Persikraustėm visus 5 metrus į kitą – didesnį kambarį. Tėtės ir dėdės padažė patapetavo pagražino prisuko, kad mergaitės gražiai gyventų. Kartu perstatėm visą vyno butelių kolekciją, sukauptą per ilgus boho vakarus, ant naujos spintos. Gražiai sudėliojom rūbus į lentynas bent pirmam mėnesiui, išmetėm nereikalingus buteliukus, daikčiukus ir niekučius, kurie buvo okupavę stalčius. Pakabinom lemputes, dabar patenkintos sėdim ir būnam savo pinterest. Laukiam naujo gyventojo.
———————————————————————————
Gaivus itališkas desertas – pana cotta. Į pagrindinį jo receptą įeina grietinėlė, pienas ir cukrus, sumaišyti su želatina, tuomet desertas paliekamas sustingti. Manasis variantas su jogurtu ir grietinėle. Pana cotta’os receptų internete galite rasti begalę: su kava, vaisiais, uogomis, sirupu, aguonomis, žolelėmis, arbata. Ši su vasarą rinktomis ir vėliau užšaldytomis žemuogėmis. Desertui puikiai tiktų ir visos kitos jūsų uogos saugomos šaldiklyje.
JOGURTINĖ PANA COTTA SU VANILE IR TRINTOMIS UOGOMIS
8 porcijos:
- 450 ml natūralaus jogurto (galima naudoti graikišką),
- 200 ml riebios grietinėlės,
- 3 v. š. rudojo cukraus,
- 1 vanilės ankštis,
- 3 a. š. želatinos + 2 a.š. uogoms,
- 350 ml trintų uogų (naudojau šaldytas su cukrumi).
1. 3 šaukštelius želatinos užpilti vandeniu tiek, kad apsemtų ir palikti išbrinkti. Grietinėlę supilti į prikaistuvę, suberti cukrų. Išilgai įpjauti vanilės lazdelę ir peiliu perbraukus išimti sėklytes, jas suberti į grietinėlę, kartu įmesti likusią vanilės lazdelę.
2. Grietinėlę kaitinti, kol cukrus ištirps, tačiau jos neužvirti. Ištirpus cukrui nukelti nuo ugnies ir palikti atvėsti. Atvėsus ištraukti vanilės lazdelę.
3. Į atvėsusią grietinėlę supilti jogurtą ir gerai išmaišyti. Į išbrinkytą želatiną įpilti šlakelį vandens ir kaitinti ant ugnies maišant kol ištirps*. Ištirpintą želatiną iš lėto plakimo šluotelę įmaišyti į jogurto masę.
4. Paruoštą masę supilstyti į stiklines ir įdėti į šaldytuvą sustingti.
5. Atšildykite šaldytas uogas arba sutrinkite šviežias ir pasaldinkite pagal skonį. Želatiną paruoškite taip pat kaip jogurto masei ir įplakite į paruoštas uogas.
6. Pilkite uogas ant sustingusio jogurto ir dar kartą palikite sustingti.
*dažniausiai želatiną brinkau metaliniame dubenėlyje, kurį vėliau kaitinu virš ugnies.
***
Šilti prisiminimai iš seno grojaraščio
Egle (@egle_aleks) says
man patinka Tavo muzikos 😉
marrti says
Malonu žinoti 😉
Raminta says
Sveiki! planuoju gamint, idomu, ar skaniau si, su jogurtu panna cotta ar iprastine?:)
Marta S.D. says
Raminta, ši panna cotta skani, tačiau nėra tokia išskirtinė, kaip gėlių, šokolado ar įmantrių prieskonių 🙂 ji daugiau klasikinė, tačiau pakaitinus su kavos pupelėmis, galėtum turėti kavos aromato variantą. Šį receptą gali naudoti kaip pagrindą ir aromatizuoti pagal savo poreikius. Arba rinkis išskirtinius vaisių derinius antram sluoksniui – pavyzdžiui žemuogių ir apelsinų 🙂