Skanios Dienos

Kulinarijos ir gyvenimo būdo tinklaraštis

  • Apie
  • Kontaktai
  • Receptai
  • Dirbkime kartu

2011-03-07

Sezaminiai/aguoniniai sausainiai prie stiklinės pieno

Šių sausainių idėja gimė štai taip:

1. Kažkada viename maisto bloge (deja niekaip negaliu prisiminti kokiame) užtikau labai gražius sezaminius sausainius. Tokius, dėl kurių iš kart tįsta seilė ir jie tampa pirmi gaminimo eilėje.

2. Dar viename puslapyje radau įdomią ir paprastą užkandžio idėją. Tai buvo stiklinės pieninių gėrimų, uždengtos sausainiais. Atrodė labai apetitiškai ir jau dabar rezgu planus, kur galėčiau tai panaudoti.
Galbūt vasarą… kai galėsiu iš saldžių, raudonų žemuogių pagaminti  kvapnų pieninį kokteilį ir iškepti traškių vanilinių sausainių. Juos grakščiai uždėti ant uogų pieno ir vaišinti pavakariais namiškius ar užklydusius draugus.
Gal žiemą, kai šiltas pienas ir cinamono sausainiai puikiai sušildo atlėkusius iš lauko.
O galbūt tai suviliotų ir per vakarėlį ar jaukų pasisedėjimą?!

3. Tai coffee inn. Kodėl? Nes ten užtikau didelius sausainius. Tokius ne vieno kąsnio, šokoladinius. O kadangi už vieną sausainį mokėti kokius 3lt man tikrai gaila, supratau, kad tai naujas mano tikslas.

Tai gi sudėjus visus šiuos 3 atradimus ir padarius iš jų vieną iškepė mano sausainiai. Dideli, sezaminiai ir labai skanūs su pienu (net man, nemėgstančiai gerti pieno).

Beje, coffee inn rekomenduoju paragauti sūrio pyrago. Klasikinio ar bananinio. Nuodėmingai skanus! Ir visai negaila jam paaukoti kelių litų. Skonis vertas kišenpinigių.
Kitas mano tikslas – pagaminti tokį ar dar skanesnį cheescake’ą.

Bet grįžkime prie sausainių.

2 skardos sausainių:

  • 200 g sviesto,
  • 100 g cukraus,
  • 100 g rudojo cukraus,
  • 2 v. š. (su kaupu) medaus,
  • 1 kiaušinis,
  • 340 g miltų,
  • 1/2 a. š. sodos,
  • 1/2 a. š. kepimo miltelių,
  • 1/2 a. š. druskos,
  • sezamo sėklų/ aguonų.

1.  Išsukti kambario temperatūros sviestą, baltą, rudą cukrų ir medų. Įplakti kiaušinį.

2.  Sumaišyti miltus, sodą, kepimo miltelius ir druską. Įberti viską į sviesto masę ir gerai išminkyti. Tešla turi šiek tiek lipti prie rankų (jei labai lipni, įdėkite daugiau miltų). Išminkius palikti tešlą šaltai 30 min.

3.  Iš tešlos daryti norimo dydžio rutuliukus, juos apvolioti sezamo sėklose ar aguonose.

4.  Dėti rutuliukas į kepimo popieriumi išklotą skardą ir juos spustelėti, kad susiplotų.

5.  Kepti 7 – 11 min. 180’C . Kepimo laikas priklauso nuo jums norimo sausainio dydžio ir storio (kepti kol gražiai apskrus).

Sausainiai nebuvo visiškai traškūs, bet ir nebuvo minkšti. Toks aukso viduriukas tarp to ir to.
Ar kartosiu? Tikrai taip.

Pasidalinkite su draugais:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Email
  • Twitter
  • Print

Filed Under: KEPINIAI IR DESERTAI, RECEPTAI, Sausainiai

« Kava ir karamelė
Gaivinantis bazilikų gėrimas »

Comments

  1. san says

    2012-01-28 at 15:17

    Kokie dailūs! Bandysiu šiandien!

    Atsakyti
  2. Vaida says

    2013-02-03 at 21:25

    Išbandžiau ir man patiko!!! Tik su aguonom, mano manymu, nereikt7 persistengt, vos vos apvoliot ir ok 🙂 Ačiū už receptą 😉

    Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Sveiki!

marta

Esu įsimylėjusi skanų maistą, gamtą ir keliones. Skanios dienos, tai mano gyvenimo būdo tinklaraštis, kuriame dalinuose receptais, idėjomis ir įvairiomis istorijomis.

Paieška

Mano knyga!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Rekomenduoju

Vynuogių salotos su riešutais

Vynuogių salotos su riešutais

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

❤

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Populiariausi šiuo metu

Bananų duona
Traškūs senoviniai vafliai
Blynai ir greitai pagaminama tešla
Garstyčių ir medaus salotų padažas

Jums taip pat gali patikti

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Rawnola – nekepta granola

Rawnola – nekepta granola

Apelsininis keksas

Apelsininis keksas

Klasikinis humusas

Klasikinis humusas

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

loading Cancel
Post was not sent - check your email addresses!
Email check failed, please try again
Sorry, your blog cannot share posts by email.