Nutella ant stalo, o mintyse daug ežiukų, taškiukų, raidyčių ir kulverstukų, kurie niekaip nepadeda patenkinti didelių ambicijų ir gerų norų. Dar pridėkim procrastination’ą ir turim gan aiškų sekmadienį – Žirmūnų stebėjimas pro langą su arbatos puodeliu, laukiant, manęs vis vengiančio, įkvėpimo.
(siūlau pažiūrėti šį video apie atidėliojimą, ko tik nerandi youtube, kai daug darbų laukia…)
Pyragas, kuris iš sūrio pyrago tapo varškės pyragu. Kai ėmiau tartis su savo kišene ji man neleido pirkti didelio kiekio kreminio sūrio.
Tačiau pyragas tikras favoritas visų kitų varškės pyragų apsuptyje. Kreminis, drėgnas ir maloniai nuslystantis gomuriu. Tinka, net varškės nemėgstantiems.
Ir daug vyšnių…
VARŠKĖS PYRAGAS SU UOGOMIS
Pagal: Voras Tinkle
24 cm skersmens pyragas:
- 230 g sausainių (pvz., „Selgos”),
- 110 g sviesto,
- 3 a. š. cukraus,
- žiupsnelis druskos.
- 1 kg varškės (naudojau „President”, taip pat tiktų ricotta),
- 1 st. cukraus (~200 ml),
- 2 1/2 v. š. miltų,
- 5 kiaušiniai,
- 80 ml grietinėlės,
- nutarkuota citrinos ir apelsino žievelė,
- vanilės ekstrakto.
- 400 g vyšnių (šaldytų arba šviežių),
- 0, 5 st. vandens,
- 2 v. š. citrinos sulčių,
- 1/3 puodelio cukraus,
- 2 v. š. kukurūzų krakmolo.
***
on repeat (imu tuos du trepsinčius, ypač juodį):
Jurgita says
o vau. vau. vau. jėzusmarija. nuostabus!
užpilą tip-top tokį esu gaminus sūrpyragiui – puikus 🙂
marrti says
Ačiū! 🙂
Pati sau pavydėjau, kai pagaminau. Tos vyšnios… Geriausia nuodėmė šiuo metu.
Vita says
Ir kaip su President varške? Ten irgi cream cheese? Aš dabar galvoju pakartoti šitą pyragą su kokia mažiau riebia varške ir kokiomis nors rūgščiomis uogomis. Kažin kaip su agrastais gautųsi… 🙂
marrti says
President varškė, tai ne cream cheese, o varškė jau paruošta kepimui – visiškai sutrinta ir sumaišyta su grietinėle. Švelnaus skonio. Visuomet ją naudoju varškės kepiniams 🙂
Vyšnios taip pat pakankamai rūgščios ir atsveria pyrago saldumą, bet su agrastais labai įdomi ir kabinanti mintis.
aguonele says
Atrodo tai nerealiai skaniai ♥ Atsiverčiau langą ir likau akis įbedusi į pirmą nuotrauką 5 min be kvėpavimo sėdėti :DD
Odeta says
Tokius labai labai megstu:)) O atrado nuostabiai skaniai:))
Indrė says
Mano rojaus pyragas – kur vyšnios ten ir aš šalia kažkur. Pasaka 🙂
Vilma says
Mano išsvajotasis pyragas. Gal gi prisiruošiu kada, kokioms Velykoms! Labai gundančios nuotraukos 😉
marrti says
Aguonėle, aš taip pat dariau, kai pamačiau jį pirmą kartą Voras Tinkle :D.
Odeta, ačiū 🙂
Indre, vis laukiu naujo vyšnių sezono, kai kieme galiu prisiskinti ir daug ką gero pagaminti…
Vilma, tikrai puikiai tiktų Velykoms, pakankamai šventiškas skonis 😉
Asta says
Žiauriai viliojantis pyragiuks. Nu ir nepasisekė man – tik ką vyšnių sezonas pasibaigė…
Danas says
uh ty, cia rimtai atrodo, niamu niamu niamu…:)
Jur says
Marta,
labai patinka tavo muzikinis skonis!
kartais vien del muzikiniu naujieju uzsuku i bloga :DD
receptai – irgi labai!
marrti says
Asta, vyšnių labai gerai šaldikly žiemai prisikaupti 🙂
Tėti, rimtas ir skonis jau.
Jur, labai ačiū už tokį komplimentą ! Dabar žinau, kad kažkam tai patinka B)
saanaa says
Pasakiskai atrodo sis pyragas, labiau panasus i torta 😉 pries kepant norejau paklausti ar tas uzpilas sutirsteja?nebuna labai skystas? noriu i darba nusinesti tai mastau kaip ten su tomis uogomis ar neteketu man jos kol nuvezciau…
marrti says
Užpilas būna kaip skystesnis sirupas. Jei ilgiau pakaitinsit – viskas turėtų labiau sutirštėti. Bet tokiu atveju rekomenduočiau nepilto viršaus, o šalia kitame indelyje pateikti užpilą su šaukšteliu, kad kiekvienas galėtų užsidėti savo nuožiūra kiek nori, o jūs būsit rami, kad pyragas gerai nusigabens iki darbo 🙂 nieko pakeliui neištepliosit 🙂