Nutrypsim kojas, suplėšysim batus ir pakelsim stogus su Gus Gus kovo 16 d. Taip, bilietas jau kišenėje.
Vokalistas turi savo hipnozę. Malonumo aura.
Susiplakam savaitgalinį kokteilį, užkeliam kojas ant stalo ir klausom.
***
VARŠKĖS IR GRIETINĖLĖS PYRAGAS
Receptas: „Die Besten Backrezepte von A-Z“
26 cm skersmens pyragas:
- 4 a. š. želatinos,
- 4 kiaušiniai,
- 150 g cukraus,
- 500 g varškės (naudoju President varškę, kuri jau būna visiškai sutrinta. Jei naudosite paprastą, prieš tai sumaišykite su šiek tiek grietinėlės ir gerai sutrinkite trintuvu/blenderiu),
- 250 g grietinėlės,
- saujos pistacijų.
pagrindui:
- 250 g miltų,
- 125 g kambario temperatūros sviesto,
- 1 kiaušinis,
- 65 g cukraus,
- 1 žiupsnelis druskos.
1. Pagrindo sudedamąsias dalis sudėti į dubenį ir išminkyti iki vientisos masės. Leisti tešlai ~30 min. pabūti šaltai.
2. Tešlą iškočioti į maždaug 26 cm apskritimą. Kepimo formos pagalba apipjaustyti kraštus, kad tešla atitiktų kepimo formos dugno dydį ir formą. Tuomet tešlą užvynioti ant kočėlo ir perkelti ant sviestiniu popieriumi išklotos kepimo formos.
3. Tešlą subadyti šakute (tankiai) ir kepti 200’C 20 min. Iškepus išimti ant grotelių atvėsinti.
4. Želatiną palikti išbrinkti šaltame vandenyje. Kiaušinio trynius išplakti su cukrumi ir žiupsneliu druskos iki balkšvos masės. Į šią masę įplakti varškę.
5. Želatiną kaitinti ant ugnies kol ištirps. Ištirpusią želatiną įplakti į tešlą.
5. Kitame dubenyje grietinėlę išlakti iki standumo ir įmaišyti į varškės masę. Taip pat iki standumo išplakti baltymus ir įmaišyti.
6. Ant didesnės lėkštės dėti iškepusį pyrago pagrindą, jį suspausti su išardomos kepimo formos šonais. Sudėti paruoštą varškės masę ir šaldyti bent 4 val. Geriausia per naktį. Išėmus iš šaldytuvo pabarstyti skaldytomis pistacijomis.
Šis pyragas puikiai tiktų vasarą, kai gaivūs skoniai pirmoje eilėje. O taip pat būtų pasakiškas su trintomis uogomis.
Skanaus.
***
on repeat:
Indrė says
Nuostabiai atrodo! Beveik jaučiu tą kreminį švelnumą 🙂
marrti says
Kremiškumo jis kupinas 😉