Didelis rudens privalumas – komfortiškas maistas, šildantis vakarais. Šį kartą kreminė moliūgų sriuba. Gamindama į ją įdėjau ketvirtį čili pipiro, kurio visiškai pakako, jog viduje taptų šilčiau, o liežuvį maloniai kandžiotų. Recepte jo nenurodžiau, tačiau jei mėgstate aštriau, įdėkite. Šalia puikiai tinka šviežia balta duona, kurią galite lengvai paskrudinti ir užtepti ant viršaus šiek tiek sviesto, kuris gražiai ištirpsta ant karštos riekės. Žinoma, nepamirškite rūkytos šoninės! Ji čia labai tinka.
KREMINĖ MOLIŪGŲ SRIUBA
Receptas: The Comfort of Cooking
4 – 5 porcijos:
- 750 ml vištienos sultinio,
- 500 ml moliūgo masės (kaip paruošti apačioje),
- 1 svogūno,
- 1/2 a. š. šviežio čiobrelio,
- 1 skiltelė česnako,
- 1/2 a. š. maltų juodųjų pipirų,
- 1/2 a. š. šviežio trinto imbiero,
- 1/4 a. š. malto cinamono,
- 1/2 a. š. malto muskato,
- 1/3 a. š. druskos,
- 50 – 100 ml grietinėlės (pagal skonį).
Patiekimui:
- 4 – 5 juostelių rūkytos šoninės,
- Grietinės.
Gaminimas:
1. Jei gyvenate Lietuvoje ar svetur, kur beveik neįmanoma nusipirkti moliūgo masės (tirštos tyrės), tuomet perpjaukite nedidelį moliūgą per pusę, išskobkite sėklas. Abi moliūgo puses dėkite vidine puse žemyn ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite 200 ‘C temperatūroje apie 40 min., arba kol įdurti ir ištraukti peilį bus lengva. Tuomet ištraukite moliūgo puses ir leiskite joms šiek atvėsti. Šaukšto pagalba išimkite minkštąją dalį (stenkitės nusunkti išsiskyrusias sultis). Keptą vidų sutrinkite šakute arba virtuviniu kombainu. Štai ir moliūgų tyrė.
2. Visus produktus, išskyrus grietinėlę, sudėkite į puodą. Užvirkite ir primažinę ugnį be dangčio virkite 30 min. Sriuba turi ganėtinai sutirštėti, jei manote, kad tirštumo dar mažai, pavirkite šiek tiek ilgiau. Tuomet supilkite grietinėlę ir gerai išmaišykite. Nukelkite nuo ugnies.
3. Rūkytą šoninę supjaustykite smulkiomis juostelėmis ir pakepinkite keptuvėje iki traškumo.
4. Sriubą patiekite uždėję šiek tiek šoninės. Jei norite, galite pasiskaninti grietine ar žalumynais.
————————————————————————————————
Parašykite komentarą