Skanios Dienos

Kulinarijos ir gyvenimo būdo tinklaraštis

  • Apie
  • Kontaktai
  • Receptai
  • Dirbkime kartu

2017-10-30

Migdolų ir lazdyno riešutų pyragas

Migdolų ir lazdyno riešutų pyragas – yra mano vienas iš mėgstamiausių. Šį kepėme jau gan seniai, nuotraukose matyti gėlės ir trumpi marškinėliai. Tai buvo Mamos dienos proga, tačiau tokiu pyragu džiaugiamės namuose ne vieną kartą ir ne viena proga. Jį kepu netgi ne aš, o mano sesuo Neda, kuri gamina ir sukasi virtuvėje jau daugiau nei aš pati.

Pyrago receptas iš senos ir daugelį metų mūsų namuose esančios vokiškos kepinių knygos. Ne vienas pasirinkimas iš jos yra pasiteisinęs ir prigijęs mūsų archyvuose. Šis riešutų pyragas ne išimtis.

Kepinio išorė traški ir gražiai apskrudusi, o viduje daug daug maltų riešutų! Migdolai ir lazdyno riešutai – mano vieni mėgstamiausių, tad jei ir jūs jiems jaučiate silpnybę, su šiuo pyragu neprašausite.

Gaminimui reikia skirti šiek tiek laiko, šiek tiek kantrybės ir truputėlio kruopštumo. Pirmiausia pagaminama trapi tešla, kuri tampa pyrago išore ir auksinės spalvos namais riešutėliams. Riešutai yra susmulkinami ir sumaišomi su keliais kitais paprastais produktais. Turiu paminėti, kad iš recepto produktų atrodo, jog skonis bus labai paprastas ir galbūt net neypatingas. Paragavus mane kiekvieną kartą nustebinta, jog tik iš tiek produktų, gali pavykti tokio fantastiško skonio pyragas.

Nuoširdžiai rekomenduoju. Išbandytas ne kartą. Ir didelis ačiū Nedai, kuri pasidalino šiuo receptu! Beje, Neda yra pasidalinusi ir kitu superiniu receptu – obuolių pyrago.


4.0 from 2 reviews
Migdolų ir lazdyno riešutų pyragas
 
Print
Pasiruošimas
50 min
Gaminimas
50 min
Visas laikas
1 val 40 min
 
Riešutų pyragas tinkantys ne tik kasdienai, bet ir šventėms. Su tikrai daug riešutų!
Porcijos: 8 - 10
Ingredientai
Tešlai:
  • 125 g sviesto
  • 140 g cukraus
  • 1 citrinos žievelės
  • 1 kiaušinio
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 200 g miltų
Įdarui:
  • 300 g cukraus pudros
  • 200 g maltų migdolų (galite susmulkinti tiesiog elektriniu smulkintuvu)
  • 200 g maltų lazdyno riešutų (galite susmulkinti tiesiog elektriniu smulkintuvu)
  • 1 kiaušinio
  • 3 v. š. migdolų likerio/romo
Aptepimui:
  • 1 kiaušinio
Papuošimui:
  • Apie 20 skiltelių migdolų
Gaminimas
Tešla
  1. Minkšta sviestą, cukrų, citrinos žievelę, kiaušinį, kepimo miltelius ir miltus rankomis suminkykite iki vientisos masės.
  2. Gautą tešlą įdėkite į šaldytuvą ir palaikykite 30 min.
Įdaras
  1. Įdarui sumaišykite maltus riešutus su cukraus pudra.
  2. Į riešutų masę įdėkite kiaušinį, supilkite migdolų likerį ir viską išmaišykite.
Surinkimas
  1. Ant stalviršio pabarstyto miltais iškočiokite pusę turimos tešlos. Su apvalios kepimo formos viršumi (~23 cm skersmens) išspauskite apskritimą. Tada dar kartą padarykite tą patį su kita puse tešlos. Dabar Jūs turite turėti du apskritimus ir likusios tešlos gabalėlį, iš kurio padarysite sienelę pyragui.
  2. Kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi.
  3. Ant dugno dėkite pirmąjį apskritimą.
  4. Iš likusio tešlos gabalėlio padarykite ilgą virvutę, kurį apjuostų visą jūsų kepimo formą.
  5. Virvutę įdėkite į kepimo formą ir prispauskite pirštais prie kraštų, kad pasidarytų sienelė.
  6. Sudėkite riešutų masę į kepimo formą.
  7. Likusį tešlos apskritimą subadykite šakute ir užklokite pyrago viršų.
  8. Pyrago paviršių patepkite kiaušinių. Sudėkite ratu migdolo skilteles ir jas patepkite kiaušiniu.
  9. Kepkite 180° įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių, kol gražiai apskrus.
  10. Išėmus iš orkaitės palaukite maždaug 30 min., kad truputį atvėstų. Tada išimkite iš formos. Palaukite, kol visiškai atvės ir patiekite.
Pastabos
Jei neradote, kur nusipirkti luptų ir smulkintų riešutų:

