Skanios Dienos

Kulinarijos ir gyvenimo būdo tinklaraštis

  • Apie
  • Kontaktai
  • Receptai
  • Dirbkime kartu

2011-07-28

Joninių troškinys ir kiti malonumai

Kas gali būti skaniau už maistą, ruoštą ant laužo? Su kvapu ir skoniu, kurį suteikia dūmas.

Kai tik pasitaiko proga gaminti ant atviros ugnies lauke, stengiuosi jos nepraleisti. Keptos bulvės žarijose su gabalėliu sviesto ir lašinukais arba su dešros gabalėliu, kmynais ir sūriu. O gal keptuvėje su pora įmaišytų kiaušinių ir žiupsneliu druskos, kažkur vienkiemyje, saulei besileidžiant, lakštingaloms giedant.
Visa tai ir dar daugiau jau tampa savaitgalio ritualu. Ir kartais susimąstau, jog tai geriausios vakarienės, kokias tik galiu turėti. Be įmantrių stalo įrankių, etiketo, baltų servetėlių ir mandagių frazių. Tiesiog širdžiai mielas maistas, laužas, žvakės, pirštai išsitepę skanumynais, šypsenos ir ramūs pilvai.

O rytais…
Kvapnus puodelis šviežių čiobrelių arbatos, augančių čia pat, kai basomis dar junti ryto rasą ar naktinio lietaus likučius.
Ir jau lauki kito savaitgalio.


Pasibraidai šaltoje ryto upėje, pakeliui į burną įsimeti raudoną ir be galo saldžią žemuogę ir laimingas pradedi dar vieną vasaros dieną.
Vasara kaime turi savo skonį.

(O gal ir vakarienei šviežios bulvės su sviežiu čiobreliu gardu būtų? )

Per Jonines mūsų laužas kvepėjo troškiniu. Toks dažnai garuoja namuose, tačiau ten, pievose, jis kvepėjo kvapniau. Daug daug kvapniau ir skaniau! Ir tuomet tikrai įsitikinau, kad laužas niekada neprilygs namų dujinei.

Produktų kiekiai ‘kiek turi’, arba ‘kiek mėgsti’, arba ‘kiek nori’. Trumpai – dedi  iš akies.

Puodas troškinio:

neriebios kiaulienos mėsos,
pora svogūnų,
morkos,
bulvių,
keletas česnako skiltelių,
aliejaus,
druskos, pipirų, kitų mėgstamų prieskonių,
žalumynų (pipirnė, krapai, petražolės, bazilikas),
pomidorų padažo,
vandens.

1.  Puode įkaitinti aliejų, jame apkepti kubeliais supjaustytą mėsą ir susmulkintą svogūną.

2.  Į puodą suberti supjaustytas bulves, susmulkintas morkas ir česnako skilteles. Viską užpilti vandeniu (turi semti daržoves). Uždengti ir leisti užvirti. Suberti druską ir kitus norimus prieskonius.

3.  Pamaišant ir vis paragaujant troškinti, kol bulvės taps minkštos. Tuomet įdėti keletą šaukštų pomidorų padažo, suberti žalumynus ir leisti dar minutę troškintis.

4.  Puodą nuimti nuo ugnies ir patiekti gerai draugų kompanijai :}.

O ką Jūs esate išbandę? Gal įdomius marinatus? Galbūt turite išbandytų desertų ar netradicinių patiekalų? Pasidalinkite savo patirtimi.

Bei, visiems skanių vasaros pramogų!

Pasidalinkite su draugais:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Email
  • Twitter
  • Print

Filed Under: IŠKILOJE, PAGRINDINIAI PATIEKALAI, RECEPTAI, Troškiniai

« Mėlynių keksiukai
Minkšti citrininiai keksiukai »

Comments

  1. tinginiai says

    2011-07-28 at 22:26

    ta antra nuotrauka… pasakiška… noriu į tą pievą.

    Atsakyti
    • marrti says

      2011-08-03 at 15:54

      Tikrai gera tokioje pievoje basomis!

      Atsakyti
  2. Eva Angel ;} says

    2011-07-30 at 22:07

    O man pirma nuotrauka labiau patinka 🙂

    Atsakyti
    • marrti says

      2011-08-03 at 15:56

      Nuotrauka iš vakarienės su saldžiu, super sultingu arbūzu ir keptomis bulvytėmis 🙂

      Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Sveiki!

marta

Esu įsimylėjusi skanų maistą, gamtą ir keliones. Skanios dienos, tai mano gyvenimo būdo tinklaraštis, kuriame dalinuose receptais, idėjomis ir įvairiomis istorijomis.

Paieška

Mano knyga!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Rekomenduoju

Vynuogių salotos su riešutais

Vynuogių salotos su riešutais

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

❤

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Populiariausi šiuo metu

Bananų duona
Traškūs senoviniai vafliai
Blynai ir greitai pagaminama tešla
Garstyčių ir medaus salotų padažas

Jums taip pat gali patikti

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Rawnola – nekepta granola

Rawnola – nekepta granola

Apelsininis keksas

Apelsininis keksas

Klasikinis humusas

Klasikinis humusas

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

loading Cancel
Post was not sent - check your email addresses!
Email check failed, please try again
Sorry, your blog cannot share posts by email.