Skanios Dienos

Kulinarijos ir gyvenimo būdo tinklaraštis

  • Apie
  • Kontaktai
  • Receptai
  • Dirbkime kartu

2015-12-05

Spanguolių želė su maskarponės kremu

spanguolių žele su maskarpone

Jei neturite geros orkaitės, bijote ja naudotis ar dar kažkokie aspektai stabdo nuo kepinių – visuomet geras, o gal dar geresnis variantas – šaldyti desertai. Putėsiai, želės, pudingai, kremai ir t.t. Kai kuriems iš ties reikės pasistengti, o kai kurie pagaminami taip paprastai, jog tikrai nesugadinsit vakarėlio. O jei ruošiate skanėstus dideliam kiekiui žmonių – tai paprasčiau. O paprasti dalykai, gali atrodyti dar ir įspūdingai. Jei pasirinksite tinkamas taures, stiklainėlius – išgirsite ne vieną „Vau!”.

Mano patarimai:

  • apgalvokite kokios spalvos bus desertas (pagal tai galite pasirinkti sultis želei). Pvz jei jūsų vakarėlyje dominuoja auksinė spalva, puikiai tiks raudona, o galbūt kaip tik ryškiai geltona spalva;
  • desertui pasirinkite grakščias stiklines: martinio, likerio taureles, žemas viskio stiklines, šampano taures… bei jas prieš tai kruopščiai išvalykite/išblizginkite;
  • nepripilkite deserto sklidinai. Daug grakščiau, kai stiklinėje dar yra tuščios vietos. Tarsi desertas akvariume;
  • dekoravimui naudokite konditerinį švirkštą – neištepliosite sienelių kremu ir bus 10 kartų gražiau;
  • nepamirškite paskutinio akcento – šokolado drožlių, gražios uogelės, sausainėlio, vaisiaus skiltelės. Šis paskutinis štrichas užbaigs desertą, aprengs pilnai.

Svarbiausia įdėti šiek tiek kruopštumo ir fantazijos. Tekšt šlekšt ne visada atrodo gerai. Ne visi mes esam Jamie Oliver, kuriam tai gaunasi gražiai.

Bet.. jei vis dėl to norit visai nesistengti – tuomet geriau rinkitės šiek tiek grubesnius indelius – labai storo stiklo, molio, nedidelius puodelius. Juose šaukštu sudėti desertai atrodys taip pat gerai, nes atitiks rustic stilių.

spanguolių žele su maskarpone

Spanguolių želė su vaniliniu maskarponės kremu

6 porcijos (arba 8 mažesnės)

Pagrindiniai įrankiai:

  • nedidelis puodas
  • elektrinis plaktuvas/mikseris
  • konditerinis švirkštas (nebūtinas, bet labai rekomenduotinas)
  • šaldytuvas

Spanguolių žėlei:

  • 4 arb. š. želatinos
  • 750 ml spanguolių sulčių
  • 1 apelsino žievelės
  • 1 cinamono lazdelės
  • 75 g cukraus

Maskarponės kremui

  • 2 kiaušinio trynių
  • 75 g cukraus
  • 250 g maskarponės
  • 1 arb. š. vanilės ekstrakto
  • 300 g grietinėlės (plakamosios, 35 % riebumo)

Patiekimui:

  • imbierinių sausainių
  • šokolado drožlių

Gaminimas:

  1. Paruoškite žėlę. Puodelyje užpilkite želatiną nedideliu kiekiu vandens, kad apsemtų ir palikite išbrinkti.
  2. Tuo metu į nedidelį puodą supilkite spanguolių sultis, sudėkite apelsino žievelę (nuluptą skustuku, kad būtų kuo mažiau baltos žievelės masės), cinamono lazdelę ir cukrų. Viską užkaiskite ant ugnies ir kaitinkite kol cukrus išsilydis. Užvirti nereikia.
  3. Želatiną pašildykite mikrobangų krosnelėje, kol išsilydis (apie 20 s). Supilkite maišant į karštas spanguolių sultis. Viską palikite atvėsti.
  4. Atvėsusias sultis perkošiant supikite į 6 – 8 stiklines. Dėkite į šaldytuvą pernakt, kol sustings (arba bent 5 val.).
  5. Paruoškite kremą. Į dubenį sudėkite kiaušinio trynius ir cukrų. Viską išplakite elektriniu plaktuvu iki purios balkšvos masės. Tuomet įplakite maskarponę ir vanilės ekstraktą.
  6. Kitame dubenyje iki standumo išplakite grietinėlę.
  7. Į išplaktą grietinėlę sudėkite maskarponės plakinį. Viską plakite plaktuvu iki vientisos masės, kol masės išlaikys formą. Tačiau neperplakite – neturi tapti labai tirštu kremu.
  8. Paruoštą kremą dėkite į konditerinį švirkštą ir išspauskite jį ant sustingusios želės viršaus. Tai galite atlikti ir tiesiog šaukštu, tačiau naudojant švirkštą/maišelį išvengsite ištepliotų stiklinės kraštų. Bus dailiau ir gražiau.
  9. Ant viršaus užberkite šokolado drožlių. Jei turite – užberkite imbierinių sausainių trupinių.

spanguolių žele su maskarpone

spanguolių žele su maskarpone

spanguolių žele su maskarpone


Pasidalinkite su draugais:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Email
  • Twitter
  • Print

Filed Under: Desertai induose, Kalėdos, KEPINIAI IR DESERTAI, RECEPTAI, ŠVENTINIAI DŽIAUGSMAI

« Kriaušės virtos baltame vyne
Mango, apelsino ir kivių kokteilis »

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Sveiki!

marta

Esu įsimylėjusi skanų maistą, gamtą ir keliones. Skanios dienos, tai mano gyvenimo būdo tinklaraštis, kuriame dalinuose receptais, idėjomis ir įvairiomis istorijomis.

Paieška

Mano knyga!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Rekomenduoju

Vynuogių salotos su riešutais

Vynuogių salotos su riešutais

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

❤

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Populiariausi šiuo metu

Bananų duona
Traškūs senoviniai vafliai
Blynai ir greitai pagaminama tešla
Orkaitėje kepti burokėliai

Jums taip pat gali patikti

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Rawnola – nekepta granola

Rawnola – nekepta granola

Apelsininis keksas

Apelsininis keksas

Klasikinis humusas

Klasikinis humusas

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

loading Cancel
Post was not sent - check your email addresses!
Email check failed, please try again
Sorry, your blog cannot share posts by email.