1/2 stiklinės cukraus,
  • 2 v. š. balzamiko acto (tikrojo – tiršto kremo),
  • 2 v. š. citrinos sulčių.

Grietinėlė:

  • 250 ml riebios grietinėlės,
  • 1 1/2 vanilinio cukraus su natūralia vanile.

Patiekimui:

  • keletos braškių,
  • baziliko lapelių.

Gaminimas:

1. Kiaušinio baltymus išplakite iki standžių putų. Iš lėto dedant cukrų, plakite iki tirštos ir standžios masės. Plakti reikia tol, kol tarp pirštų patrynus masę, nejaučiami cukraus kristalai.

2. Iš gautos masės, ant kepimo popieriumi išklotos skardos, suformuokite šešis apskritus lizdelius, su duobute viduryje. Ją suformuoti galite šaukšto. Kepkite 120 ‘C 1 val. Baigus kepti vos praverkite orkaitės dureles ir palikite visiškai atvėsti.

3. Supjaustytas braškes, cukrų, balzamiko actą, cukrų ir citrinos sultis sumaišykite puode. Kaitinkite ant ugnies, užvirus – pavirkite 10 min. Nukelkite nuo ugnies ir palikite visiškai atvėsti.

4. Grietinėle išplakite iki standumo su vaniliniu cukrumi.

5. Surinkimas – morengą įdėkite į lėkštę, ant jo dėkite kupiną šaukštą plaktos grietinės, suformuokite joje nedidele duobutę. Tuomet įdėkite šaukštelį braškių su balzamiku, supjaustytą šviežią braškę ir baziliko lapelių. Patiekite iš karto.

2

1

 

 

Pasidalinkite su draugais:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Email
  • Twitter
  • Print

Filed Under: KEPINIAI IR DESERTAI, Pyragaičiai, RECEPTAI

« Braškių ir mango salsa
10 skirtingų kavų – 10 skirtingų skonių | Cupping »

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Sveiki!

marta

Esu įsimylėjusi skanų maistą, gamtą ir keliones. Skanios dienos, tai mano gyvenimo būdo tinklaraštis, kuriame dalinuose receptais, idėjomis ir įvairiomis istorijomis.

Paieška

Mano knyga!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Rekomenduoju

Vynuogių salotos su riešutais

Vynuogių salotos su riešutais

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

❤

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Populiariausi šiuo metu

Bananų duona
Traškūs senoviniai vafliai
Blynai ir greitai pagaminama tešla
Garstyčių ir medaus salotų padažas

Jums taip pat gali patikti

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Rawnola – nekepta granola

Rawnola – nekepta granola

Apelsininis keksas

Apelsininis keksas

Klasikinis humusas

Klasikinis humusas

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

loading Cancel
Post was not sent - check your email addresses!
Email check failed, please try again
Sorry, your blog cannot share posts by email.