Taip teisingai – 5 metai be orkaitės. Maisto gamintojos ir gamintojai turėtų puikiai suprasti tokią tragediją. O tragedija ne iš menkiausių, nes juk kilus dideliam norui kažką iškepti, tu negali ! Ir vis malšini/slapstai/kaupi tą užgaidą savyje. Juk koks malonumas kai namai pakvimpa keptų viščiuku ir tomis skaniomis, kmynais apibarstytomis bulvėmis iš orkaitės. M… mano požiūriu pačios skaniausios bulvės ir yra būtent tokios. Kartais man nė nereiktų jokio viščiuko, jei tik būtų daug daug orkaitės bulvių… O kaip apkepai? Kaip lazanija? Troškiniai? Naminės, pačios gardžiausios, kvapniausios picos? Taip taip, juk sakiau, kad tragedija be orkaitės. Dar tas užvaldantis nuodėmingas saldumynų/gardumynų poreikis. Kai nori iškepti eilinį obuolių pyragą, plikytus sausainaičius, bananų duonelės arba tiesiog pasigaminti crème brulée, granulos, išdžiovinti uogas ir pasinaudoti daugeliais, dideliais daugeliais kitų privalumų.
Bet mano maldos po didžiai ilgų 5 metų buvo išklausytos ir galiausiai prie virtuvinio remonto klausimo galiu dėti + ! Dabar labai nuoširdžiai neatsidžiaugiu tuo ką turiu ir būnant namuose bent vienas kepinys per dieną tarsi tapo pačiu būtiniausiu dalyku.
O šie juoda/balta sausainiai tie, kuriuos kepsiu dar ir dar. Nes didelis paprastumas = tobulam traškių sausainių skoniui.
2 skardos sausainių:
- 300g miltų,
- 200g sviesto,
- 1 kiaušinis,
- 150g cukraus,
- 1 žiubsnelis druskos,
- 2 v. š. kakavos miltelių,
- 2 v. š. grietinėlės.
1. Į dubenį sudėti miltus, cukrų, druską. Viduryje padaryti duobutę, į ją įmušti kiaušinį ir sudėti kambario temperatūros sviestą supjaustytą kubeliais. Viską išminkyti kol tešlą taps visiškai vientisa. Paruoštą tešlą 30min palaikyti šaldytuve.
2. Tešlą atskirti į dvi lygias dalis. Į vieną iš dalių įminkyti kakavą ir grietinėlę.
3. Iš baltos ir juodos tešlos išvolioti po 4 juosteles (4 baltos, 4 juodos). Jų storis turėtų būti apie 1cm. Tuomet 2 baltas ir 2 juodas juosteles sulipdyti. Taip gausis 2 stambios juostos (2b+2j ir 2b+2j). Jas įvynioti į maistinę plėvelę ir leisti dar šiek tiek pabūti šaldytuve.
4. Išėmus iš šaldytuvo, tešlą supjaustyti 5mm storio riekelėmis ir dėti į skardą užklota kepimo popieriumi. Kepti 180-200’C 12min.
Sausainiai iškepė traškūs, saldūs, bet ne per saldūs, su švelniu kakavos skoniu.
Greitai iš lėkščių dingstantys sausainiai.
Penkeri metai be orkaitės, sakai 🙂 Ištverminga :)) Ji tiesiog must have prietaisas mano virtuvėje, oi, kaip kankinaus, kai buvo sugedus 🙂 Tikiu, jog yra žmonių, išsiverčiančių be jos, bet jie tiek praranda!
Skanių atradimų 🙂 Sausainiai puikūs. O paskutinė nuotrauka… Ak, labai labai 🙂