Pastaruoju metu vis džiaugiuosi draugų žinutėmis ir nuotraukomis, kuriose jie laiko mano knygą. Et, gaila kol kas siuntinukas Kanados dar nepasiekė ir pati, kad ir kaip norėčiau, dar neturėjau progos jos pavartyti, pasidžiaugti ir įvertinti pirmo vaiko.
Kol vasara dar nepabėgo, noriu su jumis pasidalinti keliais vasariškais (ir nebūtinai) receptais iš mano knygos „Maistas gamtoje”. Turiu pasakyti, kad visas iškylų sezonas gali tęstis iki kol ima lauke šalti ir lyti. O rudeniniai piknikai būna dar kitokie, dar daugiau spalvų, dar daugiau šilto maisto ant laužo, dar daugiau jaukumo susibūrus prie ugnies.
Pirmasis receptas – lipnūs vištienos peteliai su barbekiu padažu. Šie maži vištienos gabalėliai būna sultingi, gražiai apskrunda, o dar puikesni tampa, kai apliejami barbekiu padažu. Šalia tetrūksta šalto alaus.
Pats gaminimo procesas labai paprastas: vištiena užmarinuojama su prieskoniais; tuomet sumaišomas/išverdamas barbekiu padažas; vištiena iškepama ant grotelių; tuomet sudėjus į dubenį ji sumaišoma su barbekiu padažu; ir dar kartą pašildoma ant grotelių, kol padažas ima karamelizuotis. O tuomet telieka valgyti ir pirštus laižyti.
Knygą „Maistas gamtoje” galite rasti knygynuose, knygos.lt, smaguris.lt ir kitose vietose.
- 1 kg vištienos sparnelių petelių (tulpės)
- 2 arb. š. malto kumino
- 2 arb. š. maltos rūkytos paprikos
- 1 ½ arb. š. druskos
- 2 arb. š. cukraus
- 1 arb. š. maltų juodųjų pipirų
- 100 g rudojo cukraus
- 100 g pomidorų padažo
- 100 ml ananasų sulčių
- 50 ml viskio
- 2 valg. š. vorčesterio padažo
- 2 arb. š. garstyčių
- 1 išspaustų apelsino sulčių
- 1 arb. š. druskos
- 2 arb. š. balzamiko acto kremo
- Vištieną sudėkite į dubenį kartu su visais prieskoniais, gerai išmaišykite ir uždengę padėkite šaltai.
- Visus barbekiu padažo ingredientus sudėkite į nedidelį puodą, išmaišykite ir užkaiskite ant ugnies. Užvirus kaitinkite 15 min. vis pamaišydami. Pagamintą padažą palikite šiek tiek atvėsti.
- Vištieną iškepkite ant grotelių virš žarijų. Iškeptą mėsą sudėkite į dubenį ir apipilkite barbekiu padažu, pamaišykite, kad visi gabalėliai juo pasidengtų.
- Barbekiu padažu apglaistytą vištieną vėl uždėkite ant grotelių ir trumpai apkepkite iš visų pusių, kol padažas sušils ir ims karamelizuotis. Patiekite iš karto, kaip pagrindinį patiekalą arba užkandį.
- Jei mėgstate labai aštriai - į padažą įdėkite šiek tiek aitriosios paprikos miltelių.
Dar daugiau receptų knygoje „Maistas gamtoje”
Parašykite komentarą