Rytai prasideda 11.30. Dienos pabaiga ateina 02.00. Ir taip jau trečia savaitė. Tinginystė, baisi tinginystė. Ir sąžinės priekaištai sau, kad sustojau laike. Iš lėto mėginu pabusti iš gilaus atostogų miego. Nes šis žalingas įprotis užliūliavo Skanias Dienas.
Karts nuo karto peržvelgiu įvairius lietuviškus receptų video, kuriuos siūlo internetiniai dienraščiai. Pastarasis, kurį išbandžiau, tai „Virtuvės mitų griovėjų” pyragas su sūreliais. Iškepėm – pavyko – patiko. O jis įkvėpė panašiam, bet jau kitokiam pyragui, su varške, o ne sūreliais. Tačiau su tuo pačiu puikiu prieskoniu – raudonaisiais pipirais. Pipirai prideda malonų skonį, tokį, kuris šiam pyragui suteikia nekasdieniškumo.
Vidutinio dydžio pyragas:
- 200 g sviesto,
- 100 g rudojo cukraus,
- 4 kiaušiniai,
- 1 a. š. kepimo miltelių,
- 1 citrinos žievelės,
- 200 g miltų,
- raudonųjų pipirų.
- 180 g pusriebės varškės,
- 1 a. š. vanilinio cukraus,
- 1 v. š. cukraus,
- 1 kiaušinis.
Šalia patiekite kvapnios kavos.
***
„Kepta duona, karšti čeburekai, šaltas alus! ” – tikriausiai visiems puikiai pažįstama skanduotė. Jei jūsų vasaros vis dar leidžiamos Palangos ar Šventosios pležuose ir nemėgstate šių karštų „skanėstų„, tai turėtų be galo varyti iš proto. Ne šiaip sau aš ją primenu vidurį baltos žiemos, ar kada susimąstėte kas slepiasi už šios nenutylančios frazės? Vieną vakarą su draugais peržiūrėjom trumpą dokumentinį T.Bručo filmą „Čeburekų pardavėjai” (2011). Apie pačius tikriausius ir gryniausius pajūrio atstovus. Vyrus – verslininkus, merginas – darbuotojas, iš Ispanijos grįžusį juodadarbį… Filmas buvo pristatytas 2011 m. Kino pavasaryje, vėliau toliau keliavo po įvairius renginius ir užeigas, o galiausiai buvo paskleistas plačiajai auditorijai.
Turiu prisipažinti – man kultūrinis šokas.
Pažiūrėkit, įvertinkit, pasidalinkit ką manot.
Juokinga ir graudu vienu metu.
„Kaip sakoma: 5 pirksi, kačiuką surinksi.”
Skaniai atrodo 🙂 Žinau, kad pipirai pyragams labai tinka – kepu tokį vieną su karamelizuotom kriaušėm ir čili. Skanus, bet ne kiekvienas jį pamėgsta 🙂
Ištrauki vaflį su mėsa 😀 … Geras. Man patiko.
Jurgita, o gal tą receptą, kažkur plačiai paskelbus? Viliojančiai skamba :).
Jurga, filmas tikrai geras. Duoda savo.
Paprikos ir saldus pyragas – va čia tai derinys 🙂 kadanors, kai turėsiu marias laiko ir didelę virtuvę tik sau – išbandysiu 🙂