Skanios Dienos

Kulinarijos ir gyvenimo būdo tinklaraštis

  • Apie
  • Kontaktai
  • Receptai
  • Dirbkime kartu

2013-06-25

Braškių tortas su alyvuogių aliejaus biskvitu

Vasara svaigina it geras baltas vynas, gurkšnojamas įmerkus kojas į šaltą upę, betenkančią per miškingus slėnius. Ir kai rankų nespėju plauti, nuo pirmų šiemet darže prisirpusių raudonskruosčių braškių, sirpsta sultingos vyšnios, o prieskoniai baigia peraugti, giliai įkvepiu ir suprantu, kad šį vasara kvepia taip pat, kaip tos vaikystėje, basomis kojomis. Tad kraunam į krepšius šaltą šampaną, prisirpusias uogas, mažus užkandžius ir susitikę su draugais keliaukim į pievas ir laukus, kur gyvenimas lengvas it tos liepžiedžių žiedadulkės, kuriomis aplimpa viskas šalimais. Ar pienių pūkai, kurie nevaldomai apsėja pieveles kiemuose. Švenčiam gyvenimą. Paprastą, saulėtą ir nusėtą gėlėtais takais. 

—————————————————————————————————————————–

Šį tortą gaminau giminės suvažiavimui, kuris vyksta kiekvienais metais mano prosenelių gimtinėje. Tortas lengvas, paprastas ir šimtų procentu užskaitytas. Kai karšta ir skrandžių nenorim užkišti keksais, šokoladais ir sviestiniais kremais, tokie, sakyčiau elementarūs, tortai randa kelią į visus širdis. Beje, jis nebūtų toks fantastiškas, jei ne Aušros biskvitas iš Vaikai ir Vanile.

braškinis tortas

BRAŠKIŲ TORTAS SU ALYVUOGIŲ ALIEJAUS BISKVITU

Biskvito receptas: Vaikai ir Vanile

26 cm skersmens tortas:

  • 450 ml grietinėlės,
  • 360 ml natūralaus jogurto,
  • 400 ml su cukrumi trintų braškių,
  • 3 v. š. cukraus pudros,
  • 6 a. š. želatinos,
  • vandens,
  • dubenėlio braškių.

Puikiai aprašytas alyvuogių aliejaus biskvito receptas čia. Pagal pateiktą receptą iškepiau vieną 26 cm skersmens biskvitą.

Gaminimas:

1. Pagal pateiktą receptą iškepkite alyvuogių aliejaus biskvitą ir palikite jį atvėsti.

2. Želatiną užpilkite vandeniu, kad apsemtų ir palikite išbrinkti.

3. Grietinėlę išplakite iki standumo. Beplakant jai imant standėti suberkite cukraus pudrą.

4. Į išplaktą grietinėlę įmaišykite arba lėtai įplakite jogurtą. Supilkite trintas uogas ir gerai išmaišykite. Trintos uogos turi būti pertrintos elektriniu trintuvo, tam kad būtų vientisa masė.

5. Želatiną pakaitinkite koks ištirps ir palikite atvėsti. Atvėsus įplakite į grietinėlės masę. 

6. Ant lėkštės dėkite atvėsusį biskvitą, aplink jį uždėkite išardomos kepimo formos, kurioje kepėte, lanką. Supilkite paruoštą grietinėles masę ir dėkite kelioms valandoms į šaldytuvą sustingti. 

7. Tortui išimti pasiruoškite stalo (sviestinį) peilį ir karšto vandens puodelį. Peilį merkite į vandenį, palaikykite kelias sekundes ir tuomet juo apveskite torto šonus, taip atskiriant jį nuo lanko. Peilį merkite kelis kartus. 

8. Nuimkite lanką, torto viršų papuoškite braškėmis.

Pastabos

  • Paragaukite paruoštą grietinėlės masę. Jei trūksta saldumo, įberkite dar cukraus pudros, taip pritaikant kremą savo skoniui.
  • Braškes galima keisti kitomis uogomis: mėlynėmis, avietėmis, žemuogėmis.
  • Berkite tik persijotą cukraus pudrą, taip išvengsite sulipusių gumulėlių, kurie gali neišsiplakti.
  • Prieš pilant grietinėlės masę ant biskvito, galite jį apdėlioti braškių puselėmis.
  • Biskvito laistyti nereikia, jis tikrai drėgnas ir minkštas, liko kitų pagirtas ir tapo nauju mano top’u tarp biskvitų.

braškinis tortas

—————————————————————————————————————————–

Pasidalinkite su draugais:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Email
  • Twitter
  • Print

Filed Under: KEPINIAI IR DESERTAI, RECEPTAI, Tortai

« Susukti skrebučiai
Pesto padažas »

Comments

  1. Vita says

    2013-06-26 at 10:07

    Kaip gražiai atrodo tortukas, puoštas gėlėmis 🙂 Pasaka 🙂
    Žiūrėjau The American Baking Competition (pagal The Great British Bake-off) ir vyrukas vienas savo tortą papuošė našlaitėmis, kurių prisiskynė… čia pat, tame parkelyje, kur buvo filmuojama 😀 Teisėjai paklaikę buvo, sako: ką tu sau galvoji, pesticidais čia viskas tręšiama 😀 Vargšelis, man jo net pagailo 🙂

    Atsakyti
    • Ausra says

      2013-06-26 at 16:07

      kokia neteisybe del to komentaro apie pesticidus; jeigu viesas vietas tresia pesticidais, tai itariu, kad bent gal koks zenklas turetu buti; juk zmones ten ir suniukus vedzioja, ir vaikai ant zoles ropineja; tokia chamiska replika, ir dar per National TV – klaikuma!

      Atsakyti
  2. Ausra says

    2013-06-26 at 16:07

    Marta – liuks!!! didelis aciu uz komplimentus bskvitui!

    Atsakyti
    • marrti says

      2013-06-30 at 20:14

      Ačiū, Aušra. Tikrai puikus biskvitas!

      Atsakyti
  3. Rasa says

    2015-06-18 at 08:13

    Jau noriu sita torta isbandyti, tik klausimas – kokia zelatina naudojate?

    Atsakyti
    • Marta says

      2015-06-18 at 12:58

      Rasa, naudojau Dr.Oetker prekinio ženklo birią želatiną (ji labai smulki). Tačiau tikrai turėtų pavykti ir su kitomis.
      Tikiuosi pavyks puikiai! 🙂

      Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Sveiki!

marta

Esu įsimylėjusi skanų maistą, gamtą ir keliones. Skanios dienos, tai mano gyvenimo būdo tinklaraštis, kuriame dalinuose receptais, idėjomis ir įvairiomis istorijomis.

Paieška

Mano knyga!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Rekomenduoju

Vynuogių salotos su riešutais

Vynuogių salotos su riešutais

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

❤

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Populiariausi šiuo metu

Bananų duona
Traškūs senoviniai vafliai
Blynai ir greitai pagaminama tešla
Garstyčių ir medaus salotų padažas

Jums taip pat gali patikti

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Rawnola – nekepta granola

Rawnola – nekepta granola

Apelsininis keksas

Apelsininis keksas

Klasikinis humusas

Klasikinis humusas

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

loading Cancel
Post was not sent - check your email addresses!
Email check failed, please try again
Sorry, your blog cannot share posts by email.