Skanios Dienos

Kulinarijos ir gyvenimo būdo tinklaraštis

  • Apie
  • Kontaktai
  • Receptai
  • Dirbkime kartu

2016-07-28

Šokoladinis velnio tortas

velnio tortas skanios dienos (5)Jau minėjau ne kartą, jog mano sesuo kepa iš ties puikius tortus. Kartais ji viską sukuria ir sukonstruoja savo galvoje, tuomet gimsta originalūs receptai, kaip kad šilauogių ir citrinų kremo tortas su morengo kepure. Kažkada kalbėjome su ja ir sakė, kad anksčiau atrodė keista, kaip kažkas gali sugalvoti receptą iš galvos (juk taip kažkas oho!), o vėliau jai pačiai tai tapo labai paprasta. Kitais kartais ji išbando receptus, kuriuos randa internete ar knygose. Šis šokoladinis velnio tortas keptas pagal Astos, iš Saulėtos virtuvės receptą. Ir turiu pasakyti, tikrai buvo verta jį bandyti! Vieną tokį ji iškepė pagal užsakymą, o visi ragavę negailėjo pagyrų.

velnio tortas skanios dienos (2)Tortas susideda iš drėgno ir labai šokoladinio biskvito bei riešutų sviesto kremo. Išorė papuošta šokolado plokštelėmis/spygliais. Išvaizda iš ties išskirtina ir verčia nekantrauti, kuomet tortas bus prapjautas ir paragautas. Manyčiau jis puikiai tiktų miško temos vakarėlyje, ar kaip velnias, ar kaip kelmas.

velnio tortas skanios dienos (9)velnio tortas skanios dienos (10)Desertas nėra per saldus. Kaip tik pats tas. Dar kartą noriu pasakyti visus komplimentus savo sesei Nedai bei padėkoti už nepasivarginimą parašyti dar vieną receptą. Gal receptas, po recepto ir kada nors suguls į kokią nors fantastišką knyga…

velnio tortas skanios dienosvelnio tortas skanios dienos (3)Šokolado ir riešutų sviesto mėgėjų tortas.

velnio tortas skanios dienos (6)

Šokoladinis velnio tortas
 
Print
Pasiruošimas
1 val
Gaminimas
1 val
Visas laikas
2 val
 
Ryškiai šokoladinis tortas su žemės riešutų kremu.
Porcijos: 12-18
Ingredientai
Šokoladinėms šukėms:
  • 150 g juodo šokolado
Biskvitams:
  • 50 g kakavos miltelių
  • 150 g verdančio vandens
  • 100 g pieno
  • 150 g sviesto
  • 210 g miltų
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • ½ arb. š. druskos
  • 300 g cukraus
  • 3 kiaušinių
  • 1 valg. š. vanilės ekstrakto
Kremui:
  • 150 g juodo šokolaso
  • 150 g pieniško šokolado
  • 350 g žemės riešutų sviesto
  • 370 g riebios grietinėlės
Sulaistymui biskvito:
  • 20 g kakavos miltelių
  • 150 g vandens verdančio
Gaminimas
Šokolado šukės
  1. Atsikirpkite du, maždaug 40 cm ilgio kepimo popieriaus lakštus. Vieną lakštą patieskite ant lygaus paviršiaus, kitą pasidėkite netoliese.
  2. Susmulkintą šokoladą sudėkite į dubenėlį ir pakaitinkite ant garų vonelės, kol ištirps daugiau pusė šokolado.
  3. Nuimkite šokoladą nuo garų vonelės ir energingai išmaišykite pusiau ištirpusį šokoladą, kol jis ištirps visas ir gausite lygią, vientisą ir pakankamai tirštą masę. Masė turi būti šiek tiek vėsesnė nei kambario temperatūros ( jeigu papuošimus darysite iš šiltesnės nei kambario temperatūros masės, šokoladinių „šukių“ spalva nebus graži (greičiau jau pilkšvos, matinės spalvos), neblizgės, o pačios „šukės“ nebus traškios.). Jei jaučiate, kad masė šiltesnė – įmeskite dar gabalėlį šokolado ir toliau maišykite, kol gausite vientisą, reikiamos temperatūros masę. Jei dalis šokoladas jau nebeištirpsta, neištirpusį gabaliuką tiesiog išimkite iš masės.
  4. Paruoštą šokoladinę masę lygiu plonu sluoksniu paskleiskite ant kepimo popieriaus lakšto. Kadangi vėsus šokoladas stingsta greitai, turite dirbti sparčiai.
  5. Paskleidę šokoladą, ant viršaus dėkite antrąjį kepimo popieriaus lakštą, delnais paspauskite ir išlyginkite, kad neliktų oro burbuliukų.
  6. Pradedant siauresniąja popieriaus kraštine, susukite kepimo popieriaus lakštus į standų ritinį.
  7. Padėkite šį ritinį į šaldytuvą mažiausiai dviems valandoms, kol šokoladas visiškai sustings, o Jūs paruošite tortą.
  8. Šokoladui sustingus, ritinį išimkite iš šaldytuvo ir staigiu judesiu išvyniokite – taip šokoladas sulūžinės juostelėmis. Išvynioję, nuimkite viršutinį kepimo popieriaus lakštą.
  9. Paruoštomis šokoladinėmis dekoracijomis iš karto galite papuošti tortą arba galite perkelti jas ant metalinio padėklo ir laikyti šaldytuve, iki kol jų reikės.
Biskvitai
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 22 cm. skersmens kepimo indo dugną, šonus ištepti sviestu ir pabarstyti džiuvėsėliais.
  2. Kakavą užpilkite verdančiu vandeniu ir maišykite, kol ištirps. Į kakavą supilkite pieną, išmaišykite ir palikite, kol atvės.
  3. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
  4. Kitame inde kambario temperatūros sviestą išplakite plaktuvu iki purios masės.
  5. Suberkite cukrų ir plakite dar kelias minutes.
  6. Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno masę gerai išplakdami.
  7. Supilkite vanilės ekstraktą ir gerai išmaišykite.
  8. Į sviesto plakinį pakaitomis suberkite miltų mišinį ir kakavą. Pilkite maždaug po trečdalį kiekvieno mišinio, po kiekvieno trečdalio gerai išmaišykite.
  9. Paruoštą tešlą supilkite į paruoštą kepimo formą.
  10. Kepkite apie 40 – 45 minutes, patikrindami mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, jis turi būti švarus.
  11. Biskvitui iškepus, atvėsinkite. Visiškai atvėsus, biskvitą perpjaukite į dvi lygias dalis ilgu peiliu ar siūlu.
Kremas
  1. Abiejų rūšių šokoladą ištirpinkite ant garų vonelės arba mikrobangų krosnelėje.
  2. Į ištirpusį, vientisos masės šokoladą įmaišykite žemės riešutų sviestą.
  3. Supilkite šaltą grietinėlę ir elektriniu plaktuvu plakite, kol gausite purų ir tvirtos konsistencijos kremą.
Sulaistymas:
  1. Kakavą užpilkite karštu vandeniu ir išmaišykite.
Surinkimas
  1. Surinkite tortą torto bortelyje. Vieną biskvitą dėkite ant lygaus paviršiaus lėkštės, tortinės ar padėklo. Sulaistykite pasidaryta stipria kakava.
  2. Ant bisvito tolygiai paskirstykite šiek tiek daugiau nei trečdalį kremo. Uždėkite antrą biskvitą ir sulaistykite.
  3. Likusiu kremu aptepkite torto viršų . Įdėkite tortą į šaldytuvą maždaug pusvalandžiui
  4. Išėmus tortą iš šaldytuvo nuimkite bortelį.
  5. Papuoškite tortą šokolado „šukėmis“ – šonus aplipinkite ilgosiomis, o ant viršaus suberkite trumpąsias šukes
  6. Dėkite į šaldytuvą porai valandų, kad pilnai sustingtų kremas.
3.5.3208

