Geras filmas į lentyną „Blow” (2001). Geras tas Johnny Depp. Laukiantis savo eilės „The Intouchables” ir „American Pie Reunion„.
***
Pyragas toms akimirkoms, kai po valandos turi atvykti svečiai, spintelėse nėra sausainių, dėžutėse pyragų, o į „asorti” saldainius, gulinčius jau visą pusmetį, negalit net žiūrėti. Iš to, ką galima rasti stalčiuje, šaldytuve ir šaldyklyje.
Pripažintas ir smaližių burnomis priimtas. O ir šiokiadieniui puikia tinkantis – nereikalauja daug dėmesio ir kantrybės. Arba sekmadieniui, kai tingiai vartant knygą, gimsta noras skaniai popietei. Prie arbatos, kai visi susėdę kalbamės apie gyvenimą, gimines, politiką, planus arba išsekus temoms, visuomet galime apkalbėti kaimynus.
PLOKŠČIAS PYRAGAS SU VARŠKE IR SPANGUOLĖMIS
Pagrindo receptas: Butter
1 skardos skersmens pyragas:
- 1 1/2 stiklinės miltų,
- 1/4 stiklinės cukraus,
- 125 g sviesto,
- žiupsnelis druskos,
- 1 kiaušinio trynys,
- 2 v. š. šalto vandens.
- 300 g kreminės varškės,
- pora šaukštų cukraus,
- žiupsnelis druskos,
- šaukštelis vanilinio cukraus,
- didelė sauja spanguolių.
1. Pagrindui skirtus produktus sudėti į vieną dubenį ir rankų pirštais formuoti trupinius, o galiausiai vientisą tešlą. Kitas būdas – sudėti visus produktus į virtuvinį kombainą ir viską gerai išsukti. Tešla turi nelipti prie rankų, o ją paruošus, palaikyti ~30 min. šaldytuve.
Skanaus.
***
Kai saulė šviečia:
rimtai??? aš kaip tik turiu namie tokių rūgščių aviečiu, kad net neįsivaizduoju kur jas padėti.
Vat ir nebežinau, šianakt miegosiu ar svajosiu apie tavo pyragą.
tik va „rankų pirštais formuoti trupinius” ? aš įsivaizduoju kaip tai turėtų atrodyti, bet realiai ar tik nenutiks man taip, kaip kai bandžiau keksiukų tešlą mikseriu plakti. Na jau tada kai miltus sumaišai su pienu + kiaušiniais… long story.
Kaip ten bebūtų, atrodo labai skaniai ir viliojančiai 🙂
Rūgščios uogos čia puikiai eina! Imk ir kepk 🙂 ir iš vis pyragai su rūgščiomis uogomis yra kažkas gero.
tas „trupinių formavimas” labiau nupasakoja veiksmą, ką reikia daryti sudėtus visus tuos produktus. Svarbiausia galutinis rezultatas – sviestinė tešla.
Jei kepsi, pasidalink pavykimu ar nepavykimu. Labiau tikiuosi pirmojo 🙂
Kepsiu tai būtinai, tik dabar darbai užgriuvo, teks kuriam laikui atidėti 🙂
paskutinė foto – mmm!! ir pritariu dėl tokių pyragų gėrio – jie labai greit sumetami ir skanūūūs 🙂
Vakar ėmiau ir išbandžiau 🙂 Truputį pabijojau dėti serbentus ar spanguoles, tai naudojau mėlynes. MMMMmmm kaip skanu. Visi labai gyrė, tikrai buvo verta bandyti!!!