Ar jūs ruošiatės Kalėdoms? Kabinate lemputes, ieškote receptų Kalėdų pietums? Kas šiemet: višta, kalakutas, nugarinė, o gal lydeka? Stengiatės užbaigti visus darbus, visus atsiskaitymus ir atidėliotus reikalus (niekaip neatsakau į tų 11 klausimų). Vėl galvojate „kur naujus?”, vis dažniau netyčia įsijungiate kalėdines dainas ar pasiduodate Maximoje skambančioms „All I want for Christmas” ar „Last Christmas” melodijų nuotaikoms. Galbūt vis dar naiviai tikite savo pažadais ateinantiems metams arba kaip aš žinot, kad tie pažadai išgaruos su naujais reikalais. Gal jau buvote prekybos centruose ir brovėtės pro tuos statulėlių pirkėjus? Pirkote popierių, dovanas, bantelius ir raištelius, apėjot visus knygynus ir prisipirkot malto imbiero bei cinamo lazdelių. Gera ruoštis. Jau kvepia mandarinais ir karštu vynu.
——————————————————————————
Triufelių receptas iš žavaus, saldumynų kupino tinklaraščio „Pastry Affair”. Triufeliai tirpstantys burnoje, pradžioje sodriai šokoladiniai, o galiausiai burnoje lieka švelniai jaučiamas raudono vyno skonis. Tiktų prie karšto vyno stiklinės arba kaip rankų darbo kalėdinė dovana. Tačiau pateikiant juos dėžutėje, neglauskit vienas prie kito ir nedėkite kaip sausainių į stiklainėlį, kadangi susiglaudę triufeliai gali sulipti ir prarasti savo formą.
Sekantis triufelių bandymas bus – baltojo šokolado triufeliai su migdolais ir džiovintomis slyvomis. Ar ne puikiai skamba? Man tai taip.
RAUDONO VYNO ŠOKOLADO TRIUFELIAI
Receptas: Pastry Affair
lėkštė triufelių (~ 30):
- 225 g aukštos kokybės juodo šokolado (~60 – 70 %),
- 120 ml raudono vyno (naudojau pusiau saldų),
- 2 v. š. sviesto (30 g),
- 1 kupinas v. š. kakavos.
1. Ant vidutinės ugnies užvirinti vyną, nukelti nuo ugnies ir į jį suberti sulaužytą šokoladą.
2. Palikti pastovėti 5 min, kol šokoladas ištirps. Tuomet išlydyti sviestą ir supilti į šokolado ir vyno masę.
3. Viską krupščiai išmaišyti iki vientisos masės ir palikti atvėsti kambario temperatūroje, pamaišant kas 10 min. Masė bus pakankamai sustingusi, kai iš jos galėsite formuoti rutuliukus. Formuokite greitai, kadangi dėl rankų šilumos, masė greit tirps ims lipti prie rankų.
4. Suformuotus triufelius apibarstykite/apvoliokite kakavos milteliuose.
pastabos:
Šie triufeliai skirti tik suaugusiems, kadangi alkoholis nėra išgarinamas iš vyno.
Šitaip paruoštus triufelius galite laikyti 1 savaitę kambario temperatūroje arba iki 3 savaičių šaldytuve.
Prieš patiekiant palaikykite juos kambario temperatūroje keletą minučių.
Jei kakavos milteliai susigėrė, galite dar kartą apvolioti.
***
teigiamo ritmo
Indrė says
Skamba skaniai. Niekad negalvojau apie vyną triufeliuose kaip ingredientą. Skatini mane eksperimentuoti – kaip tik turėsim butelį balto vyno, gal iš jo kažką reikės sumaišyti 🙂
marrti says
Tikriausiai jei ne eksperimentai, tai virtuvėje man būtų neįdomu :))
Juliana Doržinkevič says
Išsisaugau. Gražiai atrodys mano milžiniškoje triufelių receptų kolekcijoje 😉
Be to, apie triufelius su vynu nė nebūčiau pagalvojusi. Labai įdomu.
P.S. Laukiu nesulaukiu tų baltojo šokolado triufelių su slyvomis ir migdolais. Man ten dar prašyte prašosi žiupsnelis cinamono 😉
marrti says
Pasinaudosiu mintimi apie cinamoną :)))
Medeja says
O! As kaip tik siandien ziurejau PastryAffair sita recepta ir gundziausi 🙂 manau, kad tikrai susigundysiu galutinai 😀
marrti says
Verta pabandyti. Ir vėliau savo variacijas su vynu mėginti 🙂