Skanios Dienos

Kulinarijos ir gyvenimo būdo tinklaraštis

  • Apie
  • Kontaktai
  • Receptai
  • Dirbkime kartu

2011-03-13

Gaivinantis bazilikų gėrimas

Lauke jau puikiai juntamas pavasaris. Saulėtas. Šiltas.
Iš spintos gilumos traukiamos suknelės, pasineriama į batų medžioklę, naujų skarelių, palaidinių ieškojimą (ir visa tai be pabaigos, nes niekada neturėsiu ką apsirengti).
Taip pat mintys apie pirmas žibuokles, saulėtą dieną čiulbančius paukščius, vaisių šerbetus, pasivaikščiojimus parke, įsimylėjusius besišypsančius veidus…
Bei atgimimą prote ir mintyse. Bent man pavasaris atneša blaivesnį visko suvokimą. Ir malonaus džiaugsmo vėjų.

Na, o šį kartą šis tas gaivaus artėjančiam šiltajam pavasariui arba atkulniuojančiai karštai vasarai.

Bazilikas su citrina ! Nežinau ar man vienai netikėtai skamba baziliko arbata, bet tikrai taip nuskambėjo, kai apie ją perskaičiau vanille-blonde. Aš beprotiškai mėgstu bazilika. O ypač pomidoro ir baziliko derinį. Net galėčiau teigti, jog bazilikas antras tarp mano mėgstamiausių prieskonių po cinamono. Taigi lengva suprasti, jog neišbandyti negalėjau. Tik manoji arbata tapo šaltu gaiviu gėrimu su ledukais.
Bazilikas + citrina naujai atrastas derinys, kuris lydės mano vasarą.

1 stiklinė:

  • šakelė baziliko,
  • 2 griežinėliai citrinos,
  • 250 ml vandens (1 puodelis),
  • ledukų.

1.  Bazilikus puodelyje užplikyti verdančiu vandeniu. Palikti atvėsti.

2.  Į atšaldytą stiklinę sudėti ledukus (prikrauti pusę stiklinės), įdėti citrinos griežinėlius ir užpilti atšalusia baziliko arbata.

3.  Patiekti iš karto su šiaudeliu.

Spring is nature’s way of saying, „Let’s party!”
Robin Williams

Pasidalinkite su draugais:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Email
  • Twitter
  • Print

Filed Under: GĖRIMAI, RECEPTAI, Šaltieji gėrimai

« Sezaminiai/aguoniniai sausainiai prie stiklinės pieno
Minestrone – itališkiems pietums »

Comments

  1. Juliana says

    2011-03-14 at 00:23

    Man šis derinys irgi nuskambėjo įdomiai. Džiugu, kad ir Tau patiko 🙂 O dėl šalto gėrimo – puiki idėja!

    Atsakyti
  2. Danas says

    2011-03-14 at 10:35

    …o taip, bazilkas, pavasario prieskoniu karalius!:)
    …nuostabus variantas, reiks pabandyti!
    …as megstu naturalu jogurta su svieziais pomidorais ir daug baziliko, sutrinti blenderiu ir toki gerima skanauti:)

    Atsakyti
  3. marrti says

    2011-03-14 at 19:14

    Juliana, man labai patiko. Jau mąstau gal dar kokias prieskonines žoleles išbandyti… 🙂

    Tėti, su jogurtu gaunasi kaip kokia šaltsriubė, bent man taip skamba. Tokiam išbandyti savų pomidorų palauksiu 😉

    Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Sveiki!

marta

Esu įsimylėjusi skanų maistą, gamtą ir keliones. Skanios dienos, tai mano gyvenimo būdo tinklaraštis, kuriame dalinuose receptais, idėjomis ir įvairiomis istorijomis.

Paieška

Mano knyga!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Rekomenduoju

Vynuogių salotos su riešutais

Vynuogių salotos su riešutais

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

❤

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Populiariausi šiuo metu

Bananų duona
Traškūs senoviniai vafliai
Blynai ir greitai pagaminama tešla
Garstyčių ir medaus salotų padažas

Jums taip pat gali patikti

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Rawnola – nekepta granola

Rawnola – nekepta granola

Apelsininis keksas

Apelsininis keksas

Klasikinis humusas

Klasikinis humusas

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

loading Cancel
Post was not sent - check your email addresses!
Email check failed, please try again
Sorry, your blog cannot share posts by email.