Skanios Dienos

Kulinarijos ir gyvenimo būdo tinklaraštis

  • Apie
  • Kontaktai
  • Receptai
  • Dirbkime kartu

2011-02-05

Angliški biskvitiniai sausainiai su šiek tiek citrinos

Aš dievinu ir garbinu arbatą. Geriu ją ryte, geriu per pietus, prieš miega. Geriu kai neturiu ką veikti, geriu kai nenoriu nieko veikti ar tiesiog reikia pertraukos atsipūsti nuo veiklos (nors dažniausiai tai tampa piktnaudžiavimu ir pereina į punktą ‘nenorėjimas nieko veikti’). Išgeriu jos prieš svarbius įvykius, geriu kai būnu su savimi, kai vaišinu draugus. Labiausiai ją mėgstu kai grįžtu iš žiema alsuojančio lauko sušalusiomis rankomis ir skruostais. Tuomet balinta juoda arbata mane sutinka plačiais savo garais. O tada, kai vasaros karščiai vis kankinančiai kelia troškulį, manęs niekad neapvilia didelis puodelis vos šiltos žalios arbatos su citrinos nuotaika.

Bet vis viena man pačios maloniausios akimirkos būna fikos metu. Fika (tariama fyka) tai švedų žodis, neverčiamas į kitas kalbas. Galbūt jis skamba nemaloniausia, tačiau jo reikšmė labai patraukli. Tai kavos pertraukėlė, kai mėgaujantis popietės gėrimu ir saldumu burnoje sustoja laikas. Ir visai nesvarbu, kad aš nesu kavos mėgėja, tačiau kartais kavos puodelis su šviežiais, šiltais, su meile ruoštais sausainiais sustabdo ir mano laiką.
◊◊◊

2 skardos sausainių:

  • 3 kiaušiniai,
  • 1 žiubsnelis druskos,
  • 100g cukraus,
  • 1 citrina,
  • 75g miltų,
  • 75g krakmolo,
  • 200g šokolado (rinkitės jums labiausiai patinkantį – juodą, pienišką ar baltą).
1. Atskirti kiaušinių trinius nuo baltymų. Trynius su cukrumi ir druska gerai išplakti, kol masė taps balkšva.
2. Nuplauti citriną. Nutarkuoti jos žievelę ir įdėti į trynių masę, taip pat išspausti pusės citrinos sultis. Viską išplakti.
3. Baltymus išplakti iki standumo (apvertus dubenį jie neturi iškristi) ir įmaišyti į trynių masę. Atskirame inde sumaišyti miltus ir krakmolą. Galiausiai juos įsijoti ir viską gerai išmaišyti.
4. Kepimo blėką užtiesti kepimo popieriumi. Šaukštu formuoti apvalius sausainius. Kepti 200’C apie 10min. (kepiau 7min kaitinant viršų ir apačią, o likusioms 3min + karštas oras, tam kad apskrustų).

5. Iškepusius sausainius išimti ant grotelių ir atvėsinti.

6. Karšto vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą ir į jį iki puses pamirkykite sausainius. Palikite sustingti.

Skanaus nuo manęs ir mano plėšrūnės !

Pasidalinkite su draugais:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Email
  • Twitter
  • Print

Filed Under: KEPINIAI IR DESERTAI, RECEPTAI, Sausainiai

« Pradžia ir šaukšto matai
5 metai be orkaitės arba skaniausi juoda/balta sausainiai »

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Sveiki!

marta

Esu įsimylėjusi skanų maistą, gamtą ir keliones. Skanios dienos, tai mano gyvenimo būdo tinklaraštis, kuriame dalinuose receptais, idėjomis ir įvairiomis istorijomis.

Paieška

Mano knyga!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Rekomenduoju

Vynuogių salotos su riešutais

Vynuogių salotos su riešutais

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

❤

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Populiariausi šiuo metu

Bananų duona
Traškūs senoviniai vafliai
Blynai ir greitai pagaminama tešla
Garstyčių ir medaus salotų padažas

Jums taip pat gali patikti

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Rawnola – nekepta granola

Rawnola – nekepta granola

Apelsininis keksas

Apelsininis keksas

Klasikinis humusas

Klasikinis humusas

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

loading Cancel
Post was not sent - check your email addresses!
Email check failed, please try again
Sorry, your blog cannot share posts by email.