Skanios Dienos

Kulinarijos ir gyvenimo būdo tinklaraštis

  • Apie
  • Kontaktai
  • Receptai
  • Dirbkime kartu

2013-01-26

Šokoladinis grikių miltų pyragas

‎”A house is not a home unless it contains food and fire for the mind as well as the body.”
Benjamin Franklin

 

 

—————————————————————————–

grikių miltų pyragas

 

Visur kur tik galiu, noriu dėti grikių miltus. Pyragai, blynai, apkepėlės, padažai… Tad koks vidinis džiaugsmas užliejo, kai ieškodama pyrago idėjos studentų susitikimui, David’as pasidalino šokoladiniu grikių miltų pyragu. O jo receptais pasitikiu pilnai – neapvylė vienas, neapvils kitas. Pyragas kaip ir visi šokoladiniai pyragai, tačiau turi malonų grikių miltų poskonį. Bandykit – nenusivilsit.

Pyragą puošiau uždėjus nertą servetėlę ir apibarsčius cukraus pudra. Jei norite ir jūs išbandyti – rinkitės kuo daugiau tarpelių turinčią servetėlę, bet taip pat pakankamai linijų – tuomet atrodys gražiau. Tokiu pat būdu galite barstyti kakavą ant šviesių pyragų.

grikių miltų pyragas

 

ŠOKOLADINIS GRIKIŲ MILTŲ PYRAGAS
Receptas: David Lebovitz

20 – 26 cm skersmens pyragas:

  • 170 g juodo šokolado,
  • 115 g sviesto,
  • 4 kiaušiniai,
  • 55 g farino cukraus (naudojau 2 v. š. farino ir 2 v. š. rudojo cukraus),
  • 80 ml natūralaus jogurto,
  • 1 vanilės lazdelės sėklytės arba 1 a. š. vanilės ekstrakto,
  • 1/2 a. š. druskos,
  • 75 g migdolų miltų (galite sumalti savo),
  • 35 g grikių miltų.

1. Dubenyje virš vandens ištirpdyti šokoladą ir sviestą. Tuomet atidėti į šalį šiek tiek atvėsti.

2. Kitame inde išplakti kiaušinio trynius, puse cukraus ( 2 v. š. farino), jogurtą, vanilę ir druską. Šią masę įmaišyti į išlydytą šokoladą.

3. Migdolų ir grikių miltus įmaišyti į tešlą. Atskirai iki standumo išplakti kiaušinio baltymus. Kai jie sustandės įdėti likusį cukrų ir plakti kol cukrus ištirps, o baltymai primins morengo masę.

4. Į tešlą įmaišyti trečdalį išplakto baldymo. Tuomet vėl trečdalį ir dar kartą trečdalį. Tešla taps korėta ir tirštesnė, kaip šokoladinio pudingo.

5. Kepimo formos dugną iškloti kepimo popieriumi, ištepti sviestu ir pabarstyti grikių miltais. Supilti tešlą ir kepti 25 – 30 min. 180 ‘C. Ar iškepęs tikrinkite mediniu pagaliuku. Palikite atvėsti 10 min. ir tuomet išimkite iš formos.

Puikiai tiktų patiekti su ledais. Galite apibarstyti cukraus pudra arba aplieti šokoladu.

Pastabos:
*Fariną ir rudąjį cukrų galite keisti baltu cukrumi.
*Migdolus galite keisti kitais mėgstamais riešutais.

grikių miltų pyragas

 

***

Madona turi gerų garsų.

