Skanios Dienos

Kulinarijos ir gyvenimo būdo tinklaraštis

  • Apie
  • Kontaktai
  • Receptai
  • Dirbkime kartu

2013-08-05

Nedos obuolių pyragas

obuolių pyragas

Ant kiemo krenta vasariniai obuoliai, kurie dėl savo saldžiarūgščio skonio puikiai tinka pirmiesiems obuolių pyragams. Nors obuolių pyragai kvepia vėsiu rudeniu bei ilgais vakarais, šis pyragas tinka ir karštoms vasaros dienos. Daug daug obuolių, be biskvito, su plonu manų sluoksniu ir susikaramelizavusiais cukraus krašteliais bei viršumi. Ne gana to, šį pyragą kepa mano sesuo, turbūt jau kokį penktą kartą. Jei aš būčiau dvylikos kepus tokius dalykus, tikriausiai dabar būčiau pasiekus konditerijos aukštumas.

obuolių pyragas

obuolių pyragas

obuolių pyragas

NEDOS OBUOLIŲ PYRAGAS

26 cm skersmens pyragas:

  • 9 – 11 obuolių,
  • 1 v. š. cinamono,
  • 1 1/2 a. š. cukraus,
  • 1 stiklinė manų kruopų,
  • 1 stiklinė cukraus,
  • 1 stiklinė miltų,
  • šiek tiek medaus,
  • 100 g sviesto.

Gaminimas:

1. Obuolius nulupkite ir sutarkuokite burokine tarka. Sutarkuotus obuolius sumaišykite su cinamonu ir 1 1/2 šaukštelio cukraus. 

2. Dubenyje sumaišykite manų kruopas, cukrų ir miltus. 

3. Kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite džiūvesėliais. Į išteptą formą įpilkite stiklinę manų kruopų mišinio, paskleiskite tolygiai ant dugno, tuomet sudėti pusę kiekio tarkuotų obuolių. Vėl pilkite stiklinę manų mišinio, sudėkite likusius obuolius ir užpilkite likusį manų mišinį. 

4. Viršų apšlakstykite šiek tiek medaus, sviestą supjaustykite plonomis riekelėmis ir užklokite jomis pyrago viršų.

5. Pyragą kepkite 200’C 35-40 min. Patiekite šaltą arba dar šiltą su ledais. 

obuolių pyragas

—————————————————————————————————————————–

Pasidalinkite su draugais:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Email
  • Twitter
  • Print

Filed Under: KEPINIAI IR DESERTAI, Pyragai, RECEPTAI

« Cukinijų sriuba
Degtinės "Trejos devynerios" pristatymas »

Comments

  1. Rima says

    2015-08-28 at 11:07

    Pyragas tiesiog nuostabus.Lengvai pagaminamas..Visi pavaišinti labai gyrė.

    Atsakyti
    • Marta says

      2015-08-28 at 13:03

      Rima, labai smagu girdėti!

      Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Sveiki!

marta

Esu įsimylėjusi skanų maistą, gamtą ir keliones. Skanios dienos, tai mano gyvenimo būdo tinklaraštis, kuriame dalinuose receptais, idėjomis ir įvairiomis istorijomis.

Paieška

Mano knyga!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Rekomenduoju

Vynuogių salotos su riešutais

Vynuogių salotos su riešutais

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

❤

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Populiariausi šiuo metu

Bananų duona
Traškūs senoviniai vafliai
Blynai ir greitai pagaminama tešla
Orkaitėje kepti burokėliai

Jums taip pat gali patikti

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Rawnola – nekepta granola

Rawnola – nekepta granola

Apelsininis keksas

Apelsininis keksas

Klasikinis humusas

Klasikinis humusas

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

loading Cancel
Post was not sent - check your email addresses!
Email check failed, please try again
Sorry, your blog cannot share posts by email.