Kiekvienų metų rugpjūtis tarsi nauja pradžia, nuo kurios iš naujo imu sverti metus. Rugiapjūtę aš gimiau ir nuo pat vaikystės po gimtadienio imdavau užuosti iš lėto tykiai atriedanti rudenį – pirmus gelsvus lapus, vėsesnius ankstyvus rytus ir rasa apsikabinusius voratinklius, krentančius obuolius, o šiek tiek vėliau ir vėsesnes, gaivesnes dienas. Ir meteoritų lietūs! Jų nutvieskiančios uodegos kiekvieną kartą iš naujo leidžia įsimylėti dangų.
Kiekvienų metų rugpjūtį gimtadienio dieną pamatau su kuo buvo mano metai, kokie žmonės pasikeitė, kokie nauji veidai įžengė į mano kiemą, kokios nuotaikos ir kokie pasikeitimai įvyko per ilgą dvylikos mėnesių laikotarpį. Kiekvienais metais įvyksta tas pats – stebiuosi kaip galėjo šitaip viskas pasikeisti, šitaip iki pat sielos gelmių. Bet pasikeitimai gerai, judi į priekį, augi, nes jei kiekvieni metai atneštų tą patį, tikriausiai būtų sunku net suvokti, koks nuobodus tavo gyvenimas. Kartais pasikeitimai lydimi sėkmės, kartais didelių nusileidimų. Nusileidimų labai žemai, kai reikia išmokti kantrybės, laukti, bet nesustoti, priimti sprendimus ir būti stipriam, pamatyti save kitu kampu ir rasti klaidas, kurios tyko ir laukia neištaisytos. Tikiu, kad tokiu metu daug išmokstame ir užaugame, tampame atviri sau ir kitiems. Savo sielomis ir mintimis. Tuomet pamatai kaip iš lėto ateina brandesnės mintys ir poelgiai. O vėliau sparnai užauga stipresni ir vėl galime kilti, senais ar naujais takais, tik aukščiau, stipriau ir su didesne jėga.
Taip po kiekvienų metų rugpjūčio ateina ruduo, dažniausiai atnešantis pusiausvyrą ir ramybę į mintis, malonią rutiną ir degančių lapų kvapą kiemuose. Kaip ir kiekvienais metais, viskas apvirtę aukštyn kojomis, kitais bus taip pat. Laukiu rudens.
——————————————————————————————————————————————————-
Įkvėpimas gaminti buvo išskalbtas, sulankstytas ir padėtas į stalčių geresniems laikams. Dabar karts nuo karto jį ištraukiu, nuvalau dulkes ir grįžtu prie orkaitės. Įkvėpimui paskatinti naują objektyvą įsigijau, tad būtų gėda jį laikyti nenaudojamą. Šie sausainiai paprasti ir teisingi – saldūs, trapūs ir tinka prie visų arbatų, kavų ir šnekų.
CUKRINIAI SAUSAINIAI SU RYŽIŲ MILTAIS
Receptas: BBC Good Food
Maždaug 60 – 70 vienetų:
- 250 g sviesto,
- 140 g cukraus,
- 1 kiaušinis + 2 tryniai,
- 2 a. š. vanilės esencija,
- 100 g ryžių miltų,
- 300 g miltų,
- maždaug 140 g lengvo rudojo cukraus.
Gaminimas:
1. Dubenyje mediniu šaukštu gerai išmaišykite minkštą sviestą, cukrų, 3 trynius ir vanilės esenciją. Įmaišykite abiejų rūšių miltus ir rankomis suminkykite iki vientisos masės.
2. Gautą tešlą padalinkite į tris lygias dalis. Iš kiekvienos dalies ant kepimo popieriaus suformuokite pailgas juostas, maždaug 2 cm skersmens, aptempkite kiaušinio baltymu, gausiai apibarstykite/apvoliokite ruduoju cukrumi ir, susukę į popierių, palikite šaldytuve bent pusvalandžiui, kol sustings.
3. Juostas supjaustykite riekelėmis. Iš vienos juostos gaunasi maždaug 20 – 25 sausainiai. Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos formos ir kepkite 180’C 8 – 12 min., kol taps auksiniai. Atvėsinkite ant grotelių.
——————————————————————————————————————————————-
Viktorija says
Su praėjusiu gimtadieniu!
Man kaip kolegei, iš karto kilo klausimas. Koks objektyvas? 😉
marrti says
Ačiū 🙂
Įsigijau štai šį > http://www.efoto.lt/objektyvas/nikon_afs_50mm_f18g
Dovile says
Kaip visada, patiekalas atrodo skaniai. Kaip visada, tekso įžanga verčia kvatotis balsu. Pvz.: „Tarsi Kafkos metamorfozė vis kartotųsi, kaip Sizifui akmuo.” What? Čia nori pasakyti, kad keitiesi kaip Kafkos Gregoris Zamza, ar kad ridenį akmenį kaip A.Kamiu Sizifas?
„Ikaras ir Dedaras” – čia irgi geras. Na tikrai negali sakyti, kad netyčia paspaudei „R”, vietoje „L”, nes per daug toli jau jos nutolusios. Vaizduoji labai gilią personą, tačiau elementarių žinių trūksta, tad gal tiesiog apsiribok receptų rašymu..
P.S. Sveikinu šį kartą nepalikus gramatinių klaidų.
marrti says
Dovile, ačiū už nuomone, kritika visada gerai. Tik taip pat norėčiau pastebėti, kad kaip daug išmananti, imiesi gan stiprių kategoriškų pareiškimu ką turėčiau daryti. Pastebiu, kad tai mano asmeninis tinklaraštis, o ne naujienų puslapis, nebūtina jame lankytis ir jo skaityti. Bet vis gi, ačiū už pasisakymą.
Dovile says
Lankausi dėl skanių receptų ir gražių nuotraukų.. Atsiprašau, jeigu įžeidžiau 🙂