velnio tortas skanios dienos (4)

velnio tortas skanios dienos (7)velnio tortas skanios dienos (8)

Pasidalinkite su draugais:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Email
  • Twitter
  • Print

Filed Under: Gimtadienis, KEPINIAI IR DESERTAI, RECEPTAI, ŠVENTINIAI DŽIAUGSMAI, Tortai

« Citrinų ir šilauogių kremo tortas su morengo kepure
Lipnūs vištienos peteliai su barbekiu padažu »

Comments

  1. Nijole says

    2016-07-29 at 10:22

    Labai malonus jūsų blogas ir skanūs receptai, taip ir toliau 🙂 Tik pastaba iš mano pusės, kad reiktų elgtis pagarbiau su receptų šaltiniais… Tekste paminėta iš kur paimtas, tačiau kiekvieną kartą reiktų skaityti tekstą, kad ji rastum.. Siūlyčiau pagalvoti apie šios informacijos pridėjimą prie pačio recepto 🙂

    Atsakyti
  2. Aistė says

    2021-04-29 at 17:15

    Noriu paklausti,o jei vietoje grietinėlės naudosiu maskarpone??? Ar labai bus didelis skirtumas skoniui? Mano manymu maskarpone ir yra grietinėlė, tik iskart standesne 😊

    Atsakyti
    • skaniosdienos says

      2021-08-23 at 10:45

      Kremui naudojamas šokoladas, tad grietinėlė yra jo pagalba sustingdoma. Jei naudosite maskarponę – kremas bus tirštesnis, sunkesnis ir riebesnis. Galima bandyti, bet rezultatas bus šiek tiek kitoks 🙂

      Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinkite receptą. Ačiū!:  

Sveiki!

marta

Esu įsimylėjusi skanų maistą, gamtą ir keliones. Skanios dienos, tai mano gyvenimo būdo tinklaraštis, kuriame dalinuose receptais, idėjomis ir įvairiomis istorijomis.

Paieška

Mano knyga!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Rekomenduoju

Vynuogių salotos su riešutais

Vynuogių salotos su riešutais

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

❤

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Populiariausi šiuo metu

Bananų duona
Traškūs senoviniai vafliai
Blynai ir greitai pagaminama tešla
Garstyčių ir medaus salotų padažas

Jums taip pat gali patikti

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Rawnola – nekepta granola

Rawnola – nekepta granola

Apelsininis keksas

Apelsininis keksas

Klasikinis humusas

Klasikinis humusas

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

loading Cancel
Post was not sent - check your email addresses!
Email check failed, please try again
Sorry, your blog cannot share posts by email.