Po daugelio kartų receptų vartymo, pirmą kartą išbandžiau pavlovą – morengo pyragaitį, su plakta grietinėle ir uogomis. Variacijų gali būti kokių tik norite – su maskarpone, citrininiu kremu, kreminiu sūriu, džemu, vaisiais, gėlėmis ir t.t. Įdomiausia tai, kas šis pavadinimas suteiktas Rusijos baleto šokėjos Anos Pavlovos garbei, o pačio deserto gimtine laikoma Naujoji Zelandija. Teigiama, kad jis buvo sukurtas 1926 metais, kuomet Ana aplankė šalį pasaulinio turo metu.
Originaliuose receptuose minima, jog į pavlovą dedama krakmolo, tam kad morengas viduje liktų minkštas. Kadangi šio pas mane nėra, turbūt tai pusiau pavlova, arba paprastesnė variacija. Bet aišku tiek – tai tikrai vienas iš tų desertų, kuris paruošiamas nesudėtingai, o kokybiški ir švieži pagardai viską tobulai užbaigia.
MINI PAVLOVOS SU BALZAMIKO BRAŠKĖMIS IR BAZILIKAIS
Receptas: Baking a Moment
6 porcijos:
- 4 kiaušinių baltymai,
- 200 g cukraus.
Balzamiko braškės:
- 2 stiklinės ketvirčiais supjaustytų braškių,
- 1/2 stiklinės cukraus,
- 2 v. š. balzamiko acto (tikrojo – tiršto kremo),
- 2 v. š. citrinos sulčių.
Grietinėlė:
- 250 ml riebios grietinėlės,
- 1 1/2 vanilinio cukraus su natūralia vanile.
Patiekimui:
- keletos braškių,
- baziliko lapelių.
Gaminimas:
1. Kiaušinio baltymus išplakite iki standžių putų. Iš lėto dedant cukrų, plakite iki tirštos ir standžios masės. Plakti reikia tol, kol tarp pirštų patrynus masę, nejaučiami cukraus kristalai.
2. Iš gautos masės, ant kepimo popieriumi išklotos skardos, suformuokite šešis apskritus lizdelius, su duobute viduryje. Ją suformuoti galite šaukšto. Kepkite 120 ‘C 1 val. Baigus kepti vos praverkite orkaitės dureles ir palikite visiškai atvėsti.
3. Supjaustytas braškes, cukrų, balzamiko actą, cukrų ir citrinos sultis sumaišykite puode. Kaitinkite ant ugnies, užvirus – pavirkite 10 min. Nukelkite nuo ugnies ir palikite visiškai atvėsti.
4. Grietinėle išplakite iki standumo su vaniliniu cukrumi.
5. Surinkimas – morengą įdėkite į lėkštę, ant jo dėkite kupiną šaukštą plaktos grietinės, suformuokite joje nedidele duobutę. Tuomet įdėkite šaukštelį braškių su balzamiku, supjaustytą šviežią braškę ir baziliko lapelių. Patiekite iš karto.
Parašykite komentarą