Pagaliau, vargais negalais, galiu tvirtai rankose laikyti savo naująjį fotoaparatą (mano kieme šiandien šventė!). „Vargais negalais” privertė mane šį fotoaparatą saugoti kaip savo akį, koją ar kitą kūno dalį, be kurios negalėčiau gyventi. Arba susimąstyti apie mikroschemos, ar kažkokio kitokio kieto daikčiuko (su technologijomis ne visada draugauju), įstatymą į jį, kad jam dingus, būtų galima atsekti jo buvimo vietą. O gal drausti? Kas mane privertė taip drąsiai mąstyti? Mano žiopla galva ir skubėjimas, per kuriuos sugebėjau savo fotoaparatą „padovanoti” Graikijai. Jaučiausi lyg pametus rankas. Ką jau kalbėti apie gedulą, o ypač gedulą trijų dienų nuotraukoms nuostabiame krašte. Grįžau, susitaikiau ir iš naujo pradėjau svajoti.
Tai gi, savo senuką fotoaparatą skolinu, publikuoju paskutines foto ir imsiuosi dirbti su naujuoju (tai didelė paskata) bei viliuosi nuotraukų progreso. Galbūt esate radę puikių blog’ų apie maisto fotografiją ir norite pasidalinti? O gal galite rekomenduoti knygą?
Laukiu kada akys neprašys miego ir pagaliau galėsiu neskubant, ramiai imtis veiklos, kuri suteikia malonumo – gaminti, įgyvendinti idėjas ir fotografuoti.
Šį kartą tobulos konsistencijos, minkštumo, purumo vanilinis varškės pyragas. Jis tirpsta burnoje tarsi putėsiai (bent jau tiek, kiek gali tirpti pyragas).
1 pyragas:
- 4 kiaušiniai,
- 500g „President” varkės (ji kreminė, kadangi jau sutrinta su grietinėle),
- 100 g cukraus,
- 1 v. š. miltų,
- 50 g lydyto sviesto,
- 1 pokelis vanilinio pudingo,
- 1 citrinos nutarkuota žievelė.
tešlai:
- 250 g miltų,
- 1 v. š. kukurūzų krakmolo,
- 125 g sviesto,
- 2 kiaušiniai,
- 65 g cukraus,
- žiupsnelis druskos,
- 1 a. š. cukraus su natūralia vanile.
1. Į dubenį sudėti tešlos produktus (persijojus miltus) ir gerai išminkyti. Tešlą palikti šaltai 30 min.
2. Atskirti kiaušinio trynius nuo baltymų. Trynius su cukrumi išsukti iki purumo, kol masė ima tapti balkšva. Įplakti vanilinio pudingo miltelius, miltus, citrinos žievelę.
3. Įmaišyti varškę ir įplakti karštą lydytą sviestą.
4. Kepimo formą ištepti sviestu ir dugną be kraštus apdėti tešlą.
5. Supilti varškės masę. Kepti 180’C ~55min (kaitinant apačia ir viršų).
6. Iškepusį pyragą atvėsinti ir porą valandų palaikyti šaldytuve.
Spalvingo rudens, mielieji !
Daug internete visokių puslapių apie maisto fotografavimą 🙂 Man patinka šitas – http://www.foodpixels.com/food-photography-tips/
O iš knygų – „Plate to Pixel”. Kaip tik dabar gavau dovanų, skaitau ir labai džiaugiuosi 🙂
Ačiū už nuorodą (žinau, kad jų daug, bet gal kažkas labiau išsinagrinėjęs jas jau žino kur geriausiai paaiškinta) :).
Ech, pavydu knygos, pavydu 😀
Ogi panašūs mūsų 🙂 tik tu žiūriu daugiau kantrybės su kepimu turėjai nei aš ir dar pagrindą pati darei 🙂 sutapimas koks
O, tikrai sutapimas! Saviškį kepiau maždaug taip – šito yra namie, šito yra namie, kažkur mačiau šito deda… mistika 😀
na stai, vel viskas savo vietose:::)))…
Taip, pagaliau 🙂
sveiki, o ar atsitiktu kas nors, jei nedeciau kukuruzu krakmolo?
Niekas neatsitiktų ir vis viena gerai pavyktų 😉
o baltymus reikia paskui i varskes mase imaisyti ar tik tryniai dedasi?
Dedasi tik tryniai.