Skanios Dienos

Kulinarijos ir gyvenimo būdo tinklaraštis

  • Apie
  • Kontaktai
  • Receptai
  • Dirbkime kartu

2013-08-10

Cukriniai sausainiai su ryžių miltais

Kiekvienų metų rugpjūtis tarsi nauja pradžia, nuo kurios iš naujo imu sverti metus. Rugiapjūtę aš gimiau ir nuo pat vaikystės po gimtadienio imdavau užuosti iš lėto tykiai atriedanti rudenį – pirmus gelsvus lapus, vėsesnius ankstyvus rytus ir rasa apsikabinusius voratinklius, krentančius obuolius, o šiek tiek vėliau ir vėsesnes, gaivesnes dienas. Ir meteoritų lietūs! Jų nutvieskiančios uodegos kiekvieną kartą iš naujo leidžia įsimylėti dangų.

Kiekvienų metų rugpjūtį gimtadienio dieną pamatau su kuo buvo mano metai, kokie žmonės pasikeitė, kokie nauji veidai įžengė į mano kiemą, kokios nuotaikos ir kokie pasikeitimai įvyko per ilgą dvylikos mėnesių laikotarpį. Kiekvienais metais įvyksta tas pats – stebiuosi kaip galėjo šitaip viskas pasikeisti, šitaip iki pat sielos gelmių. Bet pasikeitimai gerai, judi į priekį, augi, nes jei kiekvieni metai atneštų tą patį, tikriausiai būtų sunku net suvokti, koks nuobodus tavo gyvenimas. Kartais pasikeitimai lydimi sėkmės, kartais didelių nusileidimų. Nusileidimų labai žemai, kai reikia išmokti kantrybės, laukti, bet nesustoti, priimti sprendimus ir būti stipriam, pamatyti save kitu kampu ir rasti klaidas, kurios tyko ir laukia neištaisytos. Tikiu, kad tokiu metu daug išmokstame ir užaugame, tampame atviri sau ir kitiems. Savo sielomis ir mintimis. Tuomet pamatai kaip iš lėto ateina brandesnės mintys ir poelgiai. O vėliau sparnai užauga stipresni ir vėl galime kilti, senais ar naujais takais, tik aukščiau, stipriau ir su didesne jėga. 

Taip po kiekvienų metų rugpjūčio ateina ruduo, dažniausiai atnešantis pusiausvyrą ir ramybę į mintis, malonią rutiną ir degančių lapų kvapą kiemuose. Kaip ir kiekvienais metais, viskas apvirtę aukštyn kojomis, kitais bus taip pat. Laukiu rudens.

——————————————————————————————————————————————————-

sausainiai

sausainiai

 Įkvėpimas gaminti buvo išskalbtas, sulankstytas ir padėtas į stalčių geresniems laikams. Dabar karts nuo karto jį ištraukiu, nuvalau dulkes ir grįžtu prie orkaitės. Įkvėpimui paskatinti naują objektyvą įsigijau, tad būtų gėda jį laikyti nenaudojamą. Šie sausainiai paprasti ir teisingi – saldūs, trapūs ir tinka prie visų arbatų, kavų ir šnekų.

sausainiai

CUKRINIAI SAUSAINIAI SU RYŽIŲ MILTAIS

Receptas: BBC Good Food

Maždaug 60 – 70 vienetų:

  • 250 g sviesto,
  • 140 g cukraus,
  • 1 kiaušinis + 2 tryniai,
  • 2 a. š. vanilės esencija,
  • 100 g ryžių miltų,
  • 300 g miltų,
  • maždaug 140 g lengvo rudojo cukraus.

Gaminimas:

1. Dubenyje mediniu šaukštu gerai išmaišykite minkštą sviestą, cukrų, 3 trynius ir vanilės esenciją. Įmaišykite abiejų rūšių miltus ir rankomis suminkykite iki vientisos masės.

