Skanios Dienos

Kulinarijos ir gyvenimo būdo tinklaraštis

  • Apie
  • Kontaktai
  • Receptai
  • Dirbkime kartu

2011-03-02

Mielinės spurgos su įdaru

Pavasaris !

Šį kartą pirmasis mano mielinių spurgų bandymas.

Nekėliau sau pažadų, jog mano pavasaris bus be saldainių, ledinukų, šokoladų, bandelių, ledų su daug karamelės… bet jei jūs kėlėte sau tokį tikslą, susimąstykit ar tikrai taktiška toliau skaityti?!

Ar skanios? Taip.
Ar pilnai pavyko? Ne.
Galbūt kepiau per karštame aliejuje, o galbūt tešloje kažkur suklydau. Spurgos nebuvo pakankamai purios – štai kame problema.
Bet nepaisant šio nesklandumo, jos tikrai tiko prie arbatos puodelio ir kitą kartą, dar labiau pasistengus, manau iškeps norimas rezultatas.

~15 spurgų:

  • 7 g sausų mielių,
  • 50 ml šilto vandens,
  • 75 g kambario temperatūros sviesto,
  • 1 kiaušinis,
  • 3 kiaušinių tryniai,
  • 1 v. š. brendžio,
  • 1/2 a. š. druskos,
  • 440 g kvietinių miltų,
  • 120 g cukraus,
  • 1 l aliejaus (virimui),
  • miltelinio cukraus (pabarstymui).

Įdarui:

  • Jūsų mėgstamo džemo. (Jei naudosite naminę uogienę, ji turi būti be didelių vaisių ar uogų gabalėlių).

1.  Šiltame vandenyje ištirpinkite mieles.

2.  Sviestą išsukite su cukrumi iki purios masės, įmuškite kiaušinį, trynius ir gerai išsukite. Supilkite brendį, mieles, druską ir išmaišykite.

3.  Suberkite miltus ir minkykite tešlą, kol pasidarys ligi ir elastinga. Įdėkite tešlą į aliejumi pateptą dubenį, uždenkite ir palikite kilti ~ 1 val. kol tešla padvigubės.

4.  Iškilusią tešlą dėkite ant miltais pabarstyto darbastalio, iškočiokite 1,5 cm storio paplotį. Stikline išspauskite apvalias spurgas. Ir išspaudus uždenkite ir dar kartą palikite pakilti ~ 30 min.

5.  Iškilusias spurgas dėkite į verdantį aliejų ir kepkite 2- 4 min. iš vienos pusės ir 1 -3 min. iš kitos.

6.  Nusausinkite spurgas popieriniu rankšluosčiu. Į iškeptas spurgas įšvirkškite po šaukštelį džemo ir gausiai apibarstykite milteliniu cukrumi.

Na, o jeigu sau žadėjote nesmaguriauti, bet vis viena perskaitėte iki galo, tai pamirškite apie visas nelemtas kalorijas ir leiskite sau pasilepinti.

Saulėto pavasario už lango, gėlėtų suknelių, vaisinių ledų ir  įkvėpimo !

Receptas: Virtuvė nuo…iki… Nr. 3 (22) 2011

Pasidalinkite su draugais:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Email
  • Twitter
  • Print

Filed Under: KEPINIAI IR DESERTAI, Kiti desertai, RECEPTAI

« Pasilepinkime morengais
Kava ir karamelė »

Comments

  1. Ineta says

    2011-03-04 at 21:20

    Aš tai per visus savo bandymus supratau, kad naudojant miltus 405 D (pvz: „Ekstra”, „Karališki” ir kt.) tai spurgos visuomet gaunasi puresnės ir aliejaus nei čiut neprisigeria… Tai va:)
    Beje taviškės vistiek skaniai atrodo:)

    Atsakyti
  2. Danas says

    2011-03-07 at 16:07

    …kakavos su spurgomis:), uh, niam….

    Atsakyti
  3. Karolina says

    2011-07-07 at 13:04

    Būtent šių spurgų ir ieškojau, tikiuosi pavyks! Ačiū už receptuką! 🙂

    Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Sveiki!

marta

Esu įsimylėjusi skanų maistą, gamtą ir keliones. Skanios dienos, tai mano gyvenimo būdo tinklaraštis, kuriame dalinuose receptais, idėjomis ir įvairiomis istorijomis.

Paieška

Mano knyga!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Rekomenduoju

Vynuogių salotos su riešutais

Vynuogių salotos su riešutais

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

❤

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Populiariausi šiuo metu

Bananų duona
Traškūs senoviniai vafliai
Blynai ir greitai pagaminama tešla
Garstyčių ir medaus salotų padažas

Jums taip pat gali patikti

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Rawnola – nekepta granola

Rawnola – nekepta granola

Apelsininis keksas

Apelsininis keksas

Klasikinis humusas

Klasikinis humusas

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

loading Cancel
Post was not sent - check your email addresses!
Email check failed, please try again
Sorry, your blog cannot share posts by email.