Skanios Dienos

Kulinarijos ir gyvenimo būdo tinklaraštis

  • Apie
  • Kontaktai
  • Receptai
  • Dirbkime kartu

2011-02-27

Pasilepinkime morengais

Tas puikus jausmas, kai palepini save. Ryte tingiai keliesi, pusryčiauji vis dar savo pižamoje, saulė šiltai mirksi pro langą ir jau jauti savyje atskrendantį pavasarį, o burnoje busimų žemuogių skonį. Arbata šiltai garuoja jaučiant malonumą ‘nuo niekur nereikia eiti’ nuotaikos. O kaip gi tos išskirtinės dienos, kai nors ir sąžinė garsiai trinksi, vis viena neini į paskaitas? O su malonumu keletą valandų, gurkšnojant ‘mocha’, o gal karštą šokoladą, plepi su draugėmis apie kasdienius reikalus, ‘bernus’, senas meiles, ateitį, savo laimes/nelaimes, vasaros planus ir apie taip kaip gera būti kartu. Nepraleidžiant nei vienos mergaitiškiems plepalams būtinos temos.

Kalbant apie vasarą… Švelnus džiaugsmas vakare, nudirbus darbus, tyliai gurkšnoti šviežių mėtų arbatą, valgyti pirmas avietes, klausytis lakštingalų giesmių, kurios ištikimai gyvena mano miškelyje, užuosti šviežios žolės kvapą, girdėti klegančius kaimo vaikus, matyti kaip viską romiai pasiglemžia naktis ir ima spingsėti pirmosios žvaigždės.

Myliu vasarą dėl jos spalvingai kvepiančių laukinių žiedų, kurie dažnai mane palepina man pririnktoje puokštėje. Ir saldžias vakarones nuošaliam kieme, dviese kemšant saldų vyniotinį su arbatą arba gurkšnojant saldų vyną ir ji dar labiau pasaldinant nuoširdžiais pokalbiais, naktiniais katinų jaukinimais ir laimingomis rytinėmis šypsenomis.

Ar gali būti geriau už paprastumą?

***

Saldūs, paprasti, bet labai mėgiami morengai pasilepinimui prie kavos.

~2 skardos morengų:

  • 4 kiaušinių baltymai,
  • 250 g cukraus,
  • 1 v. š. citrinos sulčių,
  • žiupsnelis druskos.

1.  Baltymus išplakti iki standumo. (Apvertus dubenį, baltymai turi išsilaikyti jame).

2.  Į baltymus įdėti cukrų, druską ir citrinos sultis. Viską gerai išplakti – kol galiausiai baltymų masę patrynus tarp pirštų nesijaus cukraus gabalėlių.

3.  Skardą ištepti aliejumi, ant jos užkloti kepimo popierių. Konditeriniu švirkštu formuoti norimos formos morengus. Galima pabarstyti įvairiais pabarstukais, kava.

4.  Kepti 100’C 1val. 30min. Nuo popieriaus nuimti tik tada kai morengai atvės (lengviau atlips nuo popieriaus).

* į moregų masę taip pat galima įplakti maistinių dažų, norimo skonio esencijos.

Kąsnelis po kąsnelio ir jautiesi visiškai apsalęs.

Saldaus!

Pasidalinkite su draugais:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Email
  • Twitter
  • Print

Filed Under: KEPINIAI IR DESERTAI, RECEPTAI, Sausainiai

« Lavašas su skumbre ir daržovėmis
Mielinės spurgos su įdaru »

Comments

  1. Juliana says

    2011-03-01 at 00:38

    Sveika! Pirmąkart užkliuvau už Tavo blogo. Džiugu, kad nusprendei prisijungti ir išbandyti save šioje srityje. Sėkmės ir kantrybės! ;))

    Atsakyti
    • marrti says

      2011-03-01 at 09:34

      Ačiū už palaikymą. Malonu labai :).

      Atsakyti
  2. Rennie says

    2011-03-01 at 11:08

    Gražios nuotraukos. Sėkmės!

    Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Sveiki!

marta

Esu įsimylėjusi skanų maistą, gamtą ir keliones. Skanios dienos, tai mano gyvenimo būdo tinklaraštis, kuriame dalinuose receptais, idėjomis ir įvairiomis istorijomis.

Paieška

Mano knyga!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Rekomenduoju

Vynuogių salotos su riešutais

Vynuogių salotos su riešutais

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

❤

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Populiariausi šiuo metu

Bananų duona
Traškūs senoviniai vafliai
Blynai ir greitai pagaminama tešla
Garstyčių ir medaus salotų padažas

Jums taip pat gali patikti

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Rawnola – nekepta granola

Rawnola – nekepta granola

Apelsininis keksas

Apelsininis keksas

Klasikinis humusas

Klasikinis humusas

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

loading Cancel
Post was not sent - check your email addresses!
Email check failed, please try again
Sorry, your blog cannot share posts by email.