Ant kiemo krenta vasariniai obuoliai, kurie dėl savo saldžiarūgščio skonio puikiai tinka pirmiesiems obuolių pyragams. Nors obuolių pyragai kvepia vėsiu rudeniu bei ilgais vakarais, šis pyragas tinka ir karštoms vasaros dienos. Daug daug obuolių, be biskvito, su plonu manų sluoksniu ir susikaramelizavusiais cukraus krašteliais bei viršumi. Ne gana to, šį pyragą kepa mano sesuo, turbūt jau kokį penktą kartą. Jei aš būčiau dvylikos kepus tokius dalykus, tikriausiai dabar būčiau pasiekus konditerijos aukštumas.
NEDOS OBUOLIŲ PYRAGAS
26 cm skersmens pyragas:
- 9 – 11 obuolių,
- 1 v. š. cinamono,
- 1 1/2 a. š. cukraus,
- 1 stiklinė manų kruopų,
- 1 stiklinė cukraus,
- 1 stiklinė miltų,
- šiek tiek medaus,
- 100 g sviesto.
Gaminimas:
1. Obuolius nulupkite ir sutarkuokite burokine tarka. Sutarkuotus obuolius sumaišykite su cinamonu ir 1 1/2 šaukštelio cukraus.
2. Dubenyje sumaišykite manų kruopas, cukrų ir miltus.
3. Kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite džiūvesėliais. Į išteptą formą įpilkite stiklinę manų kruopų mišinio, paskleiskite tolygiai ant dugno, tuomet sudėti pusę kiekio tarkuotų obuolių. Vėl pilkite stiklinę manų mišinio, sudėkite likusius obuolius ir užpilkite likusį manų mišinį.
4. Viršų apšlakstykite šiek tiek medaus, sviestą supjaustykite plonomis riekelėmis ir užklokite jomis pyrago viršų.
5. Pyragą kepkite 200’C 35-40 min. Patiekite šaltą arba dar šiltą su ledais.
—————————————————————————————————————————–
Rima says
Pyragas tiesiog nuostabus.Lengvai pagaminamas..Visi pavaišinti labai gyrė.
Marta says
Rima, labai smagu girdėti!