Kokie vakarėliai be užkandžių? Mažų kąsnelių? Gardžių kąsnelių? Įvairių kąsnelių? Ir visų kitų kąsnelių…
Vienas iš greičiausių ir lengviausių užkandžių, tai lavašo suktinukai. Su žuvimi, daržovėmis, žolelėmis, džiovintais vaisiais. Arba tiesiog su tuo ką jūs labiausiai mėgstate.
O šį kartą vieni man iš skaniausių lavašo suktinukų su skumbre. (Galbūt tiems, kam lašiša jau pabodus).
- 1 karštai rūkyta skumbrė,
- 1 l tepamo/lydyto sūrelio,
- 2 mėlynieji svogūnai,
- 1 citrinos,
- 1 raudona paprika,
- 2 morkos,
- sauja krapų,
- druskos, pipirų pagal skonį.
1. Nuo skumbrės nuimti mėsą taip, kad neliktų kaulų.
2. Į skumbrę sudėti lydytą sūrelį ir šakute viską gerai pertrinti.
3. Smulkiai/gražiai supjaustyti mėlynuosius svogūnus, susmulkinti krapus, nutarkuoti citrinos žievelę, išspausti ketvirtadalio citrinos sultis, nulupti paprikos odelę ir supjaustyti labai mažais kubeliais (2-3 mm), morką taip pat supjaustyti kubeliais. Viską pakepinti aliejuje kol viskas suminkštės, bet nepraras formos. Galiausiai atvėsinti.
4. Viską sudėti į dubenį su sūreliu ir skumbre. Gerai išmaišyti. Įdėti druskos ir pipirų pagal skonį.
5. Masę tempti ant lavašo maždaug 0,5 cm storiu. Standžiai suvynioti ir susukti suktinį į maistinę plėvelę, galus stipriai užsukti. Palikti šaldytuve per naktį. Ryte lavašas turėtų pjautis lengvai, kaip sviestas.
Ačiū, kad skaitote, skanaus !
Pasakiškai gardžiai atrodo. Su skumbre niekada dar nesu dariusi. Išties, kokia puiki idėja!
Tikrai skanu ir verta pabandyti. 🙂
Bus išbandyta, nes labai jau man priimtinai skamba:)
Hmmm… ar tikrai reikia sūrelio 1 litro?
Čia kiekiai dviems lavašo papločiams. Tad jei vienam – puslitrio reik :). Tikrai visas išsitepa.
Gaminau ir man visai nepatiko,sūrio per daug ir šeip kažkoks keistas skonis.Patiekiau ant vaišiu stalo tai daugumai nelabai patiko 🙁
Galbūt tai yra skonio reikalas arba kažką ne taip padarėte. Nes pas mane anaiptol – visiems patiko.