Naminis jogurtas pavyko puikiai. Pusė suvalgėm su medumi, riešutais, vaisiais, o kitą pusę iškepiau. Receptą, kuris sugundė jau vien nuo minties, radau „Virtuvės” žurnale (sakyčiau, gražiausiam lietuviškam periodiniame maisto leidinyje). Perku jį dažniausiai neatsispyrusi gražioms nuotraukoms, o taip būna kiekvieną mėnesį. Dėl tos pačios priežasties ir knygas perku bei pinterest būnu. Guli dabar žurnalų krūva ant stalo, o receptus, pagamintus iš jų, galiu ant rankų suskaičiuoti, kaip ir receptus gamintus iš knygų. Bet visi leidiniai atlieka tą tokį įkvepėjo vaidmenį, tad nėr ko pykti ant savęs.
Kadangi jogurtas keptas sudėjus į skardą su vandeniu, man jis nestustingo iki labai tvirtos konsistencijos, nors ir kepiau ilgiau nei buvo nurodyta recepte. Galbūt reikėjo dėti į metalinę skardą, bet kas čia dabar žino. Tačiau, buvo skanu, gardu ir gerai. Užskaitau. Kitą kartą mėginsiu kepti be vandens, kaip darė Neringa. Manau, tai gera alternatyvą tiems, kas nemėgsta varškės ir varškės apkepo, o dar geriau pagalvojus, būtų galima keisti jogurtu kreminį sūrį pyragų receptuose.
KEPTAS JOGURTAS
Receptas: „Virtuvė nuo… iki…” Nr. 1-2, 2013 m.
4 nedideli indeliai:
- 4 kiaušiniai,
- 50 ml medaus,
- 250 ml tiršto natūralaus jogurto,
- pusė vanilės lazdelės sėklų (arba 1 a. š. vanilės ekstrakto),
- 1 v. š. kukurūzų krakmolo,
- dvi saujos mėgstamų uogų,
- miltelinio cukraus.
1. Dubenyje išplakite kiaušinius. Sudėkite medš, jogurtą, vanilės sėklytes, kukurūzų krakmolą ir dar kartą gerai išplakite.
2. Viską supilstykite į nedidelius kepimo indelius.
3. Indelius sustatykite į skardą, pripiltą tiek karšto vandens, jog semtų 3/4 indelio.
4. Kepkite 180’C 20 – 30 min. Originaliame recepta nurodyta 15 – 20 min., tačiau man tiek neužteko. Kepti tol, kol jogurto masė sustandės.
5. Iškepus patiekti su uogomis ir apibarsčius milteliniu cukrumi.
***
dieną ir kaimynai su manimi klausė + nepamiršti
Įdomu tikrai, keptas jogurtas 😉 O koks skonis? Priminė man šis indelis kai kavinėj teko ragaut šokoladinio ,,creme brulee” įdomu kiek lankytojų suprato, kad ten ne creme brulee, o tiesiog šokoladinis sūrio pyragas indelyje su karamelizuotu viršum 🙂
Skonis tarp grietinėlės ir varškės deserto. Na sudėtinga apibūdinti – valgant žinai, kad pieno produktas :). Bet geras skonis.