Pavasarėja. Kvapnūs svogūnų laiškai ant palangės, sulaukę pirmųjų šaltibarščių. Besišypsančios bobutės vaikštančios seniai numindytais takais, vaikai žaidimų aikštelėse, studentai išlendantys iš didžių universiteto pastatų, darbuotojai, skubantys gatvėje ar pro troleibuso langą stebintys paskutinius saulės spindulius. Tulpės tulpės tulpės – moterų rankose kovo 8 d. Nauji lengvi megztukai ir svajonės apie neriniuotas, lengvas, gėlėtas sukneles. Pirmoji šviežių gervuoginių ledų porcija besėdint su draugėm. Jau greit išlįs pirmosios žibuoklės, pirmieji kačiukai, pirmieji +18 ir pirmieji sodo daigai. Nenumaldomas noras kyla purenti žemę, sėti daug aštrių ir saldžių, karčių ir gaivių prieskonių bei laukti visų numylėtų ridikėlių.
Galbūt turite savo pačių pačiausių valgomų gėrybių, be kurių neįsivaizduojate vasaros daržo, darželio ar vazonėlio ant palangės? Ieškau naujų skonių išbandyti.
Daugiau šiltos pavasarinės nuotaikos užtiksite naujausiame oC numeryje.
Vištiena troškinta su pievagrybiais ir svogūnais. Ryškus vyno prieskonis. Valgėme su prancūzišku batonu, o kas mėgsta sočiau – su ryžiais. Namiškių teigimų nekasdieniškas skonis, bet… skanu.
VIŠTIENA TROŠKINTA RAUDONAME VYNE
Pagal: Sabine Salzer „Die echte Jeden – Tag – Kuche”
1 nemažas viščiukas:
- ~1,5 kg viščiukas/vištas,
- druskos, pipirų,
- šiek tiek miltų,
- 250 g pievagrybių,
- sviesto,
- 100 g šoninės,
- 200 g nedidelių svogunėlių /arba 2 – 3 svogūnai,
- 3/4 l raudono vyno,
- 1/5 stiklinės brendžio/viskio,
- 4 lauro lapai,
- 2 a. š. čiobrelių,
- 1 a. š. rozmarino
- žiupsnelis cukraus,
- 1/2 a. š. muskato
- petražolių.
***
Labai stiprus. „Iconic is a Club Track with a Video you can’t forget.”
labai faina lekste:))
Lėkštė kuriai daug daug metų. Tarybinius metus mena 🙂
o ant lėkštės dugno nėr tetulytės tokios nupieštos? :))
Tetulytės nėra, bet yra kažkokia gėlė nupiešta 🙂