Avižiniai batonėliai jau kurį laiką buvo galvosūkis. Kaip pagaminti greitai. Pagaminti skaniai. Pagaminti nesaldžiai (ne paslaptis, daugelis amerikietiškų receptų, kuriuos randame internete – yra be proto saldūs). Išmėginau vieną, kitą receptą ir pagavus patį principą – susikūriau mano skoniui tinkamą receptą.
Dažnas sveikas receptas būna pilnas įvairių sėklų ir priedų, kurių vienu metu virtuvėje tiesiog neturiu. O užsimojus nusipirkti – krepšelio kaina išsipučia taip, kad galvoju, jog šiek tiek dar palauksiu, mažiau sveikai pagyvensiu šiandien. Ir tada pradedu spintelę pildyti po vieną, kitą produktą, kuris nesukelia didelio šoko biudžetui. Gamindama šį receptą tikriausiai galvojau apie tokius, kaip aš. Pasistengiau sudėti minimaliausią kiekį produktų, o kartu palikti erdvės įdėti to, ką turite savo spintelėje. Kitą kartą aš dėsiu chia sėklų. Dalį avižų keisiu maltomis linų sėmenimis. Įbersiu auksinių sezamų. Praturtinsiu kanapių baltymais. Netgi bičių žiedadulkių įbersiu ar viršų apibarstysiu.
- 180 g pilno grūdo avižinių dribsnių (ne greito paruošimo)
- 60 g lazdyno riešutų
- 3 v.š. kakavos
- 2 valg. š. riešutų sviesto (sudėtyje turi būti 90% ir daugiau riešutų)
- 2 valg. š. medaus
- 2 valg. š. kokosų aliejaus
- 1 arb. š. vanilės ekstrakto
- žiupsnelio druskos
- Pusę avižinių dribsnių (90 g) ir lazdyno riešutus sudėkite į maisto smulkintuvą ir sumalkite iki rupių miltų. Gautą mišinį suberkite į dubenį, kartu sudėkite likusius avižinius dribsnius ir kakavą. Viską išmaišykite.
- Užpilui į nedidelį puodą sudėkite riešutų sviestą, medų, kokosų aliejų, vanilės ekstraktą ir druską. Viską kaitinkite ant vidutinės ugnies, vis pamaišant, kol medus ir kokosų aliejus išsilydys.
- Gautą užpilą supilkite į sausą mišinį ir gerai išmaišykite.
- Pailgą kekso formą išklokite kepimo popieriumi. Į ją sudėkite gautą masę ir gerai suspauskite/supresuokite.
- Dėkite į šaldytuvą porai valandų. Sustingus masei, ją supjaustykite norimo dydžio batonėliais. Juos reiktų laikyti šaldytuve.
Įdėkite papildomai 1-2 valg .š. medaus. Pagal dabartinį receptą, batonėliai yra tik švelniai saldūs, tad dideliems smaližiams tikrai reiktų įdėti papildomą šaukštą medaus.
AR TINKA TIK LAZDYNO RIEŠUTAI?
Galite rinktis riešutus, kuriuos labiausiai mėgstate. Migdolus, anakardžius, žemės riešutus ir pan.
KUO DAR GALIU PASKANINTI?
Galima dėti džiovintų vaisių, kanapių baltymų, įvairių sėklų (moliūgų, saulėgrąžų, netgi chia). Avižinius dribsnius galima keisti 5 grūdų dribsniais. Pati nesu bandžiusi, bet medų būtų galima keisti datulių, agavų ar palmių sirupu.
Error: No connected account.
Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.
laima says
Kaip smagu, kai daug nuotraukų 🙂 Ačiū 🙂
skaniosdienos says
Laima, noriu, kad būtų lengva greitai suprasti receptą ir galbūt nepasiklysti beskaitant 😉
Antėja says
Puikus receptas kraujui stiprinti! Ačiū
Aurelija says
O kuo būtų galima pakeisti kokosų aliejų?