Jei kas nors suras man darbą iškepsiu krepšį šitų. Kokio darbo? Gero, su reikalais.
Ačiū.
***
KEKSIUKAI SU AVIETĖMIS
(minkšti, su rūgštele)
22 keksiukai:
- 100 g rūpių ruginių miltų,
- 200 g miltų,
- 1 ą. š. sodos,
- 1/2 a. š. muskato,
- 3 kiaušiniai,
- 200 g cukraus,
- 150 g sviesto,
- 1 1/2 stiklinės grietinės (~300 ml),
- 2 šviežių aviečių,
- saujelės avižinių dribsnių ir rudoje cukraus pabarstymui.
1. Sausus produktus: miltus, sodą ir muskatą sumaišyti dubenyje. Kitame dubenyje gerai išsukti cukrų, kiaušinio trynius ir sviestą.
2. Įplakti grietinę. Mažomis dalimis įsukti miltų mišinį.
3. Kiaušinio baltymus išsukti iki standžių putų ir iš lėto šaukštu įmaišyti į tešlą. Taip pat įmaišyti avietes.
4. Paruoštą tešlą sudėti į formeles (~ 1 šaukštas su kaupu – vienai formelei). Viršų apibarstyti avižiniais dribsniais ir žiupneliu rudojo cukraus.
5. Kepti 180 ‘C 25 – 30 min. kol gražiai paruduos. Ataušinti ant grotelių.
***
nuotaika
Labai gražūs keksiukai! Na, o darbas, nebijok, tikrai atsiras 🙂
Nemėgstu tos dalies – ieškojimo. Kad bent išranki labai nebūčiau, tai gal kitaip būtų 🙂