Nutella ant stalo, o mintyse daug ežiukų, taškiukų, raidyčių ir kulverstukų, kurie niekaip nepadeda patenkinti didelių ambicijų ir gerų norų. Dar pridėkim procrastination’ą ir turim gan aiškų sekmadienį – Žirmūnų stebėjimas pro langą su arbatos puodeliu, laukiant, manęs vis vengiančio, įkvėpimo.
(siūlau pažiūrėti šį video apie atidėliojimą, ko tik nerandi youtube, kai daug darbų laukia…)
Pyragas, kuris iš sūrio pyrago tapo varškės pyragu. Kai ėmiau tartis su savo kišene ji man neleido pirkti didelio kiekio kreminio sūrio.
Tačiau pyragas tikras favoritas visų kitų varškės pyragų apsuptyje. Kreminis, drėgnas ir maloniai nuslystantis gomuriu. Tinka, net varškės nemėgstantiems.
Ir daug vyšnių…
VARŠKĖS PYRAGAS SU UOGOMIS
Pagal: Voras Tinkle
24 cm skersmens pyragas:
- 230 g sausainių (pvz., „Selgos“),
- 110 g sviesto,
- 3 a. š. cukraus,
- žiupsnelis druskos.
- 1 kg varškės (naudojau „President“, taip pat tiktų ricotta),
- 1 st. cukraus (~200 ml),
- 2 1/2 v. š. miltų,
- 5 kiaušiniai,
- 80 ml grietinėlės,
- nutarkuota citrinos ir apelsino žievelė,
- vanilės ekstrakto.
- 400 g vyšnių (šaldytų arba šviežių),
- 0, 5 st. vandens,
- 2 v. š. citrinos sulčių,
- 1/3 puodelio cukraus,
- 2 v. š. kukurūzų krakmolo.
***
on repeat (imu tuos du trepsinčius, ypač juodį):
o vau. vau. vau. jėzusmarija. nuostabus!
užpilą tip-top tokį esu gaminus sūrpyragiui – puikus 🙂
Ačiū! 🙂
Pati sau pavydėjau, kai pagaminau. Tos vyšnios… Geriausia nuodėmė šiuo metu.
Ir kaip su President varške? Ten irgi cream cheese? Aš dabar galvoju pakartoti šitą pyragą su kokia mažiau riebia varške ir kokiomis nors rūgščiomis uogomis. Kažin kaip su agrastais gautųsi… 🙂
President varškė, tai ne cream cheese, o varškė jau paruošta kepimui – visiškai sutrinta ir sumaišyta su grietinėle. Švelnaus skonio. Visuomet ją naudoju varškės kepiniams 🙂
Vyšnios taip pat pakankamai rūgščios ir atsveria pyrago saldumą, bet su agrastais labai įdomi ir kabinanti mintis.
Atrodo tai nerealiai skaniai ♥ Atsiverčiau langą ir likau akis įbedusi į pirmą nuotrauką 5 min be kvėpavimo sėdėti :DD
Tokius labai labai megstu:)) O atrado nuostabiai skaniai:))
Mano rojaus pyragas – kur vyšnios ten ir aš šalia kažkur. Pasaka 🙂
Mano išsvajotasis pyragas. Gal gi prisiruošiu kada, kokioms Velykoms! Labai gundančios nuotraukos 😉
Aguonėle, aš taip pat dariau, kai pamačiau jį pirmą kartą Voras Tinkle :D.
Odeta, ačiū 🙂
Indre, vis laukiu naujo vyšnių sezono, kai kieme galiu prisiskinti ir daug ką gero pagaminti…
Vilma, tikrai puikiai tiktų Velykoms, pakankamai šventiškas skonis 😉
Žiauriai viliojantis pyragiuks. Nu ir nepasisekė man – tik ką vyšnių sezonas pasibaigė…
uh ty, cia rimtai atrodo, niamu niamu niamu…:)
Marta,
labai patinka tavo muzikinis skonis!
kartais vien del muzikiniu naujieju uzsuku i bloga :DD
receptai – irgi labai!
Asta, vyšnių labai gerai šaldikly žiemai prisikaupti 🙂
Tėti, rimtas ir skonis jau.
Jur, labai ačiū už tokį komplimentą ! Dabar žinau, kad kažkam tai patinka B)
Pasakiskai atrodo sis pyragas, labiau panasus i torta 😉 pries kepant norejau paklausti ar tas uzpilas sutirsteja?nebuna labai skystas? noriu i darba nusinesti tai mastau kaip ten su tomis uogomis ar neteketu man jos kol nuvezciau…
Užpilas būna kaip skystesnis sirupas. Jei ilgiau pakaitinsit – viskas turėtų labiau sutirštėti. Bet tokiu atveju rekomenduočiau nepilto viršaus, o šalia kitame indelyje pateikti užpilą su šaukšteliu, kad kiekvienas galėtų užsidėti savo nuožiūra kiek nori, o jūs būsit rami, kad pyragas gerai nusigabens iki darbo 🙂 nieko pakeliui neištepliosit 🙂