Skanios Dienos

Kulinarijos ir gyvenimo būdo tinklaraštis

  • Apie
  • Kontaktai
  • Receptai
  • Dirbkime kartu

2012-04-16

Kriaušių salotos su varškės sūriu, žibuoklėmis ir citrininiu sirupu

    Pavasaris grožio metas. Tiek parduotuvių vitrinose, tiek žmonių veiduose ar miškelio gėlių puokštėse. Kraunam krepšius ir keliaujam iškylauti, kai tik lietus nustos plauti gatves. Į gamtą, iš miesto.

  Pavasariškos elegantiškos salotos. Skonis saldus dėl kriaušių, šiek tiek subtiliai sūrus dėl sūrio ir su citrinine nata dėl sirupo. Žibuoklės suteikia žavesio, prabangos, neįprastumo ir, taip, jos yra valgomos. Nėra labai išraiškingo skonio, įvardinčiau jį – žalumos skonis.

  Desertas, kai nekyla ranka sotiems obuolių pyragams, šokoladiniams sausainiams ir riebios grietinėlės gardėsiams. Toks „viens-du” ir pavakarinis desertas jau ant stalo. Pridėkit saulės balkonėly ir malonumas garantuotas.

KRIAUŠIŲ SALOTOS SU NAMINIU VARŠKĖS SŪRIU, ŽIBUOKLĖMIS IR CITRININIU SIRUPU

2 porcijos salotų:

  • 2 kriaušės,
  • gabalėlis naminio varškės sūrio (naudojau šiek tiek sūrų sūrį, jis išraiškingesnio skonio),
  • pora šaukštų citrininio sirupo (receptas žemiau),
  • mažas puokštelė žibuoklių.
1. Kriaušes gerai nuplauti, perpjauti per pusę, išimti sėklytes (jei reikia) ir supjaustyti plonomis skiltelėmis.
2. Sudėti kriaušių skilteles į dubenėlį, apibarstyti sutrupinti varškės sūriu, apibarstyti žibuoklių žiedlapiais arba visai žiedais ir apipilti pora šaukštų citrininio sirupo. 
***
 
CITRININIS SIRUPAS
  • 1 stiklinė vandens,
  • 1/2 stiklinės cukraus,
  • 1 citrinos nutarkuota žievelė,
  • 1/2 citrinos sulčių.
Viską sumaišyti nedideliame puode ir pavirti ~5 – 10 min. ant vidutinės ugnies. Ataušinti. 
Naudoti saldžioms salotoms, limonadui pagardinti, su ledais ir kitais vasariškais skoniais. 

Ar jau spintos pilnos naujų suknelių? 

Lengvų užkandžių!

***

„Very special”. Pastaruoju metu neatsiklausau:

Pasidalinkite su draugais:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Email
  • Twitter
  • Print

Filed Under: RECEPTAI, SALOTOS

« Pascha
Plokščias pyragas su spanguolėmis »

Comments

  1. gpmagija says

    2012-04-17 at 17:24

    Nežinau ar ryžčiausi žibučių ragauti. Nors jei kaip eilinio žalėsio gal ir nieko :]

    Atsakyti
    • marrti says

      2012-04-17 at 19:49

      Na žinoma nereikia iš pakelės miškelių jų skinti. 🙂 bet žalėsio skonio, nėra kažkoks labai keistas.

      Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Sveiki!

marta

Esu įsimylėjusi skanų maistą, gamtą ir keliones. Skanios dienos, tai mano gyvenimo būdo tinklaraštis, kuriame dalinuose receptais, idėjomis ir įvairiomis istorijomis.

Paieška

Mano knyga!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Rekomenduoju

Vynuogių salotos su riešutais

Vynuogių salotos su riešutais

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

❤

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Populiariausi šiuo metu

Bananų duona
Traškūs senoviniai vafliai
Blynai ir greitai pagaminama tešla
Garstyčių ir medaus salotų padažas

Jums taip pat gali patikti

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Rawnola – nekepta granola

Rawnola – nekepta granola

Apelsininis keksas

Apelsininis keksas

Klasikinis humusas

Klasikinis humusas

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

loading Cancel
Post was not sent - check your email addresses!
Email check failed, please try again
Sorry, your blog cannot share posts by email.