Tas puikus jausmas, kai palepini save. Ryte tingiai keliesi, pusryčiauji vis dar savo pižamoje, saulė šiltai mirksi pro langą ir jau jauti savyje atskrendantį pavasarį, o burnoje busimų žemuogių skonį. Arbata šiltai garuoja jaučiant malonumą ‘nuo niekur nereikia eiti’ nuotaikos. O kaip gi tos išskirtinės dienos, kai nors ir sąžinė garsiai trinksi, vis viena neini į paskaitas? O su malonumu keletą valandų, gurkšnojant ‘mocha’, o gal karštą šokoladą, plepi su draugėmis apie kasdienius reikalus, ‘bernus’, senas meiles, ateitį, savo laimes/nelaimes, vasaros planus ir apie taip kaip gera būti kartu. Nepraleidžiant nei vienos mergaitiškiems plepalams būtinos temos.
Kalbant apie vasarą… Švelnus džiaugsmas vakare, nudirbus darbus, tyliai gurkšnoti šviežių mėtų arbatą, valgyti pirmas avietes, klausytis lakštingalų giesmių, kurios ištikimai gyvena mano miškelyje, užuosti šviežios žolės kvapą, girdėti klegančius kaimo vaikus, matyti kaip viską romiai pasiglemžia naktis ir ima spingsėti pirmosios žvaigždės.
Myliu vasarą dėl jos spalvingai kvepiančių laukinių žiedų, kurie dažnai mane palepina man pririnktoje puokštėje. Ir saldžias vakarones nuošaliam kieme, dviese kemšant saldų vyniotinį su arbatą arba gurkšnojant saldų vyną ir ji dar labiau pasaldinant nuoširdžiais pokalbiais, naktiniais katinų jaukinimais ir laimingomis rytinėmis šypsenomis.
Ar gali būti geriau už paprastumą?
***
Saldūs, paprasti, bet labai mėgiami morengai pasilepinimui prie kavos.
- 4 kiaušinių baltymai,
- 250 g cukraus,
- 1 v. š. citrinos sulčių,
- žiupsnelis druskos.
1. Baltymus išplakti iki standumo. (Apvertus dubenį, baltymai turi išsilaikyti jame).
2. Į baltymus įdėti cukrų, druską ir citrinos sultis. Viską gerai išplakti – kol galiausiai baltymų masę patrynus tarp pirštų nesijaus cukraus gabalėlių.
3. Skardą ištepti aliejumi, ant jos užkloti kepimo popierių. Konditeriniu švirkštu formuoti norimos formos morengus. Galima pabarstyti įvairiais pabarstukais, kava.
4. Kepti 100’C 1val. 30min. Nuo popieriaus nuimti tik tada kai morengai atvės (lengviau atlips nuo popieriaus).
* į moregų masę taip pat galima įplakti maistinių dažų, norimo skonio esencijos.
Kąsnelis po kąsnelio ir jautiesi visiškai apsalęs.
Saldaus!
Juliana says
Sveika! Pirmąkart užkliuvau už Tavo blogo. Džiugu, kad nusprendei prisijungti ir išbandyti save šioje srityje. Sėkmės ir kantrybės! ;))
marrti says
Ačiū už palaikymą. Malonu labai :).
Rennie says
Gražios nuotraukos. Sėkmės!