Skanios Dienos

Kulinarijos ir gyvenimo būdo tinklaraštis

  • Apie
  • Kontaktai
  • Receptai
  • Dirbkime kartu

2011-07-19

Mėlynių keksiukai

Kelionė tarpmiestiniu mikriuku:
– …
– Taip taip, Anglijoj kitokie žmonės, visi šypsosi, malonūs, nuoširdūs.
– Čia tikrai kitaip, kiekvienas tik, kad sau.
– Ten jei kas blogai iš kart tau padės.
– Reiktų, kad ir pas mus taip būtų. O kaip mokslas ten?
– Na sako labiau apsimoka baigti mokslus čia ir tada ten toliau mokytis, nes pas mus vidurinis geresnis.
– Rimtai?! Niekaip nebūčiau patikėjus, kad Lietuvoje gali būti geresnis. Bet va. Aukštasis tai ten geriau, pas mus kiek kainuoja juk…
–  Tai jau taip.  Ir kokybė kita čia…
– …

Tai pokalbis tarp merginos, kuri grįžo po poros savaičių Anglijoje (tėvai ten dirbantys, tačiau ji tikriausiai visai nesiorientuoja britiškoje kultūroje, kurioje daug oficialumo, o ne nuoširdumo ir šypsena nebūtinai reiškia, kad tam žmogui patinki) bei vidutinio amžiaus moters (kurį niekada ten nebuvo ir visiškai nenusimano mokslo kainose užsienyje). Nesupratau tik vieno, kaip žmogus gali visą 45min. kelionę (non stop) tik skųstis?! Kaip blogai čia ir vis žvilgčioti kažkur tolyn, už jūrų marių, kur aukso kalnai ir šampano upės teka. Kodėl nepradėjus nuo savęs ir netapus maloniai čia ir dabar savo sodžiui, kur tave supa mylimi žmonės? Nieks netrukdo padėti suklupusiam ir atsakyti klausiančiajam.

Manau taip – žmogus, kuris visai neturi savo nuomonės, turi masės nuomonę – čia viskas blogai (visiškai viskas), ten (kažkur toli nuo čia, kur niekad nebuvai ir matyt nebūsi) yra šimteriopai geriau. Ir kartais nei vieno rimto, aiškaus argumento, kas ten toli tokio stebuklingo? Juk nuvykus, tau niekas į rankas pinigų neįduoda, o kojų taip pat nepuola bučiuoti.
Taip, čia gimtinėj, pas mus daug sumaišties, daug dalykų keliančių klausimus ir nemalonius jausmus. Bet nejau kai kurie tokie beviltiški, kad nesugeba surasti jokios laimės, jei negali turėti didelių vilų?  jachtų? D&G rūbų iš naujausios kolekcijos? ar viso kito ką gali nusipirkti už pinigus ar didelius pinigus.
Kartais, žmogau, kaltas tu pats, ne vien aplinka. Jei nemėgini daryti kažko kitaip, o tik gyveni skundų maiše, kaip po velnių čia blogai – tai jau tavo problema, tik tavo. O jei darai ir tau vis pakiša koja, taip, tu jau turi teisę skųstis.

Ne, aš ne patriotė, tik pyktinuosi tokiu pasirinkimu.
(išsiliejau – palengvėjo)

~

O dabar – skanūs mėlynių keksiukai. Labai labai purūs, labai labai minkšti ir laba labai paprasti.

~10 keksiukų (~8 cm skersmens formelėse):

  • 125 g sviesto,
  • 100g cukraus,
  • 1 žiupsnelis druskos,
  • 3 kiaušiniai,
  • 150 g miltų,
  • 1 a. š. kepimo miltelių,
  • 400 g mėlynių,
  • cukraus pudros.

1.  Nuplauti mėlynes, nuvarvinti ir nusausinti.

2.  Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi ir druska.

3.  Įmušti kiaušinius ir plakti, kol cukrus ištirps.

4.  Sumaišyti miltus su kepimo milteliais ir gerai įplakti į masę. Tešla gaunasi labai puri ir išlaikanti savo forma.

5.  Ištepti formeles sviestu, pabarstyti miltais, sudėti tešlą, ant viršaus uždėti mėlynių, šiek tiek jas įspausti.

6.  Kepti 180 – 200’C 30min. Iškepus išimti ir atvėsinti ant grotelių. Atvėsusius keksiukus apibarstyti cukraus pudra.

Skanaus ♥

Pasidalinkite su draugais:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Email
  • Twitter
  • Print

Filed Under: Keksai ir keksiukai, KEPINIAI IR DESERTAI, RECEPTAI

« Pirmos vasaros salotos
Joninių troškinys ir kiti malonumai »

Comments

  1. Paulius says

    2011-07-19 at 17:27

    ‘Sampanas upese’ melyniu miskuose neatstoja 🙂

    Atsakyti
    • marrti says

      2011-07-27 at 15:54

      Ar tikrai šampano upėse ir auksinės žuvys gyvena? 🙂

      Atsakyti
  2. Rennie says

    2011-07-19 at 20:57

    Kai grįšiu prie savo orkaitės irgi pabandysiu tokius išsikepti, vaikai jau seniai keksiukų prašo.

    Atsakyti
    • marrti says

      2011-07-27 at 13:33

      Rennie, minkštuoliai keksiukai. Tik mėlyni dantys garantuoti 😀

      Atsakyti
  3. Vikiuz says

    2011-07-19 at 23:03

    Ne tik skanu turėtų būti, bet dar ir sveika dėl mėlynių savybių.

    Atsakyti
    • marrti says

      2011-07-27 at 13:34

      Vikiuz, taip taip, ypač tiems, kas turi problemų su akimis.

      Atsakyti
  4. Asta says

    2011-07-25 at 12:40

    Man labai patiko įžanga. Tas išsiliejimas. Tikrai. Taip karstelėjusiai, bet vis tiek labai skaniai (jei taip galima sakyti?) suskaičiau.

    O keksiukai irgi labai patiko 🙂

    Atsakyti
    • marrti says

      2011-07-27 at 13:39

      Asta, labai kartu buvo to klausyti. Sėdėjau priešais ir paskutinius kilometrus tvardžiausi, kad neatsisukčiau ir nemestelėčiau kažko. O geriausias skundas buvo:
      – Va anksčiau, tai orai tokie nebuvo, girdėjai, žaibas nutrenkė ten kažkur…
      Tai žodžiu 😀

      Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Sveiki!

marta

Esu įsimylėjusi skanų maistą, gamtą ir keliones. Skanios dienos, tai mano gyvenimo būdo tinklaraštis, kuriame dalinuose receptais, idėjomis ir įvairiomis istorijomis.

Paieška

Mano knyga!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Rekomenduoju

Vynuogių salotos su riešutais

Vynuogių salotos su riešutais

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

❤

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Populiariausi šiuo metu

Bananų duona
Traškūs senoviniai vafliai
Blynai ir greitai pagaminama tešla
Garstyčių ir medaus salotų padažas

Jums taip pat gali patikti

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Rawnola – nekepta granola

Rawnola – nekepta granola

Apelsininis keksas

Apelsininis keksas

Klasikinis humusas

Klasikinis humusas

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

loading Cancel
Post was not sent - check your email addresses!
Email check failed, please try again
Sorry, your blog cannot share posts by email.