1. Migdolus užplikykite verdančių vandeniu ir pamirkykite maždaug 2 min. Tada perkoškite šaltu vandeniu ir odelės nuo migdolų turėtų lengvai nusilupti. Riešutus nusausikite ir virtuviniu kombainu sumalkite iki mažų gabalėlių.

2. Lazdynų riešutus paskrudinkite maždaug 10 min. apie 190° įkaitintoje orkaitėje. Juos suberkite ant vienos rankšluosčio pusės, kita rankšluosčio puse uždenkite ir patrinkite - odelės turi lengvai nukristi. Nuluptus riešutus sumalkite iki mažų gabalėlių.
3.5.3228
 

Pasidalinkite su draugais:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Email
  • Twitter
  • Print

Filed Under: KEPINIAI IR DESERTAI, Pyragai, RECEPTAI

« Juodo šokolado šokoladainis (brownie)
Sveiki pusryčių dribsniai (muesli) »

Comments

  1. Eglė says

    2017-10-31 at 10:33

    Laba, o kokio skersmens skardą šiam kiekiui naudojate? Dėkinga! 🙂

    Atsakyti
    • skaniosdienos says

      2017-10-31 at 11:31

      ~23 cm skersmens. Visi panašūs dydžiai turėtų tikti 🙂

      Atsakyti
  2. Vaida says

    2017-10-31 at 11:24

    O kokio skersmens kepimo formą naudojote? 🙂

    Atsakyti
    • skaniosdienos says

      2017-10-31 at 11:31

      ~23 cm skersmens. Visi panašūs dydžiai turėtų tikti 🙂

      Atsakyti
  3. Dovile says

    2018-10-09 at 19:07

    Gavosi labai nedaug pagrindo teslos ir ji nelipo visai, forma 23 cm yra gana mazoka, manau reikia didesniu porciju

    Atsakyti
  4. Indrė says

    2019-07-03 at 12:02

    Viskas gavosi puikiai, tik dėčiau daaaug mažiau cukraus ir cukraus pudros, nes be galo saldus pyragas. Mano klaida buvo, kad pašildžiau sviesta mikrobangų krosnelėje, labai svarbu, kad sviestas būtų kambario temperatūros, kitaip neis dirbti su tešla. Ačiū už receptą

    Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinkite receptą. Ačiū!:  

Sveiki!

marta

Esu įsimylėjusi skanų maistą, gamtą ir keliones. Skanios dienos, tai mano gyvenimo būdo tinklaraštis, kuriame dalinuose receptais, idėjomis ir įvairiomis istorijomis.

Paieška

Mano knyga!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Rekomenduoju

Vynuogių salotos su riešutais

Vynuogių salotos su riešutais

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

❤

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Populiariausi šiuo metu

Šeivamedžio žiedų sirupas
Bananų duona
Traškūs senoviniai vafliai
Nekeptas šokoladinis maskarponės pyragas

Jums taip pat gali patikti

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Rawnola – nekepta granola

Rawnola – nekepta granola

Apelsininis keksas

Apelsininis keksas

Klasikinis humusas

Klasikinis humusas

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Copyright © 2025 · Divine theme by Restored 316

loading Cancel
Post was not sent - check your email addresses!
Email check failed, please try again
Sorry, your blog cannot share posts by email.