Skanios Dienos

Kulinarijos ir gyvenimo būdo tinklaraštis

  • Apie
  • Kontaktai
  • Receptai
  • Dirbkime kartu

2011-09-17

Itališkas užkandis – bruschetta

– Boungiorno ! Chi e lei? [bondžiorno, ki e lei]  -Laba diena, kas esate?
– Io sono Marta. E tu?                                     -Aš esu Marta, o tu?
– Sono Deimantė. Piacere ! [piačere]               -Esu Deimantė. Malonu!

– Come sta?                                                                          -Kaip laikotes?
– Benissimo ! (penktadieniui) / Cosi cosi. (jei pirmadienis)         -Puikiai! (arba) Nei šiaip, nei taip.

♥ Įsimylėjusiems – bacio [bačio] bučinys, abbriaco apkabinimas
…

Štai taip žingsnelis po žingsnelio link išsvajotosios Italijos. 3 paskaitos jau ‘atlaikytos’ bei kol kas nekelia sunkumų. Ir tai matyt vienas geriausių dalykų, kuriuos šiais metais žadu išmokti. Gal kas su manim ir nesutiks, bet mano manymu tai seksualiausiai skambanti kalba. Dėl skambesio, kirčių, jos temperamento ir nuotaikos.
Pirmą paskaitą dėstytojas (jei gerai suprantu jis pats yra italas) klausinėjo kas buvę, nebuvę Italijoje ir jo manymu tai būtina pamatyti po šio italų kurso. Et, pavydas buvo toms, kurios jau aplankiusios šią nuostabią šalį (Florencija, Venecija, Milanas, Genuja, Roma ir daug daug kitų). O kraštovaizdžiai, o vynuogynai…

Per 20 savo gyvavimo metų įsitikinau, kad jei labai nori, svajonės išsipildo. Ir ne kartą. Taip, tikiu, ir ši išsipildys.

Ta proga, itališkas užkandis bruschetta. Bruschetta [brusketa] dažniausiais susideda iš skrudintos duonos, česnako, alyvuogių aliejaus, pomidorų, baziliko, druskos, pipirų. Šio užkandžio kada nors paragausiu Italijoje, o šį kartą lietuviškomis rankomis paruoštas.

Nemažai lėkštei:

  • 1 baguette (prancūziškas batonas),
  • 700 – 900 g pomidorų (priklausomai nuo jų dydžio),
  • 4 česnako skiltelės,
  • sauja šviežio baziliko,
  • nedidelis kuokštelis šviežių petražolių,
  • ~ 50 g kieto sūrio (parmezanas, „Džiugas” ir pan.),
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus,
  • 1 1/2 a. š. raudono vyno acto,
  • druskos,
  • pipirų.

1.  Nuplautus pomidorus perpjauti per puse, išimti sėklas, o likusią dalį smulkiai supjaustyti.

2.  Susmulkinti baziliką, petražoles, kuo smulkiau sukapoti česnaką.

3.  Viską sudėti į dubenį, smulkiai įtarkuoti sūrį, supilti aliejų ir actą, įdėti druskos ir pipirų pagal skonį. Gerai išmaišyti. Paragauti ir jei ko trūksta, įdėti (pilna vietos improvizacijoms).

4.  Baguette supjaustyti vidutinėmis riekelėmis. Jas sudėti į orkaitę ir kepti kol apskrus. Ant apskrudusių riekelių dėti pomidorų masę ir iš karto patiekti.

Jei palaikysite porą valandų jau paruoštus užkandžius, batonas ims minkštėti dėl pomidorų ir praras dalį reikiamo skonio ir formos.

La Dolce Vita ! Saldus gyvenimas!

***

 

 

Pasidalinkite su draugais:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Email
  • Twitter
  • Print

Filed Under: RECEPTAI, Šalti užkandžiai, UŽKANDŽIAI

« Vanilinis varškės pyragas
Obuolinis pyragas »

Comments

  1. Eglė says

    2011-09-18 at 06:47

    Queste bruschette sono belissime. La ricetta poi è un’ottima idea per consumare i pomodri in modo semplice e genuino.

    E tu sei brava! La lingua italiana è piu bella e sexy lingua in tutto mondo. Ah, mi manca di Italia.

    Un bacino, Eglė

    Atsakyti
  2. danas says

    2011-09-26 at 19:18

    …rimta, ziema aisku nera ko ten judeti, bet pavasari, jei palaikysi kompanija, manau savaitgali gerai butu ten praleisti:::)))

    Atsakyti
    • marrti says

      2011-09-28 at 23:36

      Et, būtų nuostabu. Svajonė išsipildytų 🙂

      Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Sveiki!

marta

Esu įsimylėjusi skanų maistą, gamtą ir keliones. Skanios dienos, tai mano gyvenimo būdo tinklaraštis, kuriame dalinuose receptais, idėjomis ir įvairiomis istorijomis.

Paieška

Mano knyga!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Rekomenduoju

Vynuogių salotos su riešutais

Vynuogių salotos su riešutais

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

❤

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Populiariausi šiuo metu

Bananų duona
Traškūs senoviniai vafliai
Blynai ir greitai pagaminama tešla
Garstyčių ir medaus salotų padažas

Jums taip pat gali patikti

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Rawnola – nekepta granola

Rawnola – nekepta granola

Apelsininis keksas

Apelsininis keksas

Klasikinis humusas

Klasikinis humusas

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

loading Cancel
Post was not sent - check your email addresses!
Email check failed, please try again
Sorry, your blog cannot share posts by email.