Mėgstu keksiukus. Labai. Mokykloje pietums beveik visuomet būdavo keksiukas – negriukas. O jei pasitaikydavo kampai traškūs – diena tapdavo labiau saulėta, labiau šilta, labiau visų mylima!
Kiekvienam ‘prekybcentry’ galima rasti mažų šviesių keksiukų, supakuotų į maišelius, gulinčių sausainių skyriuje ir laukiančių kol kas nors juos nupirks(tikrai žinot apie ką kalbu, taip taip – tie patys). Jei spėji nusipirkti dar šviežius, jų vidus stulbinančiai minkštas, išorė malonus traškus kevalas, o skonis subtiliai saldus. Vis sukau galvą ar galima tokius išsikepti namie. Kokį receptą rinktis? Ką dėti? Kokiomis proporcijomis? Ir štai išbandžius vieną receptą iš mano nuostabios vokiškos kepinių knygos, kuri perpildyta tobulų receptų, ir… pavyko!
Minkštūt minkštutėliai, puikūt puikutėliai.
~20 vidutinio dydžio keksiukų:
- 200 g sviesto,
- 300 g cukraus,
- 4 kiaušiniai,
- 350 g miltų,
- 2 a. š. kepimo miltelių,
- 2 v. š. grietinės,
- citrina.
1. Į dubenį sudėti kambario temperatūros sviestą ir išsukti iki purumo. Suberti 2/3 cukraus ir dar kartą gerai išsukti, .
2. Atskirti kiaušinio baltymus nuo trynių. Trynius sudėtį į sviesto masę ir išsukti, kol cukrus bus ištirpęs. Įmaišyti grietinę, nutarkuotą citrinos žievelę ir iš citrinos išspaustas sultis.
3. Sumaišyti kepimo miltelius su miltais. Persijoti ir po šaukštą įplakti. Superti likusią dalį cukraus, dar kartą išmaišyti.
4. Kitame dubenyje iki standumo išplakti baltymus. Šaukštu atsargiai įmaišyti į paruoštą tešlą.
5. Dėti popierines formeles į keksiukų skardą. Maždaug šaukštas su kaupu tešlos vienai formelei. Kepti 175’c ~40 min. Stebėkite kada keksiukai taps gražios švelniai rudos spalvos, tuomet jie bus iškepę.
Skanaus, mielieji !
Pagal: „Die Besten Backrezepte Von A-Z”
Atrodo labai skaniai, ir net neabejoju, kad skonis taip pat puikus 😉
Tikrai puiku. Jiems žavumo suteikia ir gėlėtos formelės 😉
O jeigu neturi skardos keksiukų. jie iškeps normaliai ar ištiž?
Tuomet kepk iš visos tešlos vieną keksą, kadangi popierinės formelės nelaiko formos.
Laba skanūs keksiukai ! Jau pabandžiau:)
Labai džiaugiuosi, jog išbandei 🙂
Neparasyta kiek citrinos sulciu reikia . nei kiek zieveles =.=
Angela, recepte nurodyta, jog reikia 1 citrinos, tad naudoti taip pat reikia visos citrinos nutarkuotą žievelę ir iš visos citrinos išspaustas sultis. 🙂
O kur pirkot popieriukus keksiukams? Labai gražūs. :))
Pirkau „Tomas Philips” parduotuvėje. Vokiškų prekių parduotuvė 🙂 Vilniuje pora jų žinau. Viena iš jų Šiaurės miestelyje prie Rimi.
Norėčiau , kad išduotumėte paslaptį 🙂 , jei tešlą pilsiu tik į popierines formeles ir įdėsiu į skardą ar neištiš ?
Visada dėdavau į silikonines formeles , tai viskas gaudavosi gerai . Rytoj bandysiu Jūsų receptą 🙂 .
Popierinės formelės neatlaikys tešlos ir ištiš iš kart kai tik įpilsite tešlos 🙂
Na nebent jos kokios stebuklingos ir super tvirtos. Bet tos eilinės, kurias galima visur nusipirkti, neišsilaikys.
Prisidedu prie išmeginusiųjų sąrašo! Lengva pagaminti, tačiau nepaprastai skanu 🙂 Aš savo asortimentą paįvairinau šokolado gabaliukais, riešutais, apelsinais ir visokiausiais kitokiais ingredientais. Dėkoju už receptą!
siaip darant keksiukus ir paprastose poperinese formelese galima puikiai issikepti, tik reikia deti ne i viena o paimti 2-3 poperiukus.. iskepus nuimti tuos papildomus ir atrodys visai puikiai 🙂
Patys skaniausi keksiukai kuriuos esu kepusi. Receptas nerealus ! Tikrai rekomenduoju 🙂
O, labai malonu sulaukti tokių žinių 😉
Puikus keksiukai. Ka tik is orkaites istraukti, visi namai kvepia jais… Aciu uz recepta. 🙂
JAU BANDŽIAU LABAI SKANŪS!
Labai skanus,isejo ir popierinese formelese tiik reikejo det po dvi 🙂