Skanios Dienos

Kulinarijos ir gyvenimo būdo tinklaraštis

  • Apie
  • Kontaktai
  • Receptai
  • Dirbkime kartu

2012-04-17

Plokščias pyragas su spanguolėmis

Geras filmas į lentyną „Blow” (2001). Geras tas Johnny Depp. Laukiantis savo eilės „The Intouchables” ir „American Pie Reunion„.

***

  Pyragas toms akimirkoms, kai po valandos turi atvykti svečiai, spintelėse nėra sausainių, dėžutėse pyragų, o į „asorti” saldainius, gulinčius jau visą pusmetį, negalit net žiūrėti. Iš to, ką galima rasti stalčiuje, šaldytuve ir šaldyklyje. 

  Pripažintas ir smaližių burnomis priimtas. O ir šiokiadieniui puikia tinkantis – nereikalauja daug dėmesio ir kantrybės. Arba sekmadieniui, kai tingiai vartant knygą, gimsta noras skaniai popietei. Prie arbatos, kai visi susėdę kalbamės apie gyvenimą, gimines, politiką, planus arba išsekus temoms, visuomet galime apkalbėti kaimynus. 

PLOKŠČIAS PYRAGAS SU VARŠKE IR SPANGUOLĖMIS
Pagrindo receptas: Butter

1 skardos skersmens pyragas:

  • 1 1/2 stiklinės miltų,
  • 1/4 stiklinės cukraus,
  • 125 g sviesto,
  • žiupsnelis druskos,
  • 1 kiaušinio trynys,
  • 2 v. š. šalto vandens.
aptepimui:
 
  • 300 g kreminės varškės,
  • pora šaukštų cukraus,
  • žiupsnelis druskos,
  • šaukštelis vanilinio cukraus,
  • didelė sauja spanguolių.

1. Pagrindui skirtus produktus sudėti į vieną dubenį ir rankų pirštais formuoti trupinius, o galiausiai vientisą tešlą. Kitas būdas – sudėti visus produktus į virtuvinį kombainą ir viską gerai išsukti. Tešla turi nelipti prie rankų, o ją paruošus, palaikyti ~30 min. šaldytuve. 
 
2. Iš tešlos ant miltuoto paviršiaus iškočioti apskritimą šiek tiek didesnio skersmens nei kepimo skarda. Kočėlo pagalba tešlą gražiai perkelti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
 
3. Dubenėlyje sumaišyti varškę, druską, cukrų, vanilinį cukrų. Varškės kremu aptepti pagrindą.
 
4. Pagrindo kraštus šiek tiek užlenkti (kaip nuotraukoje viršuje) ir apibarstyti spanguolėmis (arba kitomis uogomis).
 
5. Kepti 180’C ~35 min. Jei po 35 min pyragas neatrodo pakankamai apskrudęs, įjunkite karšto oro funkciją. 

Skanaus.

***

Kai saulė šviečia:

Pasidalinkite su draugais:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Email
  • Twitter
  • Print

Filed Under: KEPINIAI IR DESERTAI, Pyragai, RECEPTAI

« Kriaušių salotos su varškės sūriu, žibuoklėmis ir citrininiu sirupu
Savaitgalio džiaugsmai »

Comments

  1. Laima says

    2012-04-17 at 23:46

    rimtai??? aš kaip tik turiu namie tokių rūgščių aviečiu, kad net neįsivaizduoju kur jas padėti.
    Vat ir nebežinau, šianakt miegosiu ar svajosiu apie tavo pyragą.
    tik va „rankų pirštais formuoti trupinius” ? aš įsivaizduoju kaip tai turėtų atrodyti, bet realiai ar tik nenutiks man taip, kaip kai bandžiau keksiukų tešlą mikseriu plakti. Na jau tada kai miltus sumaišai su pienu + kiaušiniais… long story.
    Kaip ten bebūtų, atrodo labai skaniai ir viliojančiai 🙂

    Atsakyti
    • marrti says

      2012-04-17 at 23:59

      Rūgščios uogos čia puikiai eina! Imk ir kepk 🙂 ir iš vis pyragai su rūgščiomis uogomis yra kažkas gero.

      tas „trupinių formavimas” labiau nupasakoja veiksmą, ką reikia daryti sudėtus visus tuos produktus. Svarbiausia galutinis rezultatas – sviestinė tešla.

      Jei kepsi, pasidalink pavykimu ar nepavykimu. Labiau tikiuosi pirmojo 🙂

      Atsakyti
      • Laima says

        2012-04-19 at 18:05

        Kepsiu tai būtinai, tik dabar darbai užgriuvo, teks kuriam laikui atidėti 🙂

        Atsakyti
  2. Jurgita says

    2012-04-18 at 14:53

    paskutinė foto – mmm!! ir pritariu dėl tokių pyragų gėrio – jie labai greit sumetami ir skanūūūs 🙂

    Atsakyti
  3. Aušra says

    2012-04-20 at 07:58

    Vakar ėmiau ir išbandžiau 🙂 Truputį pabijojau dėti serbentus ar spanguoles, tai naudojau mėlynes. MMMMmmm kaip skanu. Visi labai gyrė, tikrai buvo verta bandyti!!!

    Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Sveiki!

marta

Esu įsimylėjusi skanų maistą, gamtą ir keliones. Skanios dienos, tai mano gyvenimo būdo tinklaraštis, kuriame dalinuose receptais, idėjomis ir įvairiomis istorijomis.

Paieška

Mano knyga!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Rekomenduoju

Vynuogių salotos su riešutais

Vynuogių salotos su riešutais

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

❤

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Populiariausi šiuo metu

Bananų duona
Traškūs senoviniai vafliai
Blynai ir greitai pagaminama tešla
Garstyčių ir medaus salotų padažas

Jums taip pat gali patikti

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Rawnola – nekepta granola

Rawnola – nekepta granola

Apelsininis keksas

Apelsininis keksas

Klasikinis humusas

Klasikinis humusas

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

loading Cancel
Post was not sent - check your email addresses!
Email check failed, please try again
Sorry, your blog cannot share posts by email.