Skanios Dienos

Kulinarijos ir gyvenimo būdo tinklaraštis

  • Apie
  • Kontaktai
  • Receptai
  • Dirbkime kartu

2018-02-06

Nekepti avižiniai batonėliai su kakava

Avižiniai batonėliai jau kurį laiką buvo galvosūkis. Kaip pagaminti greitai. Pagaminti skaniai. Pagaminti nesaldžiai (ne paslaptis, daugelis amerikietiškų receptų, kuriuos randame internete – yra be proto saldūs). Išmėginau vieną, kitą receptą ir pagavus patį principą – susikūriau mano skoniui tinkamą receptą.

Dažnas sveikas receptas būna pilnas įvairių sėklų ir priedų, kurių vienu metu virtuvėje tiesiog neturiu. O užsimojus nusipirkti – krepšelio kaina išsipučia taip, kad galvoju, jog šiek tiek dar palauksiu, mažiau sveikai pagyvensiu šiandien. Ir tada pradedu spintelę pildyti po vieną, kitą produktą, kuris nesukelia didelio šoko biudžetui. Gamindama šį receptą tikriausiai galvojau apie tokius, kaip aš. Pasistengiau sudėti minimaliausią kiekį produktų, o kartu palikti erdvės įdėti to, ką turite savo spintelėje. Kitą kartą aš dėsiu chia sėklų. Dalį avižų keisiu maltomis linų sėmenimis. Įbersiu auksinių sezamų. Praturtinsiu kanapių baltymais. Netgi bičių žiedadulkių įbersiu ar viršų apibarstysiu.

Tad receptas nėra griežtas ir nekepti avižiniai batonėliai – gali būtų pilnai pritaikyti jūsų skoniui ir saldumui.
Šie batonėliai yra labai silpnai saldūs. Labiau primena juodą tamsų šokoladą. Galima vieną kitą suvalgyti prie pusryčių kavos. Ir kitaip nei su bandelėmis – savo sąžinės negraužti.
5.0 from 1 reviews
Nekepti avižiniai batonėliai su kakava
 
Print
Pasiruošimas
15 min
Gaminimas
2 val
Visas laikas
2 val 15 min
 
Sveikesnis užkandis prie kavos ar darbo metu.
Porcijos: ~20 gabalėlių
Ingredientai
Sausi produktai
  • 180 g pilno grūdo avižinių dribsnių (ne greito paruošimo)
  • 60 g lazdyno riešutų
  • 3 v.š. kakavos
Užpilas
  • 2 valg. š. riešutų sviesto (sudėtyje turi būti 90% ir daugiau riešutų)
  • 2 valg. š. medaus
  • 2 valg. š. kokosų aliejaus
  • 1 arb. š. vanilės ekstrakto
  • žiupsnelio druskos
Gaminimas
  1. Pusę avižinių dribsnių (90 g) ir lazdyno riešutus sudėkite į maisto smulkintuvą ir sumalkite iki rupių miltų. Gautą mišinį suberkite į dubenį, kartu sudėkite likusius avižinius dribsnius ir kakavą. Viską išmaišykite.
  2. Užpilui į nedidelį puodą sudėkite riešutų sviestą, medų, kokosų aliejų, vanilės ekstraktą ir druską. Viską kaitinkite ant vidutinės ugnies, vis pamaišant, kol medus ir kokosų aliejus išsilydys.
  3. Gautą užpilą supilkite į sausą mišinį ir gerai išmaišykite.
  4. Pailgą kekso formą išklokite kepimo popieriumi. Į ją sudėkite gautą masę ir gerai suspauskite/supresuokite.
  5. Dėkite į šaldytuvą porai valandų. Sustingus masei, ją supjaustykite norimo dydžio batonėliais. Juos reiktų laikyti šaldytuve.
Pastabos
O JEI MĖGTU SALDŽIAU?
Įdėkite papildomai 1-2 valg .š. medaus. Pagal dabartinį receptą, batonėliai yra tik švelniai saldūs, tad dideliems smaližiams tikrai reiktų įdėti papildomą šaukštą medaus.

AR TINKA TIK LAZDYNO RIEŠUTAI?
Galite rinktis riešutus, kuriuos labiausiai mėgstate. Migdolus, anakardžius, žemės riešutus ir pan.

KUO DAR GALIU PASKANINTI?
Galima dėti džiovintų vaisių, kanapių baltymų, įvairių sėklų (moliūgų, saulėgrąžų, netgi chia). Avižinius dribsnius galima keisti 5 grūdų dribsniais. Pati nesu bandžiusi, bet medų būtų galima keisti datulių, agavų ar palmių sirupu.
3.5.3229
 

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Pasidalinkite su draugais:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Email
  • Twitter
  • Print

Filed Under: KEPINIAI IR DESERTAI, Kiti desertai, RECEPTAI, Šalti užkandžiai, UŽKANDŽIAI

« Juodo šokolado pudingas
Virtinukai su burokėliais ir šalavijais »

Comments

  1. laima says

    2018-02-13 at 09:47

    Kaip smagu, kai daug nuotraukų 🙂 Ačiū 🙂

    Atsakyti
    • skaniosdienos says

      2018-02-13 at 09:49

      Laima, noriu, kad būtų lengva greitai suprasti receptą ir galbūt nepasiklysti beskaitant 😉

      Atsakyti
  2. Antėja says

    2020-02-10 at 00:34

    Puikus receptas kraujui stiprinti! Ačiū

    Atsakyti
  3. Aurelija says

    2020-06-27 at 22:12

    O kuo būtų galima pakeisti kokosų aliejų?

    Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinkite receptą. Ačiū!:  

Sveiki!

marta

Esu įsimylėjusi skanų maistą, gamtą ir keliones. Skanios dienos, tai mano gyvenimo būdo tinklaraštis, kuriame dalinuose receptais, idėjomis ir įvairiomis istorijomis.

Paieška

Mano knyga!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Rekomenduoju

Vynuogių salotos su riešutais

Vynuogių salotos su riešutais

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

❤

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Populiariausi šiuo metu

Bananų duona
Traškūs senoviniai vafliai
Apelsininis keksas
Garstyčių ir medaus salotų padažas

Jums taip pat gali patikti

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Rawnola – nekepta granola

Rawnola – nekepta granola

Apelsininis keksas

Apelsininis keksas

Klasikinis humusas

Klasikinis humusas

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Copyright © 2025 · Divine theme by Restored 316

loading Cancel
Post was not sent - check your email addresses!
Email check failed, please try again
Sorry, your blog cannot share posts by email.