Prieš porą mėnesių nuolatos ir reguliariai sportavau. Tačiau vieną akimirkį pasidaviau/susimuliavau ir vėl pradėti bei įsivažiuoti į tą patį ritmą tapo ganėtinai sunku. Sąžinė graužia be galo, bet bėgiojimo sezonas atidarytas, į užsiėmimus vėl einama, o ir šiek tiek fizinei/emocinei būsenai atgaivinti ėmiausi vitamino B, bičių žiedadulkių ir duonelės. Su pavasariu grįžta ir dalis jėgų.
Esu ofiso žmogus (tikriausiai kaip ir daugelis jūsų) – visą dieną su stalu, kėde ir kompiuteriu, tad pradedu suprasti, kaip gera eiti. Ir stovėti. Mano nugara tikrai tampa labai nedėkinga dėl gyvenimo būdo – nuolatinio sėdėjimo. Naudojuosiu kiek galima daugiau progų stovėti, keisti poziciją. Viešajame transporte praktiškai niekuomet nesėdžiu, kartais pastebiu kai kuriuos vyrus, kurie specialiai pasikabina ant autobuso turėklų, atlieka mini ryto mankštą. Po darbo būna išlipu bent pora stoteliu anskčiau ir einu iki namų. Ypač jei žinau, kad tą dieną nesportuosiu. Tikslas ir fizinis, ir atsipalaidavimo. Atsijungti nuo socialinių tinklų, laiškų, darbų ir viso pasaulio ekranuose. Apsižvalgau ar pumpurai jau išsprogo, ar paukščiai grįžo, apsidairau aplinkoje ir stebiu kaip viskas aplink keičiasi.
Kadangi pradeda pabosti bendra monotonija ir pakankamai gerai žinomas dienos maršrutas, jau atpažįstu visus veidus autobuse, važiuojančius tuo pat metu – ėmuosi projekto keltis anksčiau. Pasiankstinti dieną, pasiilginti vakarą, duoti iššūkį savo kūnui, rasti laiko maloniai meditacijai. Maži pakeitimai gali padaryti didelius skirtumus. Su pavasariu jų norisi kaip niekad stipriai.
Atbundant gamtai reikia vitaminų, norisi spalvų ir ryškių skonių. Dėl to vaisių kokteiliai vakarais dažnai apsigyvena mano virtuvėje. Dviese susiplakame dvi milžiniškas porcijas. Pvz., šiams kokteiliui su bananais, apelsinais ir burokėliu išleidau vos 1 eu. Tad jei kam tai atrodo gan brangus malonumas – taip nėra. Ypač kai prasidės šviežių daržovių/vaisių/uogų metas soduose ir lysvėse.
BUROKĖLIŲ, APELSINŲ IR BANANŲ KOKTEILIS (smoothie)
2 porcijos:
- 1 bananas,
- 1 nedidelis arba 1/2 vidutinio burokėlio (nevirto),
- 2 apelsinai,
- 2 a. š. medaus,
- 200 ml vandens,
- šlakelis šviežių citrinos sulčių.
Gaminimas:
1. Visus nuluptus ir supjaustytus produktus sudėkite į elektrinį trintuvą/kokteilinę ir sutrinkite iki vientisos masės. Patiekite stiklinėse.
2. Jei norite stiklinę papuošti burokėlio skiltele- atpjaukite riekelę ir norimą formą išspauskite su sausainių formele.
Šiam kokteiliui puikiai tinka ir šaldytuve užsilikusios šaldytos uogos. Pvz., avietės.
Parašykite komentarą