 

Pasidalinkite su draugais:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Email
  • Twitter
  • Print

Filed Under: KEPINIAI IR DESERTAI, Pyragai, RECEPTAI

« Keptas jogurtas
Sūrio sausainiai su rūkyta paprika »

Comments

  1. voriukas says

    2013-01-27 at 00:58

    oooo, kaip žiemiškai snaigiškai pasipuošęs pyragas 🙂 aš šįryt persipinindama šį pyragą, pagalvojau „Kaip gerai, kad DL gluten intolerant, nes nerealių receptų pas jį galiu rasti”, o po to susizgribau, kaip savanaudiškai aš čia galvoju.
    Paklausčiau, ar skanus pyragas, bet tikiu, jog labai 🙂

    Atsakyti
    • marrti says

      2013-02-01 at 14:44

      Skanus skanus :). Pastaruoju metu man vis labiau patinka maistas su maloniais poskoniais, netikėtais deriniais.

      Atsakyti
  2. Neringaa says

    2013-01-27 at 16:05

    Aha, šitą ir aš pas David’ą nusižiūrėjus : ) Labai gražiai ir skaniai pas tave atrodo:]

    Atsakyti
    • marrti says

      2013-01-30 at 01:28

      Ačiū. Pas David’ą daug tokių gerų, kuriuos pati nusižiūrėjus. 🙂

      Atsakyti
  3. Rennie says

    2013-01-28 at 13:33

    Koks puikus derinys turėtų būti, grikių miltai+šokoladas 🙂 Kaip tik savaitgalį kepiau dvigubai šokoladinius blynus pagal David Leboviz ir pagalvojau, kad kitą kartą juos kepdama dar pridėsiu grikinių miltų. Šį pyragą irgi noriu išbandyti 🙂

    Atsakyti
    • marrti says

      2013-01-30 at 01:29

      Jis man tik su šokoladu ir asocijuojasi. Dvigubai šokoladiniai!? Einu jau recepto ieškoti 😀

      Atsakyti
  4. Ausra says

    2013-01-29 at 00:00

    As irgi kaip Neringa – irgi nusiziurejau, tik dar neiskepiau, ir sutinku su Neringa – tavasis pyragiuks labai grazus; tas padekoravimas su nerta sevetele – tikras menas!

    Atsakyti
    • marrti says

      2013-01-30 at 01:29

      Ačiū už komplimentus 🙂

      Atsakyti
  5. Laura says

    2013-02-01 at 02:55

    Wow! Dar tokio dalyko nesu bandžius kepti.. ką gi, savaitgalį jau reiks mėgint 🙂

    Atsakyti
    • marrti says

      2013-02-01 at 14:42

      Skanus šitas dalykas 🙂 pabandyk, manau užkabins.

      Atsakyti
  6. Gelmina says

    2015-02-03 at 21:25

    Kokia graži žiema!
    Ir pyragas toks viliojantis, dar nesu bandžiusi su grikių miltais, nors matau, kad jų čia visai nedaug ir išeina beveik flourless šokoladinis pyragas. Bandysim! 🙂

    Atsakyti
    • Marta says

      2015-02-04 at 07:27

      Ačiū 🙂 praeitais metais žiema turėjo gražių dienų 🙂
      Miltų nedaug, bet skonis juntamas. Kiek kepu pagal David Lebovitz receptus, tiek pavyksta puikiai.

      Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Sveiki!

marta

Esu įsimylėjusi skanų maistą, gamtą ir keliones. Skanios dienos, tai mano gyvenimo būdo tinklaraštis, kuriame dalinuose receptais, idėjomis ir įvairiomis istorijomis.

Paieška

Mano knyga!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Rekomenduoju

Vynuogių salotos su riešutais

Vynuogių salotos su riešutais

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

❤

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Populiariausi šiuo metu

Bananų duona
Traškūs senoviniai vafliai
Blynai ir greitai pagaminama tešla
Orkaitėje kepti burokėliai

Jums taip pat gali patikti

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Rawnola – nekepta granola

Rawnola – nekepta granola

Apelsininis keksas

Apelsininis keksas

Klasikinis humusas

Klasikinis humusas

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

loading Cancel
Post was not sent - check your email addresses!
Email check failed, please try again
Sorry, your blog cannot share posts by email.