Lauke jau puikiai juntamas pavasaris. Saulėtas. Šiltas.
Iš spintos gilumos traukiamos suknelės, pasineriama į batų medžioklę, naujų skarelių, palaidinių ieškojimą (ir visa tai be pabaigos, nes niekada neturėsiu ką apsirengti).
Taip pat mintys apie pirmas žibuokles, saulėtą dieną čiulbančius paukščius, vaisių šerbetus, pasivaikščiojimus parke, įsimylėjusius besišypsančius veidus…
Bei atgimimą prote ir mintyse. Bent man pavasaris atneša blaivesnį visko suvokimą. Ir malonaus džiaugsmo vėjų.
Na, o šį kartą šis tas gaivaus artėjančiam šiltajam pavasariui arba atkulniuojančiai karštai vasarai.
Bazilikas su citrina ! Nežinau ar man vienai netikėtai skamba baziliko arbata, bet tikrai taip nuskambėjo, kai apie ją perskaičiau vanille-blonde. Aš beprotiškai mėgstu bazilika. O ypač pomidoro ir baziliko derinį. Net galėčiau teigti, jog bazilikas antras tarp mano mėgstamiausių prieskonių po cinamono. Taigi lengva suprasti, jog neišbandyti negalėjau. Tik manoji arbata tapo šaltu gaiviu gėrimu su ledukais.
Bazilikas + citrina naujai atrastas derinys, kuris lydės mano vasarą.
- šakelė baziliko,
- 2 griežinėliai citrinos,
- 250 ml vandens (1 puodelis),
- ledukų.
1. Bazilikus puodelyje užplikyti verdančiu vandeniu. Palikti atvėsti.
2. Į atšaldytą stiklinę sudėti ledukus (prikrauti pusę stiklinės), įdėti citrinos griežinėlius ir užpilti atšalusia baziliko arbata.
3. Patiekti iš karto su šiaudeliu.
Spring is nature’s way of saying, „Let’s party!”
Robin Williams
Man šis derinys irgi nuskambėjo įdomiai. Džiugu, kad ir Tau patiko 🙂 O dėl šalto gėrimo – puiki idėja!
…o taip, bazilkas, pavasario prieskoniu karalius!:)
…nuostabus variantas, reiks pabandyti!
…as megstu naturalu jogurta su svieziais pomidorais ir daug baziliko, sutrinti blenderiu ir toki gerima skanauti:)
Juliana, man labai patiko. Jau mąstau gal dar kokias prieskonines žoleles išbandyti… 🙂
Tėti, su jogurtu gaunasi kaip kokia šaltsriubė, bent man taip skamba. Tokiam išbandyti savų pomidorų palauksiu 😉