Skanios Dienos

Kulinarijos ir gyvenimo būdo tinklaraštis

  • Apie
  • Kontaktai
  • Receptai
  • Dirbkime kartu

2011-02-06

5 metai be orkaitės arba skaniausi juoda/balta sausainiai

Taip teisingai – 5 metai be orkaitės. Maisto gamintojos ir gamintojai turėtų puikiai suprasti tokią tragediją. O tragedija ne iš menkiausių, nes juk kilus dideliam norui kažką iškepti, tu negali ! Ir vis malšini/slapstai/kaupi tą užgaidą savyje. Juk koks malonumas kai namai pakvimpa keptų viščiuku ir tomis skaniomis, kmynais apibarstytomis bulvėmis iš orkaitės. M… mano požiūriu pačios skaniausios bulvės ir yra būtent tokios. Kartais man nė nereiktų jokio viščiuko, jei tik būtų daug daug orkaitės bulvių… O kaip apkepai? Kaip lazanija? Troškiniai? Naminės, pačios gardžiausios, kvapniausios picos? Taip taip, juk sakiau, kad tragedija be orkaitės. Dar tas užvaldantis nuodėmingas saldumynų/gardumynų poreikis. Kai nori iškepti eilinį obuolių pyragą, plikytus sausainaičius, bananų duonelės arba tiesiog pasigaminti crème brulée, granulos, išdžiovinti uogas ir pasinaudoti daugeliais, dideliais daugeliais kitų privalumų.

Bet mano maldos po didžiai ilgų 5 metų buvo išklausytos ir galiausiai prie virtuvinio remonto klausimo galiu dėti + ! Dabar labai nuoširdžiai neatsidžiaugiu tuo ką turiu ir būnant namuose bent vienas kepinys per dieną tarsi tapo pačiu būtiniausiu dalyku.

O šie juoda/balta sausainiai tie, kuriuos kepsiu dar ir dar. Nes didelis paprastumas = tobulam traškių sausainių skoniui.

2 skardos sausainių:

  • 300g miltų,
  • 200g sviesto,
  • 1 kiaušinis,
  • 150g cukraus,
  • 1 žiubsnelis druskos,
  • 2 v. š. kakavos miltelių,
  • 2 v. š. grietinėlės.

1.  Į dubenį sudėti miltus, cukrų, druską. Viduryje padaryti duobutę, į ją įmušti kiaušinį ir sudėti kambario temperatūros sviestą supjaustytą kubeliais. Viską išminkyti kol tešlą taps visiškai vientisa. Paruoštą tešlą 30min palaikyti šaldytuve.

2.  Tešlą atskirti į dvi lygias dalis. Į vieną iš dalių įminkyti kakavą ir grietinėlę.

3.   Iš baltos ir juodos tešlos išvolioti po 4 juosteles (4 baltos, 4 juodos). Jų storis turėtų būti apie 1cm. Tuomet 2 baltas ir 2 juodas juosteles sulipdyti. Taip gausis 2 stambios juostos (2b+2j ir 2b+2j). Jas įvynioti į maistinę plėvelę  ir leisti dar šiek tiek pabūti šaldytuve.

4.  Išėmus iš šaldytuvo, tešlą supjaustyti 5mm storio riekelėmis ir dėti į skardą užklota kepimo popieriumi. Kepti 180-200’C 12min.

Sausainiai iškepė traškūs, saldūs, bet ne per saldūs, su švelniu kakavos skoniu.

Greitai iš lėkščių dingstantys sausainiai.

 

 

Pasidalinkite su draugais:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Email
  • Twitter
  • Print

Filed Under: KEPINIAI IR DESERTAI, RECEPTAI, Sausainiai

« Angliški biskvitiniai sausainiai su šiek tiek citrinos
Arbatos memuarai »

Comments

  1. duonosirzaidimu says

    2011-02-07 at 22:43

    Penkeri metai be orkaitės, sakai 🙂 Ištverminga :)) Ji tiesiog must have prietaisas mano virtuvėje, oi, kaip kankinaus, kai buvo sugedus 🙂 Tikiu, jog yra žmonių, išsiverčiančių be jos, bet jie tiek praranda!
    Skanių atradimų 🙂 Sausainiai puikūs. O paskutinė nuotrauka… Ak, labai labai 🙂

    Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Sveiki!

marta

Esu įsimylėjusi skanų maistą, gamtą ir keliones. Skanios dienos, tai mano gyvenimo būdo tinklaraštis, kuriame dalinuose receptais, idėjomis ir įvairiomis istorijomis.

Paieška

Mano knyga!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Rekomenduoju

Vynuogių salotos su riešutais

Vynuogių salotos su riešutais

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

❤

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Populiariausi šiuo metu

Bananų duona
Traškūs senoviniai vafliai
Blynai ir greitai pagaminama tešla
Garstyčių ir medaus salotų padažas

Jums taip pat gali patikti

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Rawnola – nekepta granola

Rawnola – nekepta granola

Apelsininis keksas

Apelsininis keksas

Klasikinis humusas

Klasikinis humusas

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

loading Cancel
Post was not sent - check your email addresses!
Email check failed, please try again
Sorry, your blog cannot share posts by email.