Pavasaris grožio metas. Tiek parduotuvių vitrinose, tiek žmonių veiduose ar miškelio gėlių puokštėse. Kraunam krepšius ir keliaujam iškylauti, kai tik lietus nustos plauti gatves. Į gamtą, iš miesto.
Pavasariškos elegantiškos salotos. Skonis saldus dėl kriaušių, šiek tiek subtiliai sūrus dėl sūrio ir su citrinine nata dėl sirupo. Žibuoklės suteikia žavesio, prabangos, neįprastumo ir, taip, jos yra valgomos. Nėra labai išraiškingo skonio, įvardinčiau jį – žalumos skonis.
Desertas, kai nekyla ranka sotiems obuolių pyragams, šokoladiniams sausainiams ir riebios grietinėlės gardėsiams. Toks „viens-du” ir pavakarinis desertas jau ant stalo. Pridėkit saulės balkonėly ir malonumas garantuotas.
KRIAUŠIŲ SALOTOS SU NAMINIU VARŠKĖS SŪRIU, ŽIBUOKLĖMIS IR CITRININIU SIRUPU
2 porcijos salotų:
- 2 kriaušės,
- gabalėlis naminio varškės sūrio (naudojau šiek tiek sūrų sūrį, jis išraiškingesnio skonio),
- pora šaukštų citrininio sirupo (receptas žemiau),
- mažas puokštelė žibuoklių.
- 1 stiklinė vandens,
- 1/2 stiklinės cukraus,
- 1 citrinos nutarkuota žievelė,
- 1/2 citrinos sulčių.
Ar jau spintos pilnos naujų suknelių?
Lengvų užkandžių!
***
„Very special”. Pastaruoju metu neatsiklausau:
Nežinau ar ryžčiausi žibučių ragauti. Nors jei kaip eilinio žalėsio gal ir nieko :]
Na žinoma nereikia iš pakelės miškelių jų skinti. 🙂 bet žalėsio skonio, nėra kažkoks labai keistas.