2. Gautą tešlą padalinkite į tris lygias dalis. Iš kiekvienos dalies ant kepimo popieriaus suformuokite pailgas juostas, maždaug 2 cm skersmens, aptempkite kiaušinio baltymu, gausiai apibarstykite/apvoliokite ruduoju cukrumi ir, susukę į popierių, palikite šaldytuve bent pusvalandžiui, kol sustings. 

3. Juostas supjaustykite riekelėmis. Iš vienos juostos gaunasi maždaug 20 – 25 sausainiai. Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos formos ir kepkite 180’C 8 – 12 min., kol taps auksiniai. Atvėsinkite ant grotelių.

sausainiai——————————————————————————————————————————————-

Pasidalinkite su draugais:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Email
  • Twitter
  • Print

Filed Under: KEPINIAI IR DESERTAI, RECEPTAI, Sausainiai

« Degtinės "Trejos devynerios" pristatymas
Trinta bulvių sriuba »

Comments

  1. Viktorija says

    2013-08-10 at 20:51

    Su praėjusiu gimtadieniu!
    Man kaip kolegei, iš karto kilo klausimas. Koks objektyvas? 😉

    Atsakyti
    • marrti says

      2013-08-17 at 19:53

      Ačiū 🙂
      Įsigijau štai šį > http://www.efoto.lt/objektyvas/nikon_afs_50mm_f18g

      Atsakyti
  2. Dovile says

    2013-08-10 at 20:54

    Kaip visada, patiekalas atrodo skaniai. Kaip visada, tekso įžanga verčia kvatotis balsu. Pvz.: „Tarsi Kafkos metamorfozė vis kartotųsi, kaip Sizifui akmuo.” What? Čia nori pasakyti, kad keitiesi kaip Kafkos Gregoris Zamza, ar kad ridenį akmenį kaip A.Kamiu Sizifas?
    „Ikaras ir Dedaras” – čia irgi geras. Na tikrai negali sakyti, kad netyčia paspaudei „R”, vietoje „L”, nes per daug toli jau jos nutolusios. Vaizduoji labai gilią personą, tačiau elementarių žinių trūksta, tad gal tiesiog apsiribok receptų rašymu..
    P.S. Sveikinu šį kartą nepalikus gramatinių klaidų.

    Atsakyti
    • marrti says

      2013-08-17 at 19:58

      Dovile, ačiū už nuomone, kritika visada gerai. Tik taip pat norėčiau pastebėti, kad kaip daug išmananti, imiesi gan stiprių kategoriškų pareiškimu ką turėčiau daryti. Pastebiu, kad tai mano asmeninis tinklaraštis, o ne naujienų puslapis, nebūtina jame lankytis ir jo skaityti. Bet vis gi, ačiū už pasisakymą.

      Atsakyti
      • Dovile says

        2013-08-19 at 12:37

        Lankausi dėl skanių receptų ir gražių nuotraukų.. Atsiprašau, jeigu įžeidžiau 🙂

        Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Sveiki!

marta

Esu įsimylėjusi skanų maistą, gamtą ir keliones. Skanios dienos, tai mano gyvenimo būdo tinklaraštis, kuriame dalinuose receptais, idėjomis ir įvairiomis istorijomis.

Paieška

Mano knyga!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Rekomenduoju

Vynuogių salotos su riešutais

Vynuogių salotos su riešutais

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

❤

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Populiariausi šiuo metu

Bananų duona
Traškūs senoviniai vafliai
Blynai ir greitai pagaminama tešla
Garstyčių ir medaus salotų padažas

Jums taip pat gali patikti

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Rawnola – nekepta granola

Rawnola – nekepta granola

Apelsininis keksas

Apelsininis keksas

Klasikinis humusas

Klasikinis humusas

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

loading Cancel
Post was not sent - check your email addresses!
Email check failed, please try again
Sorry, your blog cannot share posts by email.