Skanios Dienos

Kulinarijos ir gyvenimo būdo tinklaraštis

  • Apie
  • Kontaktai
  • Receptai
  • Dirbkime kartu

2012-03-11

Varškės pyragas su uogomis (favoritas)

Nutella ant stalo, o mintyse daug ežiukų, taškiukų, raidyčių ir kulverstukų, kurie niekaip nepadeda patenkinti didelių ambicijų ir gerų norų. Dar pridėkim procrastination’ą  ir turim gan aiškų sekmadienį – Žirmūnų stebėjimas pro langą su arbatos puodeliu, laukiant, manęs vis vengiančio, įkvėpimo.

(siūlau pažiūrėti šį video apie atidėliojimą, ko tik nerandi youtube, kai daug darbų laukia…)

Pyragas, kuris iš sūrio pyrago tapo varškės pyragu. Kai ėmiau tartis su savo kišene ji man neleido pirkti didelio kiekio kreminio sūrio.
Tačiau pyragas tikras favoritas visų kitų varškės pyragų apsuptyje. Kreminis, drėgnas ir maloniai nuslystantis gomuriu. Tinka, net varškės nemėgstantiems.

Ir daug vyšnių… 

VARŠKĖS PYRAGAS SU UOGOMIS
Pagal: Voras Tinkle

24 cm skersmens pyragas:

  • 230 g sausainių (pvz., „Selgos“),
  • 110 g sviesto,
  • 3 a. š. cukraus,
  • žiupsnelis druskos.
įdarui:
  • 1 kg varškės (naudojau „President“, taip pat tiktų ricotta),
  • 1 st. cukraus (~200 ml),
  • 2 1/2 v. š. miltų,
  • 5 kiaušiniai,
  • 80 ml grietinėlės,
  • nutarkuota citrinos ir apelsino žievelė,
  • vanilės ekstrakto.
užpilas (galima keisti savo pasirinktomis uogomis):
  • 400 g vyšnių (šaldytų arba šviežių),
  • 0, 5 st. vandens,
  • 2 v. š. citrinos sulčių,
  • 1/3 puodelio cukraus,
  • 2 v. š. kukurūzų krakmolo.
1.  Sausainius sutrupinti arba sumalti iki smulkių trupinių, miltų. Sumaišyti su druska ir cukrumi. Įpilti lydytą sviestą ir viską gerai išmaišyti, išminkyti iki vientisos masės. Kepimo skardą gerai ištepti sviestu ir gauta mase padengti formos dugną ir šonus. Uždengti maistine plėvele ir padėti į šaldytuvą sustingti.
2.  Į dubenį sudėkite varškę, cukrų, miltus ir grietinėlę. Viską gerai išplakite. Po vieną kruopščiai įplakite kiaušinius. Sudėkite žieveles ir  įpilkite vanilės ekstraktą. Dar kartą gerai išplakite.
3.  Išimkite formą iš šaldytuvo, supilkite paruoštą įdarą ir kepkite 15 min. 180 ‘C. Tuomet sumažinkite temperatūra ir kepkite 130’C 1 val. 30 min. Pyragui iškepus jo vidurys dar bus gan judrus, težus, gali atrodyti kaip neiškepęs, tačiau atšąlant jis sustings.
4.  Užpilui visus sudedamąsias dalis sudėkite į puodą ir pavirkite ~ 5 -10 min. Verta nepamiršti, kad krakmolą galima įmaišyti tik  į vis dar šaltą vandenį.
5.  Iškepus pyragui neaštriu peiliu apipjauti, apeiti aplink pyrago kraštus. Palikti atvėsti formoje (geriausia pernakt).
6.  Atvėsus pyragui jį išimti iš formos ir apipilti paruoštu ir atvėsusiu vyšnių užpilu.

***

on repeat (imu tuos du trepsinčius, ypač juodį):

Pasidalinkite su draugais:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Email
  • Twitter
  • Google
  • Spausdinti

Filed Under: KEPINIAI IR DESERTAI, Pyragai, RECEPTAI

« Vištiena troškinta raudoname vyne
Spaghetti su pievagrybiais »

Comments

  1. Jurgita says

    2012-03-11 at 19:14

    o vau. vau. vau. jėzusmarija. nuostabus!
    užpilą tip-top tokį esu gaminus sūrpyragiui – puikus 🙂

    Atsakyti
    • marrti says

      2012-03-11 at 19:56

      Ačiū! 🙂
      Pati sau pavydėjau, kai pagaminau. Tos vyšnios… Geriausia nuodėmė šiuo metu.

