Skanios Dienos

Kulinarijos ir gyvenimo būdo tinklaraštis

  • Apie
  • Kontaktai
  • Receptai
  • Dirbkime kartu

2013-02-04

Kriaušės keptos tešloje

———————————————————————–

kepta kriaušė

KRIAUŠĖS KEPTOS TEŠLOJE

4 vidutinės kriaušės:

  • 100 g sviesto,
  • 6 v. š. rudo cukraus,
  • 250 g miltų,
  • 1 kiaušinis + 1 aptepimui,
  • 1 v. š. natūralaus jogurto,
  • žiupsnelis druskos,
  • 1 a. š. maltų kalendrų,
  • 4 vidutinės kriaušės.

Gaminimas:

1. Dubenyje sumaišyti miltus, druską, cukrų ir kalendras. Įdėti supjaustytą sviestą, jogurtą ir kiaušinį. Rankomis viską gerai išminkyti iki vientisos masės. Pradžioje aš tarsi formuoju trupinius trindama sviestą ir miltus pirštais ir tuomet formuoju į vieną formą.

2. Tešlą suvynioti į maistinę plėvelę, įdėti į šaldytuvą ir ten palikti 30 min. 

3. Kriaušes nuplauti ir apačioje išpjauti įdubimą, kad kriaušė stovėtų ir būtų vietos užlenktai apačioje tešlai.

4. Tešlą padalinti į 4 dalis. Kiekvieną dalį iškočioti ant miltuoto paviršiaus apskritimo forma. Apskritimo centrą pradurti kriaušės koteliu ir apgobti kriaušę tešla. Apačioje užlenkti tešlą ir sulipdyti galus, kad apačia būtų visiškai uždengta. Šalia kriaušės kotelio galima prilipdyti iš tos pačios tešlos išspaustą lapelį.

5. Kriaušę aptepti lengvai plaktu kiaušiniu ir kepti 190 ‘C 40 – 45 min., kol tešla gražiai apskrus. 

Pastabos:

* patiekite su natūraliu jogurtu, ledais ar grietinėlę. Šalia puikiai tinka rūgštesnės uogos;
* kriaušės viduje labai karštos, tad prieš patiekiant vaikams, palikite jas šiek tiek pravėsti;
* kriaušės lupti nereikia, kadangi jos odelė minkšta ir plona. Taip pat nereikia išiminėti graužtuko dalies;
* tešloje naudojamą natūralų jogurtą galite keisti kitu skystu produktu (grietine, medumi);
* naudokite vidutines ar mažesnes kriaušes, kadangi didelę kriaušę sunkiau apgaubti tešla, taip pat jos per akis vienai porcijai, šis desertas pakankamai sotus.

***

Pasidalinkite su draugais:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Email
  • Twitter
  • Print

Filed Under: KEPINIAI IR DESERTAI, Kiti desertai, RECEPTAI

« Sūrio sausainiai su rūkyta paprika
Visi taškai ant i, dveji metai ir varškėtukai »

Comments

  1. Vita says

    2013-03-15 at 10:16

    Man šita (-os) laaaabai graži nuotrauka 🙂

    Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Sveiki!

marta

Esu įsimylėjusi skanų maistą, gamtą ir keliones. Skanios dienos, tai mano gyvenimo būdo tinklaraštis, kuriame dalinuose receptais, idėjomis ir įvairiomis istorijomis.

Paieška

Mano knyga!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Rekomenduoju

Vynuogių salotos su riešutais

Vynuogių salotos su riešutais

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

❤

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Populiariausi šiuo metu

Bananų duona
Traškūs senoviniai vafliai
Blynai ir greitai pagaminama tešla
Garstyčių ir medaus salotų padažas

Jums taip pat gali patikti

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Rawnola – nekepta granola

Rawnola – nekepta granola

Apelsininis keksas

Apelsininis keksas

Klasikinis humusas

Klasikinis humusas

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

loading Cancel
Post was not sent - check your email addresses!
Email check failed, please try again
Sorry, your blog cannot share posts by email.