Skanios Dienos

Kulinarijos ir gyvenimo būdo tinklaraštis

  • Apie
  • Kontaktai
  • Receptai
  • Dirbkime kartu

2012-03-09

Vištiena troškinta raudoname vyne

Pavasarėja. Kvapnūs svogūnų laiškai ant palangės, sulaukę pirmųjų šaltibarščių. Besišypsančios bobutės vaikštančios seniai numindytais takais, vaikai žaidimų aikštelėse, studentai išlendantys iš didžių universiteto pastatų, darbuotojai, skubantys gatvėje ar pro troleibuso langą stebintys paskutinius saulės spindulius. Tulpės tulpės tulpės – moterų rankose kovo 8 d. Nauji lengvi megztukai ir svajonės apie neriniuotas, lengvas, gėlėtas sukneles. Pirmoji šviežių gervuoginių ledų porcija besėdint su draugėm. Jau greit išlįs pirmosios žibuoklės, pirmieji kačiukai, pirmieji +18 ir pirmieji sodo daigai. Nenumaldomas noras kyla purenti žemę, sėti daug aštrių ir saldžių, karčių ir gaivių prieskonių bei laukti visų numylėtų ridikėlių.

Galbūt turite savo pačių pačiausių valgomų gėrybių, be kurių neįsivaizduojate vasaros daržo, darželio ar vazonėlio ant palangės? Ieškau naujų skonių išbandyti.

Daugiau šiltos pavasarinės nuotaikos užtiksite naujausiame oC numeryje.

Vištiena troškinta su pievagrybiais ir svogūnais. Ryškus vyno prieskonis. Valgėme su prancūzišku batonu, o kas mėgsta sočiau – su ryžiais. Namiškių teigimų nekasdieniškas skonis, bet… skanu.

VIŠTIENA TROŠKINTA RAUDONAME VYNE
Pagal: Sabine Salzer „Die echte Jeden – Tag – Kuche”

1 nemažas viščiukas: 

  • ~1,5 kg viščiukas/vištas,
  • druskos, pipirų,
  • šiek tiek miltų,
  • 250 g pievagrybių,
  • sviesto,
  • 100 g šoninės,
  • 200 g nedidelių svogunėlių /arba 2 – 3 svogūnai,
  • 3/4 l raudono vyno,
  • 1/5 stiklinės brendžio/viskio,
  • 4 lauro lapai,
  • 2 a. š. čiobrelių,
  • 1 a. š. rozmarino
  • žiupsnelis cukraus,
  • 1/2 a. š. muskato
  • petražolių.
1.  Vištą padalinti į 6 – 8 dalis. Įtrinti pipirais druska ir visus gabalėlius šiek tiek apibarstyti miltais (geriausia naudoti sietelį, kad tolygiai pasiskirstytų).
2.  Šaukštą sviesto išlydyti gilesniame puode. Sudėti šiaudeliais supjaustytą šoninę ir šiek tiek apkepti. Tuomet suberti pievagrybius (jei stambesni perpjauti per puse), ir svogūnelius arba stambiai (į ~ 12 dalių) supjaustytą svogūną. Pakepti 5 min. ir nuimti nuo ugnies.
3.  Kitame puode ištirpdyti šaukštą sviesto ir sudėti vištienos dalis. Apkepti iš abiejų pusių, kol viršus šiek tiek apskrus. Tuomet supilti brendį ir vyną. Suberti prieskonines žoleles*. Paskaninti druska, pipirais, cukrumi ir muskatu. Troškinti ant nedidelės ugnies 1val 15min. 
4.  Į puodą su vištieną suberti apkepintas daržoves su šonine ir dar troškinti 20 min. Paragaukite ar užtenka druskos ir pipirų. Apibarstykite šviežiomis petražolėmis.
5.  Pateikti su orkaitėje pašildytų ir paskrudintu prancūzišku batonu.
 
* originaliame recepte į vieną kuokštelį surišami švieži lauro lapai, čiobreliai ir rozmarinai. O prieš dedant daržoves, kuokštelis išimamas. Kadangi neturėjau šiuo metu jų šviežių, naudojau džiovintus prieskonius. Bet manau geriau naudoti šviežius.

***

Labai stiprus. „Iconic is a Club Track with a Video you can’t forget.”

Pasidalinkite su draugais:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Email
  • Twitter
  • Print

Filed Under: Mėsos patiekalai, PAGRINDINIAI PATIEKALAI, RECEPTAI

« Sausainiai suskilęs ledas
Varškės pyragas su uogomis (favoritas) »

Comments

  1. ugne says

    2012-03-09 at 22:00

    labai faina lekste:))

    Atsakyti
    • marrti says

      2012-03-09 at 22:01

      Lėkštė kuriai daug daug metų. Tarybinius metus mena 🙂

      Atsakyti
  2. Jurgita says

    2012-03-10 at 01:11

    o ant lėkštės dugno nėr tetulytės tokios nupieštos? :))

    Atsakyti
    • marrti says

      2012-03-10 at 01:31

      Tetulytės nėra, bet yra kažkokia gėlė nupiešta 🙂

      Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Sveiki!

marta

Esu įsimylėjusi skanų maistą, gamtą ir keliones. Skanios dienos, tai mano gyvenimo būdo tinklaraštis, kuriame dalinuose receptais, idėjomis ir įvairiomis istorijomis.

Paieška

Mano knyga!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Rekomenduoju

Vynuogių salotos su riešutais

Vynuogių salotos su riešutais

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

❤

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Populiariausi šiuo metu

Bananų duona
Traškūs senoviniai vafliai
Blynai ir greitai pagaminama tešla
Garstyčių ir medaus salotų padažas

Jums taip pat gali patikti

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Rawnola – nekepta granola

Rawnola – nekepta granola

Apelsininis keksas

Apelsininis keksas

Klasikinis humusas

Klasikinis humusas

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

loading Cancel
Post was not sent - check your email addresses!
Email check failed, please try again
Sorry, your blog cannot share posts by email.