Praūžė šventės. Na galbūt ne praūžė, o tiesiog pražingsniavo. Dovanos, šypsenos, nuotaika ir šiluma. Tik be sniego visa tai tarsi dar vienos geros atostogos, o ne Kalėdos iš didžiosios raidės. Tad nei kalėdinių dainų, nei kalėdinių filmų pas mane buvo nė kvapo. O kadangi man nepatinka suvaidinti švenčių dvasios, tai joks rišlus ir nuoširdus pasveikinimas nepasiekė mano tinklaraščio (nors vis mąsčiau, vis ruošiausi, bet ne kažką pešiau). Matyt, geriau nuoširdžiai nieko, nei bet kas.
O vis dėl to Naujiesiems norėčiau palinkėti – žiūrėkim į Pasaulį per paprastus akinius. Be keistų poteksčių. Verčiau išsikepkim pyragą, taip aiškiau.
Vienas iš ryškiausių vaikystės skonių – Gogel Mogel. Jei tokio skanėsto neturėdavote desertui – keista (mažiaudaugiau visi jį ragavę). Tai kiaušinio trynys gerai išplaktas su cukrumi. Galima skaninti žiupsneliu cinamono, tuomet tai primins manų košę su cinamonu (skaniąja prasme), taip pat muskatu, kakava ar kas tik jums atrodo tinkama.
1 saldi porcija:
- 1 kiaušinio trinys,
- 2 1/2 a. š. cukraus.
1. Į stikline įdėti trynį ir cukrų. Mikseriu plakti iki vientisos balkšvos spalvos, kol cukrus ištirps arba baigsis kantrybė.
2. Galima įplakti norimų prieskonių – cinamono, muskato, kakavos ir pan. Galiausiai patiekti smaguriautojams.
Su Gogel Mogel ruošiama karališka kava: paruoškite puodelį stiprios kavos (be nuosėdų), o ant viršaus uždėkite išplaktą Gogel Mogel. Pabarstykite cinamonu ar šokolado drožlėmis.
Kadangi šis skanėstas ruošiamas iš žalių kiaušinių, būkite užtikrinti, jog kiaušiniai yra pakankamai švieži.
—
Vienas įdomesnių pastaruoju metu matytų filmų – Perfect Sense (2011). Su maistu jis siejasi tik tuo, jog jame yra žavus virtuvės šefas. Tačiau pagrindinė jo mintis ne apie maistą, o apie keistą ligą, kuri atima žmogui įvairius jutimo jausmus. Ne, tai ne fantastika. Drama. Filmas mano dėmesį išlaikė nuo pradžios iki pabaigos.
—
Ir šiek tiek gražaus vokalo
—
Saldžių artėjančių metų, mielieji!
Mums vaikystėj dar kakavos įdėdavo. O filmas geras.
Valgydavau 🙂 Dabar gal jau nebelabai norėčiau, nebent būčiau tikra, kad kiaušiniai patys šviežiausi.
Aš gal tik vieną kartą ir teragavau jo vaikystėję. Arba tik vieną ryškų prisiminimą apie tai turiu. Visaip gali būti 🙂 Saldu buvo, bet ar skanu, tai mažos smegenėlės ir skonio receptoriai nesugebėjo apsispręsti 🙂
Kažkada labai mėgau ir laukdavau, kol atvyks mamos draugė, kuri turi kaimą ir augina vištas ir tada man pagamins šio skanėsto 🙂
Laura, su kakava tikrai skanu.
Jurgita, dabar stengiuosi tokiems gaminiams, kuriuose žali kiaušiniai būna, gauti šviežių naminių kiaušinių. Ir spalva ir skonis sodresnis 🙂 tuo labiau labiau patikima.
Asta, na skonis saldus. Manau tai pigus ir paprastas desertas vaikams, kai namie nėra šokoladų, pyragų. O kiti juk cukrų valgo vieną, šaukšteliais 😀
Indre, dar vienas pritarimas, kad vaikystėj šis skanėstas turėjo savo vietą :).
dabar as ji gaminuosi ismokino pasidaryt mociute labai skanu.
Labai šaunu! 🙂