———————————————————————–
KRIAUŠĖS KEPTOS TEŠLOJE
4 vidutinės kriaušės:
- 100 g sviesto,
- 6 v. š. rudo cukraus,
- 250 g miltų,
- 1 kiaušinis + 1 aptepimui,
- 1 v. š. natūralaus jogurto,
- žiupsnelis druskos,
- 1 a. š. maltų kalendrų,
- 4 vidutinės kriaušės.
Gaminimas:
1. Dubenyje sumaišyti miltus, druską, cukrų ir kalendras. Įdėti supjaustytą sviestą, jogurtą ir kiaušinį. Rankomis viską gerai išminkyti iki vientisos masės. Pradžioje aš tarsi formuoju trupinius trindama sviestą ir miltus pirštais ir tuomet formuoju į vieną formą.
2. Tešlą suvynioti į maistinę plėvelę, įdėti į šaldytuvą ir ten palikti 30 min.
3. Kriaušes nuplauti ir apačioje išpjauti įdubimą, kad kriaušė stovėtų ir būtų vietos užlenktai apačioje tešlai.
4. Tešlą padalinti į 4 dalis. Kiekvieną dalį iškočioti ant miltuoto paviršiaus apskritimo forma. Apskritimo centrą pradurti kriaušės koteliu ir apgobti kriaušę tešla. Apačioje užlenkti tešlą ir sulipdyti galus, kad apačia būtų visiškai uždengta. Šalia kriaušės kotelio galima prilipdyti iš tos pačios tešlos išspaustą lapelį.
5. Kriaušę aptepti lengvai plaktu kiaušiniu ir kepti 190 ‘C 40 – 45 min., kol tešla gražiai apskrus.
Pastabos:
* patiekite su natūraliu jogurtu, ledais ar grietinėlę. Šalia puikiai tinka rūgštesnės uogos;
* kriaušės viduje labai karštos, tad prieš patiekiant vaikams, palikite jas šiek tiek pravėsti;
* kriaušės lupti nereikia, kadangi jos odelė minkšta ir plona. Taip pat nereikia išiminėti graužtuko dalies;
* tešloje naudojamą natūralų jogurtą galite keisti kitu skystu produktu (grietine, medumi);
* naudokite vidutines ar mažesnes kriaušes, kadangi didelę kriaušę sunkiau apgaubti tešla, taip pat jos per akis vienai porcijai, šis desertas pakankamai sotus.
***
Man šita (-os) laaaabai graži nuotrauka 🙂