      Atsakyti
  2. Vita says

    2012-03-11 at 19:47

    Ir kaip su President varške? Ten irgi cream cheese? Aš dabar galvoju pakartoti šitą pyragą su kokia mažiau riebia varške ir kokiomis nors rūgščiomis uogomis. Kažin kaip su agrastais gautųsi… 🙂

    Atsakyti
    • marrti says

      2012-03-11 at 19:55

      President varškė, tai ne cream cheese, o varškė jau paruošta kepimui – visiškai sutrinta ir sumaišyta su grietinėle. Švelnaus skonio. Visuomet ją naudoju varškės kepiniams 🙂
      Vyšnios taip pat pakankamai rūgščios ir atsveria pyrago saldumą, bet su agrastais labai įdomi ir kabinanti mintis.

      Atsakyti
  3. aguonele says

    2012-03-11 at 20:27

    Atrodo tai nerealiai skaniai ♥ Atsiverčiau langą ir likau akis įbedusi į pirmą nuotrauką 5 min be kvėpavimo sėdėti :DD

    Atsakyti
  4. Odeta says

    2012-03-11 at 20:57

    Tokius labai labai megstu:)) O atrado nuostabiai skaniai:))

    Atsakyti
  5. Indrė says

    2012-03-11 at 21:08

    Mano rojaus pyragas – kur vyšnios ten ir aš šalia kažkur. Pasaka 🙂

    Atsakyti
  6. Vilma says

    2012-03-12 at 11:51

    Mano išsvajotasis pyragas. Gal gi prisiruošiu kada, kokioms Velykoms! Labai gundančios nuotraukos 😉

    Atsakyti
  7. marrti says

    2012-03-12 at 12:01

    Aguonėle, aš taip pat dariau, kai pamačiau jį pirmą kartą Voras Tinkle :D.

    Odeta, ačiū 🙂

    Indre, vis laukiu naujo vyšnių sezono, kai kieme galiu prisiskinti ir daug ką gero pagaminti…

    Vilma, tikrai puikiai tiktų Velykoms, pakankamai šventiškas skonis 😉

    Atsakyti
  8. Asta says

    2012-03-13 at 08:00

    Žiauriai viliojantis pyragiuks. Nu ir nepasisekė man – tik ką vyšnių sezonas pasibaigė…

    Atsakyti
  9. Danas says

    2012-03-13 at 16:43

    uh ty, cia rimtai atrodo, niamu niamu niamu…:)

    Atsakyti
  10. Jur says

    2012-03-16 at 21:16

    Marta,
    labai patinka tavo muzikinis skonis!
    kartais vien del muzikiniu naujieju uzsuku i bloga :DD
    receptai – irgi labai!

    Atsakyti
  11. marrti says

    2012-03-17 at 14:41

    Asta, vyšnių labai gerai šaldikly žiemai prisikaupti 🙂

    Tėti, rimtas ir skonis jau.

    Jur, labai ačiū už tokį komplimentą ! Dabar žinau, kad kažkam tai patinka B)

    Atsakyti
  12. saanaa says

    2014-01-17 at 23:46

    Pasakiskai atrodo sis pyragas, labiau panasus i torta 😉 pries kepant norejau paklausti ar tas uzpilas sutirsteja?nebuna labai skystas? noriu i darba nusinesti tai mastau kaip ten su tomis uogomis ar neteketu man jos kol nuvezciau…

    Atsakyti
    • marrti says

      2014-01-18 at 20:57

      Užpilas būna kaip skystesnis sirupas. Jei ilgiau pakaitinsit – viskas turėtų labiau sutirštėti. Bet tokiu atveju rekomenduočiau nepilto viršaus, o šalia kitame indelyje pateikti užpilą su šaukšteliu, kad kiekvienas galėtų užsidėti savo nuožiūra kiek nori, o jūs būsit rami, kad pyragas gerai nusigabens iki darbo 🙂 nieko pakeliui neištepliosit 🙂

      Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Sveiki!

marta

Paieška

Dar daugiau įkvėpimo!

Mano knyga!

Load More...Follow on Instagram

Rekomenduoju

Vynuogių salotos su riešutais

Vynuogių salotos su riešutais

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

❤

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Populiariausi šiuo metu

Blynai ir greitai pagaminama tešla
Bananų duona
Garstyčių ir medaus salotų padažas
Traškūs senoviniai vafliai

Jums taip pat gali patikti

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Rawnola – nekepta granola

Rawnola – nekepta granola

Apelsininis keksas

Apelsininis keksas

Klasikinis humusas

Klasikinis humusas

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Copyright © 2019 · Divine theme by Restored 316

loading Atšaukti
Post was not sent - check your email addresses!
Email check failed, please try again
Sorry, your blog cannot share posts by email.