Skanios Dienos

Kulinarijos ir gyvenimo būdo tinklaraštis

  • Apie
  • Kontaktai
  • Receptai
  • Dirbkime kartu

2012-09-29

Džiovinti pomidorai alyvuogių aliejuje

  Po beveik trijų savaičių maršruto Colorado – Utah – Nevada – California – Nevada – Utah – Coloroda – New York ir pusės laiko miegojimo mašinoje, aš jau namie, savaitgaliai kaime, o akys dairosi kokios veiklos kabintis.

***

DŽIOVINTI POMIDORAI ALYVUOGIŲ ALIEJUJE

2 nedideli stiklainiai (~ po 300ml):

  • dėželė pomidorų*,
  • česnakas,
  • alyvuogių aliejus,
  • actas (obuolių, balto vyno ar tiesiog pagal poreikį),
  • prieskonių (čiobrelių, raudonėlių, provanso, gvazdikėlių…)

1.  Pomidorus supjaustyti ketvirčiais arba riekelėmis ir džiovinti orkaitėje apie 8 – 9 val. iki 60’C įkaitintoje orkaitėje, dureles šiek tiek pravėrus, kad drėgmė išgaruotų. Arba džiovinti specialiame džiovintuve.

2.  Sumaišyti puodeli vandens ir puodeli acto, užvirti ir suberti išdžiuvusius pomidorus. Iškart nukelti nuo ugnies ir palikti pomidorus pamirkti apie 3 – 4 min.

3.  Pomidorus nukošti, nusausinti popieriniu rankšluosčiu ir sudėti į dubenį. Į tą patį dubenį sudėti stambiai supjaustytus česnakus ir pasirinktus prieskonius (vienam stiklainėliui naudojau provanso žolelių mišinį, kitam čiobrelio ir raudonėlio šakeles). Įpilti šiek tiek alyvuogių aliejaus ir viską išmaišyti.

4.  Į stiklainėlį įpilti šiek tiek alyvuogių aliejaus, užsukti ir pavartyti, kad visos stiklainio sienos būtų pasidengusios aliejumi. Tai padės išvengti oro burbulų.

5.  Sudėti į stiklainėlius pomidorus. Pakaitinus aliejų (turi būti karštas, tačiau neužvirintas), užpilame ant pomidorų, šiek tiek paspausti ir stengtis, kad neliktų oro tarp pomidorų. Užsukame ir laikome vėsioje patalpoje.

Įvairūs puslapiai rekomenduoja paruoštus džiovintus pomidorus palaikyti apie 14 dienų ir tuomet ragauti. Kadangi jie paruošti su actu, juos galima laikyti ilgesnį laiko tarpą.

*grįžus po vasaros radau vidutinį dubenį džiovintų pomidorų. Mama sakė, jog tam reikėjo dėželės pomidorų (sakė nesvėrė, tad tikslių skaičių nežinau). Džiovinant pomidoro sumažėja dvigubai ar net trigubai.

  Džiovinti pomidorai puikiai tinka užkandžiams ruošti: sumuštinukams, užtepėlėms. Juos galima naudoti kepant mėsą, pvz., dėti į vištos vidų, taip pat gardinti salotas.

Daugiau džiovintų pomidorų receptų: Savaitgalio rendez-vous; Delfi; Tarp vėjo gusių; Duonis ir žaidimų;

***

Rudeniop patyliukais

Pasidalinkite su draugais:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Email
  • Twitter
  • Print

Filed Under: RECEPTAI, Šalti užkandžiai, UŽKANDŽIAI

« Random
Keksiukai su avietėmis »

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Sveiki!

marta

Esu įsimylėjusi skanų maistą, gamtą ir keliones. Skanios dienos, tai mano gyvenimo būdo tinklaraštis, kuriame dalinuose receptais, idėjomis ir įvairiomis istorijomis.

Paieška

Mano knyga!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Rekomenduoju

Vynuogių salotos su riešutais

Vynuogių salotos su riešutais

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

❤

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Populiariausi šiuo metu

Bananų duona
Traškūs senoviniai vafliai
Blynai ir greitai pagaminama tešla
Garstyčių ir medaus salotų padažas

Jums taip pat gali patikti

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Rawnola – nekepta granola

Rawnola – nekepta granola

Apelsininis keksas

Apelsininis keksas

Klasikinis humusas

Klasikinis humusas

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

loading Cancel
Post was not sent - check your email addresses!
Email check failed, please try again
Sorry, your blog cannot share posts by email.