„DVIDEŠIMT – gi toks didelis ir baisus skaičius. Dvidešimt jau ne –niolika, nebegali gerti visą savaitę be pertraukos, miegoti kartą per tris paras ir išmiegoti dvidešimt keturias valandas, ar kur nors išėjęs dingti ir atsirasti tik po penkių dienų. Dvidešimties žmonės studijuoja savo svajonių specialybę arba dirba ne visai svajonių darbą, gyvena su savo antromis pusėmis, tuokiasi ir gimdo vaikus. Ir jie žino, ko nori iš gyvenimo.”
Citata iš mano kambario draugės rasto įrašo > http://www.kaspinuotis.lt/tobulas-gyvenimo-planas/.
O man vis laiko pritrūksta, kad įgyvendinčiau savo idėjas. Na, bent jau 25 valandų paros. Kad spėčiau perskaityti vis neužbaigtą knygą, pamatyti prieš 3 mėn. atsisiųstą filmą, susitikti su draugais, kurių jau pusmetį nemačiau ar susikvieti visus artimiausius bendrai vakarienei . Dar sąrašas „turiutaipadaryti”, į kurį eina daug kepinių, daug puodų, daug neaplankytų parduotuvių, kavinių ar vyninių, daug nematytų vietų ir neišragautų sūrių, nenupirktų puodelių ir neišgertų arbatų… Trūksta vienos valandos, kaip studentui vienos nakties.
—
Partybread. Taip ją vadina duonos knyga. Aš ją vadinčiau „duonakuriąpirkdavomočiūtėkaimoparduotuvėje”. Pamenu, parnešdavo tokią minkštą ir šviežią. Ir pienas.
1 partybread:
- 1 pokelis sausų mielių,
- 250 ml šilto pieno,
- 60 g minkšto sviesto (+ 30 g formai ir dubeniui patepti),
- 2 v. š. cukraus*,
- 2 kiaušiniai,
- 560 g miltų,
- 2 a. š. druskos
- sezamo sėklų, aguonų.
aptepimui:
- 1 kiaušinio trinys,
- 1 v. š. pieno.
1. 100 ml pieno ištirpinti mieles.
2. Dubenyje išplakti cukrų su kiaušiniais, likusiu pienu ir minkštu sviestu. Į kitą dubenį įsijoti miltus, suberti druską, supilti kiaušinių masę ir ištirpintas mieles.
3. Tešlą minkyti 10 min., kol ji taps elastinga. Jei tešla prie skysta įdėkite dar miltų. Ji turi būti minkšta, elastinga, tarsi dar norinti lipti prie rankų, bet nelimpanti.
4. Išminkytą tešlą įdėti į sviestu pateptą dubenį ir kildinti 1 – 1 1/2 val. Tešlos kiekis turi padvigubėti.
5. Iš pakilusios tešlos suformuoti 19 vienodo dydžio rutuliukų. Būtent 19, kadangi tuomet gražiai išsidėlios apvalioje kepimo skardoje.
6. Apvalią kepimo skardą (24 cm) ištepti sviestu, į ją sudėti paruoštus rutuliukus. Uždengti ir palikti pakilti dar 45 min.
7. Kiaušinio trynį ir pieną sumaišyti. Šiuo plakiniu aptepti pakilusią tešlą ir galiausiai pabarstyti aguonomis ir sezamais.
8. Kepti 200 ‘C ~45 min. Stebėkite kada kepinys gražiai paruduos, kadangi man 45 min. kepimo buvo per ilgai, plutelė tapo per stora.
* naudokite daugiau nei 2 v. š. cukraus (tiek jo nurodyta originaliame recepte). Kitą kartą dėsiu bent 100 g, kadangi mano manymu tokia duona turi būti saldi.
Laužiame ir valgome su bruknių uogiene, smaližiaujam su kakava, o gal kabinam šalia šaukštą medaus?
Šilto vakaro.
—
Nostalgija v a s a r a i :
Ellen Allien galite rasti čia.
Bri says
Kaip jauku, pasaka! Man labai patinka toks vakarinis kambario apšvietimas, labai džiugiai nuteikia, skelidžia labai gerą būseną 🙂 O ir partybread’as koks purus ir minkštas atrodo! Eh, ko daugiau ir reikia gražiam vakarui namie… 🙂
marrti says
Labai malonu su daug arbatos plepučiuotis ir svajoti tokiam jaukiam kambaryje savaitgalio vakarais :).
Danas says
…saunuole!!!
marrti says
Ačiū 😉