Skanios Dienos

Kulinarijos ir gyvenimo būdo tinklaraštis

  • Apie
  • Kontaktai
  • Receptai
  • Dirbkime kartu

2013-01-22

Keptas jogurtas

Naminis jogurtas pavyko puikiai. Pusė suvalgėm su medumi, riešutais, vaisiais, o kitą pusę iškepiau. Receptą, kuris sugundė jau vien nuo minties, radau „Virtuvės” žurnale (sakyčiau, gražiausiam lietuviškam periodiniame maisto leidinyje). Perku jį dažniausiai neatsispyrusi gražioms nuotraukoms, o taip būna kiekvieną mėnesį. Dėl tos pačios priežasties ir knygas perku bei pinterest būnu. Guli dabar žurnalų krūva ant stalo, o receptus, pagamintus iš jų, galiu ant rankų suskaičiuoti, kaip ir receptus gamintus iš knygų. Bet visi leidiniai atlieka tą tokį įkvepėjo vaidmenį, tad nėr ko pykti ant savęs.

Kadangi jogurtas keptas sudėjus į skardą su vandeniu, man jis nestustingo iki labai tvirtos konsistencijos, nors ir kepiau ilgiau nei buvo nurodyta recepte. Galbūt reikėjo dėti į metalinę skardą, bet kas čia dabar žino. Tačiau, buvo skanu, gardu ir gerai. Užskaitau. Kitą kartą mėginsiu kepti be vandens, kaip darė Neringa. Manau, tai gera alternatyvą tiems, kas nemėgsta varškės ir varškės apkepo, o dar geriau pagalvojus, būtų galima keisti jogurtu kreminį sūrį pyragų receptuose.

keptas jogurtas

KEPTAS JOGURTAS
Receptas: „Virtuvė nuo… iki…” Nr. 1-2, 2013 m.

4 nedideli indeliai:

  • 4 kiaušiniai,
  • 50 ml medaus, 
  • 250 ml tiršto natūralaus jogurto,
  • pusė vanilės lazdelės sėklų (arba 1 a. š. vanilės ekstrakto),
  • 1 v. š. kukurūzų krakmolo,
  • dvi saujos mėgstamų uogų,
  • miltelinio cukraus.

1. Dubenyje išplakite kiaušinius. Sudėkite medš, jogurtą, vanilės sėklytes, kukurūzų krakmolą ir dar kartą gerai išplakite. 

2. Viską supilstykite į nedidelius kepimo indelius.

3. Indelius sustatykite į skardą, pripiltą tiek karšto vandens, jog semtų 3/4 indelio. 

4. Kepkite 180’C 20 – 30 min. Originaliame recepta nurodyta 15 – 20 min., tačiau man tiek neužteko. Kepti tol, kol jogurto masė sustandės. 

5. Iškepus patiekti su uogomis ir apibarsčius milteliniu cukrumi.

 

keptas jogurtas

***

dieną ir kaimynai su manimi klausė + nepamiršti

Pasidalinkite su draugais:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Email
  • Twitter
  • Print

Filed Under: Desertai induose, KEPINIAI IR DESERTAI, RECEPTAI

« Naminis jogurtas
Šokoladinis grikių miltų pyragas »

Comments

  1. Živilė says

    2013-01-22 at 22:40

    Įdomu tikrai, keptas jogurtas 😉 O koks skonis? Priminė man šis indelis kai kavinėj teko ragaut šokoladinio ,,creme brulee” įdomu kiek lankytojų suprato, kad ten ne creme brulee, o tiesiog šokoladinis sūrio pyragas indelyje su karamelizuotu viršum 🙂

    Atsakyti
    • marrti says

      2013-01-22 at 22:52

      Skonis tarp grietinėlės ir varškės deserto. Na sudėtinga apibūdinti – valgant žinai, kad pieno produktas :). Bet geras skonis.

      Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Sveiki!

marta

Esu įsimylėjusi skanų maistą, gamtą ir keliones. Skanios dienos, tai mano gyvenimo būdo tinklaraštis, kuriame dalinuose receptais, idėjomis ir įvairiomis istorijomis.

Paieška

Mano knyga!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Rekomenduoju

Vynuogių salotos su riešutais

Vynuogių salotos su riešutais

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

❤

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Populiariausi šiuo metu

Bananų duona
Traškūs senoviniai vafliai
Blynai ir greitai pagaminama tešla
Garstyčių ir medaus salotų padažas

Jums taip pat gali patikti

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Rawnola – nekepta granola

Rawnola – nekepta granola

Apelsininis keksas

Apelsininis keksas

Klasikinis humusas

Klasikinis humusas

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

loading Cancel
Post was not sent - check your email addresses!
Email check failed, please try again
Sorry, your blog cannot share posts by email.