Taip ir praėjo dovanų, draugų, mandarinų, vyno ir kokteilių, kelionių ir pasisėdėjimų metas. Nors silkės dubenėlis dar dabar stovi šaldytuve ir nieks nežino kas ją suvalgys.
Tikiuosi Jūsų metai buvo patys įvairiausi, kaip ir manieji. Nuo gyvenimo viršūnių, euforijos, kalnų ir kelionių, nepamirštamų nuotykių iki sukrėtimų, kurie priverčia apmąstyti, priimti sprendimus, imtis kažką keisti ir nors kiek išspręsti tą egzistencinę būseną, kai atrodo užstringi vamzdyje ir nei pirmyn, nei atgal, blaškaisi kaip drugelis už lango, o į draugus prašosi vyno taurė arba valerijono buteliukas. Linkiu, kad kuo dažniau išeitumėt iš savo patogaus būvio, savo saugių namų, paliktumėt kiekvieną dieną kartojamus ritualus ir žengtumėt į nepažįstamus, nepatirtus laukus. Kad pajustumėt jausmus, kurių nejautėt, rastumėt kodėl taip, o ne kodėl ne. Įsijungę Pinterest galvotumėt ne „kaip norėčiau”, o „šitą jau padariau”. Iš naujo atraskit savo hobius: bėgiojimą, skaitymą, rašymą, gaminimą, muziką. Stumkit save į priekį. Aš ir stumsiu. Tegu svajonės tampa tikslais, ne tik pokalbiais prie arbatos. Jei galvosi kitaip – nebūsi kitoks, turi veikti.
Daina pošventinėms galvoms ►
Scone būtų galima išversti kaip bandelė, greita duonelė. Man tai kažkas tarp sausainio ir bandelės – išorėje šiek tiek traškus, o viduje vis dar minkštas. Šis kepinys kildinamas iš Škotijos, paprastai šiek tie saldūs ir aplietas glaistu. Tikriausiai juos nuo kitų bandelių skiria tai, jog naudojami kepimo milteliai, o ne mielės. Internete galite rasti daug daug, begalę jų variacijų ir skonių: su vyšniomis, riešutais, citrina, džiovintais vaisiais, pipirais, karamele… Kitaip sakant, skonis priklauso nuo fantazijos.
Šį kartą aš įmaišiau išlydytą sviestą, tačiau galite įmaišyti šaltą. Manau taip būtų daug lengviau darbuotis su tešla.
SCONES SU DŽIOVINTOMIS SLYVOMIS IR MIGDOLAIS
8 – 12 gabalėlių (priklausomai nuo supjaustymo):
- 250 g miltų,
- 3 v. š. cukraus,
- 1 a. š. kepimo miltelių,
- žiupsnelis druskos,
- 110 g sviesto,
- 120 ml grietinėlės,
- 1 kiaušinis,
- sauja džiovintų slyvų,
- sauja (~ 100 g) migdolų.
1. Migdolus smulkiai sumalti. Kaip alternatyva galite iš karto naudoti migdolų miltus.
2. Grietinėlę šakute išplakti su kiaušiniu. Atskirame dubenyje sumaišyti miltus, druską, cukrų, kepimo miltelius, supjaustytas slyvas ir maltus migdolus.
3. Kiaušinio plakinį supilti į sausus produktus ir gerai išmaišyti. Išlydyti sviestą ir įmaišyti į tešlą. Jei tešla atrodo per daug lipni, įberkite dar šiek tiek miltų. Tešla turi būti minkšta ir šiek tiek lipni.
4. Ant gausiai miltuoto darbastalio iš tešlos suformuokite apskritimą (tarsi storą blyną) ir miltuotu peiliu supjaustykite į 8 ar 12 dalių.
5. Kepkite 180’C 20 – 25 min., kol švelniai pagels.
Iškeptus scones galite aplieti citrinos sulčių ir cukraus pudros glaistu. Tam reikia sumaišyti ~100 g cukraus pudros su šaukštu citrinos sulčių. Glaistykite tik atvėsusius kepinius.
Niam šimtą metų nekepiau scones. Su džiovintom slyvom skamba viliojančiai skaniai.
Suėjo gerai – taip pasakysiu 😀